Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Κύπρος: Τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι πρώην διαιτητή ποδοσφαίρου


Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας - Καταδικάζει το επεισόδιο η ΚΟΠ
Κοινή χρήση
εκτύπωση  

Άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι του παρατηρητή διαιτησίας Κωστάκη Καπιτανή στη Λάρνακα! Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και συνεχίζει τις έρευνες. Με ανακοίνωση της η κυπριακή αστυνομία ανέφερε τα εξής:

«Υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες διερευνά η Αστυνομία, μετά από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού που σημειώθηκε χθες βράδυ, στην επαρχία Λάρνακας. Συγκεκριμένα, γύρω στις 11.25 το βράδυ, εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στο υπόγειο κατοικίας 53χρονου. Μέλη της Αστυνομίας μετέβηκαν για εξετάσεις στη σκηνή όπου διαπιστώθηκε ότι από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην ηλεκτρική πόρτα του γκαράζ και σε παράθυρο στο υπόγειο της οικίας. Από την έκρηξη κανένα πρόσωπο δεν τραυματίστηκε.»

Η κυπριακή ομοσπονδία καταδίκασε το περιστατικό με ανακοίνωσή της: «Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου καταδικάζει με αποτροπιασμό την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του διεθνούς Παρατηρητή, μέλους της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ και Υπεύθυνου Εκπαίδευσης των Διαιτητών Κώστα Καπιτανή και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της προς τον ίδιο και την οικογένεια του.

Τέτοιες ενέργειες μόνο ως τρομοκρατικές μπορούν να χαρακτηριστούν αφού βάζουν σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές, πλήττοντας το σύνολο της οικογένειας του ποδοσφαίρου μας, αλλά και της κοινωνία μας.

Ήδη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γιώργος Κούμας απέστειλε επιστολή προς τον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου στην οποία καταδικάζει την ενέργεια σε βάρος του κ. Καπιτανή, ζητά την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και εντοπισμό και τιμωρία των δραστών της αποτρόπαιας αυτής ενέργειας.»