Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Έτσι γίνεται η ενημέρωση στην Κορινθία

Δημοσιογραφία είναι η συγκέντρωση ειδήσεων και πληροφοριών, και η διάδοση τους μέσω τωνμέσων μαζικής ενημέρωσης με στόχο την κατά το δυνατόν ορθή πληροφόρηση των πολιτών



Και εδώ παρακολουθώ με ενδιαφέρον την τοπική ενημέρωση να γίνεται από τα δελτία που βγάζουν οι ενδιαφερόμενοι και έχω βγάλει  θλιβερό συμπέρασμα  το ότι στην Κορινθία η δημοσιογραφία ασκείται με δελτία.
Δεν υποστηρίζω ότι τα δελτία δεν έχουν θέση στην δημοσιογραφία αλλά όμως όχι μια ξερή δημοσίευση αλλά καλό θα ήταν να σχολιαστεί και να γράψει και ο δημοσιογράφος κάτι που θα είναι συναφές με το δελτίο που δημοσιεύει.
Ορισμένοι θεώρησαν την δική μου συνήθεια να σχολιάζω τις ανακοινώσεις και μου τις έστελναν και εγώ από καθήκον και την δημοσίευα και την  σχολίαζα. Και ορισμένοι γέλαγαν σε βάρος μου αφού βρήκαν μια εύκολη λύση και ανέξοδη να δουν από την μια την ανακοίνωση τους δημοσιευμένη και σχολιασμένη. Αυτό όμως που είναι επικίνδυνο είναι ο σχολιασμός. Να δούμε τώρα ποιος θα αναλάβει το δύσκολο έργο που ν\είχα μέχρι σήμερα. 
Ο δημοσιογράφος είναι υποχρεωμένος να γράφει ότι θεωρεί σωστό και να μη σταματά προκειμένου να κάνει προς τους αναγνώστες του την σωστή ενημέρωση. 
Αυτό θα είναι το καθήκον μου τώρα που αρχίζω την ενημέρωση σας από το νέο μου μπλοκ που θα ονομάζεται ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  και δεν θα είναι συμβολική η ονομασία αλλά ουσιαστική 
Το Σαββάτο τα σπουδαία