Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

βακτηρία στήριγμα του βίου ( η παιδεία στήριγμα του βίου ) Μένανδρος

  • ΛΑ
  • Μεγαλόπολη: Επεισόδιο με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον μητροπολίτη Ιερεμία
    Μεγαλόπολη: Επεισόδιο με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον μητροπολίτη Ιερεμία


    Κατά την είσοδο των επισήμων στον ναό ο δεσπότης τους έκανε παρατήρηση γιατί άργησαν για λίγα λεπτά και τότε με προτροπή της Προέδρου της Βουλής, αποχώρησαν

    Επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί ανάμεσα στον Μητροπολίτη Ιερεμία και τους επισήμους που είχαν πάει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Μεγαλόπολη για την επιμνημόσυνη δέηση για τους 212 εκτελεσθέντες πατριώτες.
    Κατά την είσοδο των επισήμων στον ναό ο δεσπότης τους έκανε παρατήρηση γιατί άργησαν για λίγα λεπτά.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του Καφενείου της Μεγαλόπολης ο Μητροπολίτης Ιερεμίας δεν αρκέστηκε σε μια απλή παρατήρηση αλλά σε πολύ έντονο ύφος έκανε μακροσκελείς παρατηρήσεις που αφορούσαν και στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, αλλά και γενικά όλους τους επισήμους που μεταξύ άλλων ήταν η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας.

    Η αντίδραση των καλεσμένων ήταν άμεση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να προτρέπει και τους υπόλοιπους και τελικά να αποχωρούν όλοι από την εκκλησία.

    Σύμφωνα με όσα λένε παρόντες στο επεισόδιο, πρόκειται για στιγμές με μεγάλη ένταση.
    Οι επίσημοι τελικά αποχώρησαν και στην συνέχεια πηγαίνουν προς 
    το μνημείο για να κάνουν κατάθεση στεφάνω

    Σχόλιο Νικηφόρου 
    Αυτό όμως που με ανάγκασε να δημοσιεύσω το επεισόδιο ήταν αυτά που είπε ο αναπληρωτής υπουργός της Άμυνας κ. Ήσυχος στην εκπομπή των Καμπουράκη - Οικονομέα ότι οι κληρικοί διώχνουν τους νέους από την εκκλησία. 
    Και οι πολιτικοί είναι αυτοί που έχουν κάνει μηδενιστές πολλούς νέους και δεν νοιάζονται για τα κοινά . Αλλά όμως δεν μπορούμε να βάλουμε μια ετικέτα και να πούμε κ. Υπουργέ ότι όλα αυτά τα κάνουν οι πολιτικοί  ή οι παπάδες γιατί γενικότητα είναι επικίνδυνη . 
    Εμείς εδώ στην Κορινθία έχουμε έναν ιεράρχη που δεν μιλάει την στείρα παπαδίστικη γλώσσα αλλά την άλλη που ακουμπά όλα τα στρώματα και μέσα σε αυτά είναι και τα νιάτα .
    Και εδώ θα ήθελα να σας περιγράψω μια σκηνή. Μια μεγάλη Τρίτη πήγα σε μια εκκλησία του Λουτρακίου που έτυχε να λειτουργεί ο Δεσπότης μας. Και ήταν νέος στα επισκοπικά του καθήκοντα αφού μόλις είχε αναλάβει . Μέσα στο εκκλησίασμα ήταν και κάποιος νέος με ντύσιμο που δεν ταίριαζε με το χώρο. Και μάλλον δεν πρέπει να ήταν από αυτούς του νέους που που δεν συχνάζουν σε εκκλησίες  Γιατί η εν γένει του στάση φανέρωνε ότι όλα αυτά που γινόντουσαν μέσα στον ναό δεν τον εντυπωσίαζαν Μέχρι που άρχισε να μιλάει ο ιεράρχης μας για το τροπάριο της Κασσιανής  Στην αρχή του κηρύγματος του έριξε μια ματιά του δεσπότη ο νεαρός ερευνητική σαν να το έλεγε τι θα μας πεις τώρα εσύ. . Και όσο συνέχιζε ο Δεσπότης την ομιλία του τόσο και η προσοχή  του νεαρού γινόταν προσήλωση μέχρι που έφτασε στο ξάφνιασμα και που είχε επακόλουθο την έκρηξη   Και όλα αυτά τα έβλεπα ζωγραφισμένα στο πρόσωπο του . Και όταν τέλειωσε την ομιλία του ο ποιμενάρχης μας έτρεξε ο νεαρός και φίλησε το χέρι του..Ήταν μια εικόνα για μένα που την παρακολούθησα συναρπαστική. Και τότε έγραψα σε μια εφημερίδα." Αν Δεσπότη μου αυτά τα έλεγες στα πέτρινα χρόνια θα είχες εξασφαλίσει ¨δωρεάν διακοπές σε κανένα νησί "
     Αυτό που πέτυχε με τον λόγο του ο δικός μας παπάς ( για να μη το γράψω ιεράρχη μήπως και σας πειράζει η λέξης κ. Υπουργέ)  θα μπορέσει να το πετύχει ένας πολιτικός; 
    Καλό είναι να μη γενικεύετε καταστάσεις γιατί παντού υπάρχουν και οι καλοί αλλά και οι κακοί .
    Και δεν είμαι άνθρωπος της εκκλησίας αλλά φανατισμένος της αλήθειας ΄Έννοια ευλογημένη από τον Χριστό.