Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Κύριε πρωθυπουργέ και κύριε Υπουργέ αθλητισμού τα θέματα του ποδοσφαίρου δεν λύνονται μ,ε μπλόφες αλλά με μέργα

Την επ΄ αόριστον αναβολή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους προέδρους της Σούπερ Λίγκας (Γιώργο Μποροβήλο), της Β΄ Εθνικής (Σπύρο Καλογιάννη) και με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Τοπολιάτη.

Οι διοργανώσεις θα επαναρχίσουν όταν ξεκινήσουν οι εργασίες για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή ταυτοποίηση με ταυτότητες, η τοποθέτηση καμερών σε όλα τα γήπεδα, καθώς και το κλείσιμο ή η μετατροπή των συνδέσμων οπαδών σε λέσχες. Στην τοποθέτησή του πάντως ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι η οριστικοποίηση θα γίνει μετά τη συνάντησή του και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Είχα μια μακρά συνάντηση με τις αρχές που διοργανώνουν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Τους εξέθεσα τα προβλήματα και τη δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση για να πάρει μέτρα για την πάταξη της βίας. Σε λίγο θα συναντήσω και το προεδρείο ΠΣΑΠ, στις 18:00 θα συναντηθώ με τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα προβούμε στις ανακοινώσεις που θα είναι προϊόν αυτών των συναντήσεων» τόνισε ο υφυπουργός.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης: «Ζητήσαμε από τον υπουργό να τιμωρούνται και τα φυσικά πρόσωπα. Υποσχέθηκε να δει θετικά το θέμα. Ο κ. Κοντονής ζήτησε να δει άμεσες θέσεις από τις ομάδες, ώστε να αποφασίσει για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Δεν μίλησε για άμεση εφαρμογή ο υπουργός, αλλά για θέματα που είναι να δρομολογηθούν».

Και ο κ. Μποροβήλος πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι εμείς από πλευράς χρόνου ''πνιγόμαστε''. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες, αλλά κάποια πράγματα είναι πάνω από ημερομηνίες. Τα όσα έγιναν στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας την Τρίτη, αλλά και τα επεισόδια στο ντέρμπι, ασφαλώς, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση από τα όσα είπαμε με τον κ. Κοντονή».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης, είπε: «Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να διορθωθούν, αλλά με τις παρούσες συνθήκες δεν είναι σκόπιμο να μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν μας είπε για πόσο καιρό θα διακοπούν τα πρωταθλήματα. Μίλησε για επ' αόριστον διακοπή. Οι δικές μας ημερομηνίες είναι περιορισμένες, γιατί έχουμε πλέι οφ και πλέι άουτ και θα αναγκαστούμε να παίζουμε ως τον Ιούλιο».

Ο κ. Τοπολιάτης, τέλος, ανέφερε καταδίκασε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ανέφερε ότι «καταθέσαμε τις προτάσεις που είχαμε ετοιμάσει. Ο υφυπουργός είχε τις δικές του θέσεις. Εγώ ανέφερα και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Συζητήσαμε αρκετά θέματα πάνω σε όλα τα περιστατικά που έχουν συμβεί. Θα έπρεπε να είναι πιο σκληρές οι ποινές που επιβάλλονται από τον ποινικό κώδικα και αυτό είναι στις προτάσεις που καταθέσαμε και θα συζητηθούν».

