Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ο αυστριακός χασάπης ήξερε καλά να κάνει την δουλειά του



Στις καθυστερήσεις πάντως θα μπορούσε να έχει αλλάξει η μοίρα του ματς με τον Ολυμπιακό να διαμαρτύρεται για δυο φάσεις. Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα η μπάλα βρήκε στο πόδι και στη συνέχεια στο χέρι του Εγκίντιο με τον διαιτητή να δίνει κόρνερ και όχι πέναλτι και παράλληλα κίτρινη στον Μανιάτη, ο οποίος χάνει τον επαναληπτικό! Στην εξέλιξή της οι Πειραιώτες είδαν τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, για επιθετικό φάουλ του Μήτρογλου στον Φέντορτσουκ!
Μan of the Match: Ο Κανκάβα ήταν ο παίκτης που ξεκλείδωσε την άμυνα του Ολυμπιακού και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Ο Γεωργιανός μέσος βρήκε χώρο έκανε ένα δυνατό σουτ και με τη βοήθεια της τύχης σκόραρε. Πολλά τρεξίματα από τον Κανκάβα, κέρδισε τη μάχη του κέντρου, εγκλωβίζοντας παράλληλα Τσόρι, Κασάμι
Στο ύψος του: Πολύ καλός και ο άλλος σκόρερ της Ντνίπρο, ο Ρόταν. Στο πλευρό του Κανκάβα ήταν εξαιρετικός, έτρεξε αρκετά, κέρδισε μάχες και βοήθησε με το… τυχερό του γκολ, ώστε η ομάδα του να πάρει το πάνω χέρι για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Καλός και ο Κονοπλιάνκα, ο οποίος στο β’ έτρεξε, άνοιξε χώρους, ενώ είχε προσπάθειες για να σκοράρει. 
Αδύναμος κρίκος: Η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού στο πρώτο τέταρτο του β’ μέρους. Οι Ουκρανοί βρήκαν χώρους, εκμεταλλεύθηκαν το μούδιασμα των φιλοξενούμενων και με δόση τύχης πήραν αυτό που ήθελαν. Κακός ο Αφελάι, ο οποίος στο 60ο του ευρωπαϊκό ματς απέτυχε να βοηθήσει δημιουργικά, ο Μήτρογλου δεν ήταν θετικός αν και δεν τροφοδοτήθηκε, ενώ πολλά προβλήματα είχε και ο άξονας.
Η Γκάφα: Στο πρώτο τέρμα οι ερυθρόλευκοι άφησαν τον Κανκάβα να σουτάρει με την ησυχία του, στο δεύτερο τέρμα, η μπάλα χτύπησε σε δυο ερυθρόλευκους και ξεγέλασε τον Ρομπέρτο. Θα μπορούσαν οι Πειραιώτες να αντιδράσουν διαφορετικά…
Το στραγάλι: Ο διαιτητής… απασχόλησε στις καθυστερήσεις. Εκεί ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για χέρι του Εγκίντιο στην προσπάθεια του Φορτούνη, ωστόσο μπροστά στη φάση ήταν ο βοηθός γραμμής που δεν υπέδειξε πέναλτι. Η μπάλα βρίσκει πρώτα στο πόδι του παίκτη της Ντνίπρο αλλά συνέχεια στο χέρι του που ήταν παρατεταμένο. Στην συνέχεια ο Μήτρογλου θα σκοράρει από κοντά, αλλά ο Σοργκενχόφερ ήταν μπροστά στην φάση και ακύρωσε το γκολ καθώς έδωσε επιθετικό φάουλ. Στον Ολυμπιακό διαμαρτύρονται και για την φάση που έφευγε μόνος του ο Ομάρ στην επίθεση και έπεσε μέσα στην περιοχή αλλά δόθηκε φάουλ.

Ντνίπρο (Μίρον Μαρκέβιτς): Μπόικο, Λουτσκέβιτς, Ντάγκλας, Τσεμπεριάτσκ, Εγκίντιο, Ροτάν, Κάνκαβα, Μπέζους (46' Κάλινιτς), Κονοπλιάνκα, Ματέους (89' Μπρούνο Γκάμα), Ζοζούλια (70' Φεντορτσούκ). 
Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπνταλαουί, Μαζουακού, Σαντάνα (57' Μιλιβόγεβιτς), Σιόβας, Κασάμι, Μανιάτης, Ντομίνγκες (57' Φορτούνης), Ντοσεβί (72' Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου.