Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ο φανατισμός προσπαθεί να κρατήσει ασφαλισμένη την αλήθεια στα χέρια του μ ένα σφύξιμο που τη σκοτώνει... Ραμπιντράναθ Ταγκορ


Ο Βασίλης Κωνσταντίνου είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής γεννημένος το 1947 στο Μαρούσι Αττικής, ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του τερματοφύλακα.
Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Γ.Σ. Αμαρουσίου το 1961 σε ηλικία 14 ετών, ενώ υπήρξε και μπασκετμπολίστας του σωματείου στη Β' Εθνική. Αργότερα υπήρξε και πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου.
Το 1964 μεταπήδησε στον Παναθηναϊκό, σε ηλικία μόλις 17 ετών. Τα πρώτα χρόνια ήταν ο δεύτερος τερματοφύλακας του συλλόγου πίσω από τον Τάκη Οικονομόπουλο. Στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1968. Με τον Παναθηναϊκό συμμετείχε σε 302 αγώνες πρωταθλήματος και σε 18 ευρωπαϊκούς αγώνες. Ήταν μέλος της ομάδας που αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης στο Γουέμπλεϊ εναντίον του ΑΦΚ Άγιαξ την περίοδο 1970-1971, όντας αναπληρωματικός του Τάκη Οικονομόπουλου. Σημαντική υπήρξε η συμβολή του στη νίκη με 3-0 επί του Ερυθρού Αστέρα που έδωσε την πρόκριση στον τελικό. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε 5 πρωταθλήματα (19651969197019721977), 2 κύπελλα (19771982) και 1 Βαλκανικό Κύπελλο συλλόγων (1977).
Το 1983, έπειτα από 19 χρόνια, αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό για να συνεχίσει την καριέρα του στον Ο.Φ.Η.. Με την ομάδα της Κρήτης αγωνίστηκε μέχρι το 1984, όταν και αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, σε ηλικία 37 ετών.
Σχόλιο Νικηφόρου 

Οι φανατισμένοι δεν μπορούν να προσφέρουν το παραμικρό στοιχείο σε μια συζήτηση και κακώς ο κ. Θωμαϊδης τους καλεί στην εκπομπή του. 
Πρώτον Ο διαιτητής μετά την επίθεση που δέχτηκε η αποστολή του Ολυμπιακού μπαίνοντας μέσα στο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου έπρεπε να μαζέψει τα τσαμασίδια του και να τραβήξει για το σπίτι του. Μα πως να το κάνει αφού " ...ουκ εα με καθεύδειν το Κωνσταντινέα τρόπαιον" αφού το πρωτοπαλίκαρο του Άρη Σταθόπουλου μας βγήκε ο πρώτος αντιστασιακός μάγκας.Με αποτέλεσμα να γίνει ακόμα και βουλευτής Γιατί να μη γίνει και ο Σιδηρόπουλος 
Είπε ο κ. Μαρινάκης ότι στο δικό τους γήπεδο δεν γίνονται αυτά. Μπορεί επί ημερών σας να μη έχουν γίνει σκηνές απείρου κάλους αλλά θυμάμαι τον αγώνα Ολυμπιακού -- Π Α Ο που έγινε στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη που νίκησε ο Ολυμπιακός με 3-0 πριν να αρχίσει ο αγώνας. 
Την εικόνα που παρουσίασε το γήπεδο του Παναθηναϊκού και στον πρώτο γύρο του Ολυμπιακού μήπως την έχετε δει σε κανένα γήπεδο της υφηλίου;
Αποτελεί ντροπή να περιμένει ο διαιτητής να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα. 
Και το σπουδαίο εδώ είναι ότι μόνο όταν θέλει η διοίκηση της γηπεδούχου ομάδας μπορεί να μπουν όλα αυτά μέσα στο γήπεδο. 
Ο πρώτος τρόπος από την προηγούμενη του αγώνα. και να φυλαχτούν μήπως μπουν οι μπάτσοι με τα σκυλιά και βρουν τα πυρομαχικά. Και μέσα στο γήπεδο όλα αυτά τα κρύβουν οι γηπεδούχοι. 
Επίσης μπορεί να μπουν μέσα στο γήπεδο όλα αυτά με σκοινιά που ρίχνουν από την εξέδρα οι οργανωμένοι. 
Χωρίς την έγκριση του γηπεδούχου σωματείου τίποτα δεν μπορεί να μπει μέσα στο γήπεδο για να μας θυμίσουν εμπόλεμοι  κατάσταση. Και μας δηλώνει ο κ. Υπουργός προστασίας  του πολίτη αν συνεχιστούν τα επεισόδια  θα διακόψει τα πρωταθλήματα. Μου θυμίζει πονάει κεφάλι κόβω κεφάλι. 
Όλα αυτά γίνονται γιατί αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο είναι ανίκανοι και δεν φταίνε οι ομάδες αλλά οι κεφαλές. 

Εύχομαι να διαψευσθώ αλλά δεν το νομίζω