Σχολιασμός Νικηφόρου 


Δηλαδή αύριο που θα ανοίξει το κατάστημα ( μετά το κλείσιμο)  με την επωνυμία ποδόσφαιρο υπό νέα μορφή  δεν θα είναι το ίδιο διοικητικό συμβούλιο της Ε Π Ο που ο καθένας από δαύτους έχουν κλείσει συντάξιμα χρόνια. Ο Χριστόφορος Ζωγράφος θα σταματήσει να ορίζει τους διαιτητές. Ο Μιχάλης ο Τσιχριτζής θα πάψει να είναι πρόεδρος της ένωσης και θα σβήσει το παρελθόν του Που χρησιμοποίησε τιμωρημένο ποδοσφαιριστή για να μηδενιστεί η Κόρινθος και να χάσει το πρωτάθλημα Και αυτός ο κύριος αντί να απομονωθεί έγινε ο ηγέτης του Κορινθιακού ποδοσφαίρου. Και να τον χαρακτηρίζω νεκροθάφτη του ποδοσφαίρου και να μη τολμά να με οδηγήσει στην δικαιοσύνη. Και να βάζει άλλους. Και με την ψήφο του κ. Μιχάλη και άλλους πενήντα δυο βγάζουν την Ε Π Ο. 
Αν μετά από λίγο καιρό ανοίξουν οι πόρτες δεν θα έχουμε τους ίδιους ανίκανους διαιτητές. Τους οργανωμένους που πηγαίνουν στα γήπεδα για να εκτονωθούν και δεν νοιάζονται οι περισσότεροι με το αποτέλεσμα. αλλά με πόσα βεγγαλικά θα κάψουν και πόσες βολίδες θα εκτοξεύσουν . Που τα βάζουν μέσα στο γήπεδο μόνο με την βοήθεια της ομάδας. 
Βέβαια σε μια εποχή οικονομικής κρίσης είναι αστεία η κίνησης σας κ. Υπουργέ γιατί θα έχουμε μόνο από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκα 1.300 άνεργους που από αυτούς οι περισσότεροι είναι ξένοι και δεν αστειεύονται με θέματα που αφορούν το παντεσπάνι τους. Βέβαια έχουμε και τα άλλα πρωταθλήματα και ιδίως τα ερασιτεχνικά που κινούν την αγορά των αθλητικών ειδών αφού κάθε χρόνο ρίχνουν στην αγορά τεράστια ποσά  Γιατί έχουμε 53 ενώσεις που η κάθε μια κατά μέσο όρο έχει 70 σωματεία 53Χ60= 3180 ομάδες Χ 60 παίκτες κάθε ομάδα πάντα κατά μέσο όρο = 190.800 ποδοσφαιριστές ντύνονται και στολίζονται από την Ελληνική αγορά Και αν κάθε ποδοσφαιριστής κατά μέσο όρο κοστίζει 70 ευρώ έχουμε = 13.356.000 ή σε δραχμές 4.541.440.000 μόνο για ντύσιμο.  Και η πολιτεία και οι παράγοντες των επαγγελματικών  ομάδων για φτύσιμο. Γιατί έχουν μαζί τους  προέδρους των ενώσεων και τα σωματεία στην απέξω. 
Εδώ δικαιολογώ τα λόγια του Λένιν." ...τον τραπεζίτη μπορώ να τον αντιμετωπίσω αλλά αδυνατώ το γιο της πλύστρας". 

Κύριε Υπουργέ 

Ο Αντισθένης κάπου αναφέρει ότι " αιρετώτερον  εις κόρακας εμπεσείν ή εις κόλακας ( καλύτερα να πέσεις σε κοράκια παρά σε κόλακας) Και ο χώρος του αθλητισμού και ιδίως του ποδοσφαίρου είναι γεμάτος από κοράκια. 
Και πιστεύω για να σας δημιουργήσουν προβλήματα. Και το πέτυχαν γιατί η συνταγή είναι αλάνθαστη . Το ίδιο έκαναν και στον Σοφοκλή Πιλάβιο που  τον έβαλαν και έκλεισε την Ε Π Ο για να τον ξεφορτωθούν 
Η φωτιά αντιμετωπίζεται πάντα με φωτιά όχι με αποκαΐδια  Και αυτό πρέπει να το γνωρίζετε καλύτερα από εμένα γιατί είσαστε πολιτικός που σημαίνει ηγέτης. 
Με την απόφαση σας αυτή κερδισμένοι βγαίνουν οι μόνιμοι εχθροί του ποδοσφαίρου που το διοικούν και θα το διοικούν γιατί εσείς οι πολιτικοί δεν γνωρίζετε απολύτως τίποτα από τα τεράστια συμφέροντα που παίζονται στο χώρο του ποδοσφαίρου Και αυτοί που τα διακινούν δεν αντιμετωπίζονται με νεροπίστολα.