Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ο Δεσπότης μας είναι νέος και γερός και αυτό να μη το ξεχνούν οι επαγγελματίες πιστοί.




Απουσίαζα από του Λουτράκι και βρισκόμουνα στον Πειραιά και εκεί πληροφορήθηκα ότι σε ένα χωριό της Κορινθίας δάκρυζε ένας εσταυρωμένος. Δεν γνωρίζω τι έγινε αλλά άκουσα με τα αυτά που ακόμα έχω ότι οι κάτοικοι του χωριού δεν θα επιτρέψουν στον Δεσπότη μας  να κάνει εξέταση του θέματος. 
Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάποιους που νομίζουν ότι μπορούν να συμπεριφέρονται όπως νομίζουν Μάλιστα στείλανε επιστολή στον εισαγγελέα για να απαγορέψει την επέμβαση του δεσπότη.
Βέβαια αυτά όλα τα είδα στην τηλεόραση και μάλλον οι άνθρωποι νομίζουν ότι μπροστά τους έχουν τον γέρο και ασθενή Παντελεήμονα Που του έστελναν προϋπολογισμό της εκλησίας τα μισά από την πανήγυρη του ναού.                             
Και είχα γράψε στην εφημερίδα μου το 2012 


Μέχρι πότε θα αποσιωπάτε το έργο του Διονυσίου που μέσα σε πέντε χρόνια έκανε την δική του επανάσταση


Θα αναφερθώ και πάλι στα λόγια του μεγάλου Άγγλου Πολιτικού Ουίνστον Τσώρτσιλ που κάθε του λέξη είναι και μια φιλοσοφία.
Είπε λοιπόν αυτός ο σοφός ότι « …ο καπιταλισμός είναι άνιση κατανομή του πλούτου ενώ ο σοσιαλισμός ίση κατανομή της δυστυχίας,»
Όλα αυτά τα σκέφτηκα διαβάζοντας μια λιτή ανακοίνωση της Μητρόπολης  Κορίνθου την οποία ας την μελετήσουμε μαζί.     
«Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17.00’ μ.μ. σας προσκαλούμε στο Γηροκομείο Ανδρών Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» προκειμένου να συμμετάσχετε στην καθιερωμένη Εκδήλωση Προικοδοσίας για τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια), της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Εφέτος θα προσφερθεί το ποσόν των 64.000,00 Ευρώ σε Βιβλιάρια των 1.000,00 ευρώ σε 64 παιδιά της Ιεράς Μητροπόλεώς μας»
Αυτή είναι η ανακοίνωση της Μητρόπολης μας. που την πήρα και δεν μπορούσα να την δημοσιεύσω μια η εφημερίδα είναι πλέον λόγω περιορισμένων  οικονομικών δυνατοτήτων δεκαπενθήμερη  Αλλά όμως θα μπορούσα να την σχολιάσω. Μια και δεν είδα κανέναν επικριτή του Δεσπότη μας ποτέ να γράφει κάτι για όλα αυτά που κάνει ο κατά τα άλλα φιλοχρήματος και καλοπερασάκιας Διονύσιος που διαθέτεις ακόμα και δικό του νησί. Και σήμερα ο φιλοχρήματος Ιεράρχης  σε μια εποχή λιτότητας δίνει  σε  εξήντα τέσσερα (64)  νέα παιδιά αγόρια και κορίτσια από χίλια ευρώ. Που όμως σε δραχμές μας κάνουν 340.000. Και θα ακούσω και πάλι από κάποιους κακόβουλους γιατί μήπως δικά του ήτανε; Συμφωνώ απόλυτα μαζί τους . Αλλά θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς κανένας να πάρει είδηση. Όπως έκανε το ταμείο των 3.500 ευρώ που παρέλαβε σε χρόνο ρεκόρ το διαμόρφωσε
Το πρώτο χρόνο     2007 ταμείο    223.379 ευρώ  
Το Δεύτερο χρόνο  2008 ταμείο    356.263 ευρώ  
Το τρίτο χρόνο        2009 ταμείο   437.622 ευρώ  
Τον τέταρτο χρόνο 2010 ταμείο   987.976 β ευρώ  
Το  πέμπτο χρόνο   2011 ταμείο 1.684.786.ευρώ  

Και αυτόν τον Ιεράρχη που δίνει την ζωή του για να ανακουφίσει την φτώχεια στο μέτρο του δυνατού κάποιοι  προσπαθούν να τον μειώσουν. Να γιατί κυκλοφορεί αυτή η εφημερίδα με τόσες θυσίες. Για να αποστομώνει τις Κατίνες της δημοσιογραφίας. Όσο για τα Καλάνησα οι κεραυνοί του Δεσπότη από την τηλεόραση που έριξε από την μια διαφώτισε το ποίμνιο του και από την άλλη εξαφάνισε τους λύκους που το απειλούσαν.  


Αυτά έγραφα τότε και είμαι έτοιμος να επαναλάβω με καινούργιες δραστηριότητες του Δεσπότη μας