Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Η διακοπή του πρωταθλήματος είναι ένα ακόμη ένα δώρο στον πιστολέρο Ιβάν Σαββίδη

Οι δηλώσεις του Βασιλειάδη για την διακοπή του πρωταθλήματος

\



ΒΙΝΤΕΟ: Οι δηλώσεις του Βασιλειάδη για την διακοπή του πρωταθλήματος
Αμέσως μετά την κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το πρωί της Δευτέρας (12/3) στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε την άμεση και επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Superleague Σουρωτή.

Ο κ. Βασιλειάδης υπογράμμισε πως υπάρχει συνεννόηση με τη FIFA, την UEFA και την προσωρινή διοικούσα επιτροπή (ΠΔΕ) κι αφού αναφέρθηκε σύντομα στις προσπάθειες που, όπως είπε, καταβάλλει η Κυβέρνηση για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόνισε πως η κίνηση της διακοπής γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση.
Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού:
«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα διακινδυνεύσουμε την προσπάθεια να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το όποιο πολιτικό κόστος. Οι κανόνες ισχύουν για όλους και έναντι όλων και υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε την διακοπή του πρωταθλήματος τις επόμενες ώρες».
«Θα έχουμε συζητήσεις με την ομοσπονδία, τους φορείς και την λίγκα. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και δεν θα εκκινήσει ξανά, αν δεν συμφωνήσουμε σε ένα σαφές από όλους πλαίσιο κανόνων για να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν κάνουμε πίσω στην μάχη για διαφάνεια».
Στο ενδεχόμενο Grexit: «Τα πάντα είναι στο τραπέζι. Τις επόμενες ώρες θα έχουμε συζητήσεις, πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Περιμένουμε προτάσεις από την ομοσπονδία και την λίγκα για να ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις. Προχωράμε σε μία επ' αόριστον διακοπή και βλέπουμε με ένα νέο πλαίσιο κανόνων αυστηρότερων σε θέματα ασφάλειας, με αυστηρότερες ποινές με την βούληση όλων. Θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες, θα έχουμε επικοινωνία με την UEFA τις επόμενες ώρες, όλοι είναι σοκαρισμένοι».

Σχολιάζει ο Νικηφόρος 
Τόσο ο προκάτοχός σας; όσο και εσείς κ. Υπουργέ δεν κάνατε απολύτως τίποτα
για το καλό του ποδοσφαίρου. Και η διακοπή η τωρινή ένα δώρο είναι προς τον πιστολέρο. Γιατί αν συνέχιζε έπρεπε να συνεδριάσουν  οι πειθαρχικές επιτροπές και η τιμωρία για τον εκλεκτό φίλος ήταν βεβαία. 
Σας γνωρίζω κ. Υπουργέ για ένα άδειο κουτί μπύρας  που έπεσε στο κεφάλι του προπονητή του Π Α Ο Κ  ο Παναθηναϊκός στην κυριολεξία διαλύθηκε. Η ίδια περίπτωση έγινε και με την ομάδα του Ολυμπιακού. Βέβαια ούτε ένα κουτί μπύρας  θα μπορούσε να κάνει ανάπηρο τον Ίβιτς μα ούτε  μια ταινία ταμιακής μηχανής να θέσει εκτός μάχης τον Γκαρσία. 
Τα άσκημο εδώ είναι ότι το σενάριο που είχε πρωταγωνιστή τον Π Α Ο Κ έγινε πιστευτό ενώ του Ολυμπιακού άστα να πάνε κ. Υπουργέ γιατί σας εκθέτουν.σε σημείο που μέτρημα δεν έχει. Αφού η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής βγήκε το βράδυ της Παρασκευής προς Σαββάτο πότε τυπώθηκαν τα εισιτήρια και πότε σφραγίστηκαν στην εφορία; Στο ποδόσφαιρο η Κυβέρνησής  σας απέτυχε και ήταν τόσο εύκολο να πετύχετε