Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Οι πιο επικίνδυνες αλήθειες είναι αλήθειες που έχουν ελαφρά παραποιηθεί Γκέοργκ Λιχτενμπεργκ




Λάκης  Γιαννιδάκης 

Επαγγελματίας Δημοσιογράφος 

γράφει και επειδή κανένας 

δεν τον απαντά το κάνω 

εγώ 

Για να ενημερώσω τους αναγνώστες μου 



Γράφει ο κ. Λάκης  μας


Στο «γελοίο» δελτίο τύπου που εξέδωσε το δίδυμο των κ.κ. Πνευματικού-Σταυρέλη και  το οποίο τους «αυτοεξευτιλίζει» κυριολεκτικά αφού παρουσιάζουν τον Λάκη Γιαννιδάκη ως το δήθεν «πραγματικό αφεντικό» της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Άκουσε για μια ακόμα φορά κ. Πνευματικέ . Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ έχει στις τάξεις της σοβαρούς και αξιοπρεπείς ανθρώπους .

Σχόλιο Νικηφόρου

Διάβασα το κείμενο αυτό πολλές φορές και δεν μπόρεσα να καταλάβω  αν το έχει γράψει ο κ. Λάκης ή κάποιος τρίτος που είναι εχθρικά διακείμενος προς τον ίδιο. Στο κείμενο του δέχεται ότι δεν είναι σοβαρός γιατί υπάρχουν άλλοι που είναι περισσότερο αξιοπρεπείς και σοβαροί από τον ίδιο. Αυτό βγάζω από τα κείμενα που διαβάζω.   

Γράφει ο κ. Λάκης  μας

Έχει πραγματικούς ΑΡΧΟΝΤΕΣ  και ΕΝΤΙΜΟΥΣ συμπολίτες μας που ούτε έχουν καταδικαστεί για συκοφάντες όπως εσύ ούτε και τους έχει μηνύσει κανείς για ληστεία , ψευδορκία συκοφαντία ,παράβαση καθήκοντος.
Δεν τους έχουν κυνηγήσει αντίπαλοι φίλαθλοι  σε γήπεδα ,ούτε πιτσιρικάδες σε διαδηλώσεις


Σχόλιο Νικηφόρου

Μα και εδώ είναι λάθος γραμμένο το κείμενο αυτό. Στο δελτίο τύπου ( το οποίο δεν το έχω διαβάσει) δεν αναφέρεται ότι την αρχηγία την διεκδικεί ο κ. Πνευματικός για να του αραδιάσεις όλα αυτά  Μα εσείς κ. Λάκη μας. Και ως φίλαθλος αισθάνομαι υπερήφανος που ένας δήμαρχος αρπάζεται για την ομάδα του. Τώρα αν οι ψηφοφόροι ψηφίζουν ένα δήμαρχο που βαρύνεται με τόσα αδικήματα δεν φταίει ο ψηφοφόρος αλλά η πολιτεία που επιτρέπει να πολιτεύεται ο κ. Πνευματικός
Γιατί αν έχεις κάνει ληστεία δεν μπορείς να περάσεις ούτε έξω από το δημαρχείο.  Και επειδή χωρίς ποινικό καθαρό δεν μπορείς να βάλεις υποψηφιότητα τότε ο Πνευματικός τους ξεγέλασε όλους ή αυτά που γράφεις είναι παραμύθια 

Γράφει ο κ. Λάκης μας

Ο επικεφαλής Βασίλης Νανόπουλος είναι ένας επιτυχημένος τεχνοκράτης με μεγάλη καριέρα στον ιδιωτικό τομέα και όχι ένας μίζερος δημόσιος υπάλληλος χωρίς καμία περγαμηνή στην ζωή του.
Ούτε λοιπόν ο Βασίλης Νανόπουλος ούτε ο Βασίλης Πανταζής και όλοι οι άξιοι συνεργάτες τους έχουν ανάγκη από προστάτες και αφεντικά.
Άλλοι έχουν παράδοση στους προστάτες ,τους φουσκωτούς και τους μπράβους!


Σχόλιο Νικηφόρου

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη / Γι' αυτό και ο Αλή Πασάς έπνιξε τη Φροσύνη». Και εσύ αντί να πνίξεις κ. Λάκη την μη  υπάρχουσα Φροσύνη θεώρησες την θέση την ευρισκόμενη σε μια ιδιωτική επιχείρηση ανώτερη από αυτή του δημάρχου. Που κάθεται στην καρέκλα του για Τρίτη εκλογή. Και εκεί δεν τον στέλνει ούτε η γνωριμία του μα ούτε  ο κομματικός σωλήνας αλλά ο κυρίαρχος λαός Μια συμβουλή πρόσεχε τους χαρακτηρισμούς που κάνεις. Γιατί όταν έχεις περάσει την πόρτα του Πολυτεχνείου  δεν είσαι μίζερος ( με την έννοια την λαθεμένη που εσύ δίνεις που εδώ θέλεις να τον χαρακτηρίσεις χωρίς προσωπικότητα

Γράφει ο κ. Λάκης μας


Ο κ.Πνευματικός στα καλά καθούμενα και χωρίς καμία πρόκληση είπε το περίφημο « Με ποια ιδιότητα βρίσκεται ο κ. Γιαννιδάκης μέσα στην αίθουσα και τραβάει φωτογραφίες ,βγείτε κύριε  έξω από την αίθουσα  »


Σχόλιο Νικηφόρου

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είμαι σε θέση εγώ ένας ερασιτέχνης δημοσιογράφος νηα σου δώσω συμβουλή σε θέματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Αυτός που βγάζει φωτογραφίες λέγεται φωτό ρεπόρτερ και άλλη είναι η αποστολή του δημοσιογράφου
Για να βγάζεις φωτογραφίες; Πρέπει να έχεις άδεια  Και ως εκ τούτου σύμφωνα με το νόμο  σου έδειξαν οι αρμόδιοι την πόρτα.  

Επίλογος 

Αυτά θεώρησα ότι πρέπει να απαντηθούν. Γιατί κ. Λάκη μας νομίζω ότι ο Αίσωπος κάπου γράφει ότι ο κάθε ένας από εμάς έχει δυο σάκους έναν μπροστά του και ο άλλος τον έχει τοποθετήσει στην πλάτη του. Και αυτόν που έχει μπροστά του βάζει τα λάθη των άλλων Και τα δικά του στο σάκο της πλάτης γι αυτό δεν βλέπει τα δικά του. 
Αυτόν το μύθο να τον μελετήσεις πολύ καλά κ. Λάκη μας  για να μπορέσεις να καταλάβεις πολλά  που δεν θέλεις να γνωρίζεις.
Τον κ. Πνευματικό έχω να τον συναντήσω από το 2006. Του έστειλα μια επιστολή επί προσωπικού θέματος και δεν πήρα καμία απάντηση. 

Και τα γράφω αυτά γιατί είμαι λεύτερος αφού δεν περιμένω τίποτα και δεν φοβάμαι κανέναν.