Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Τρέλα στην Αγγλία για Μαυροπάνο: «Πρέπει να παίξει κόντρα στην Ατλέτικο»


Τρέλα στην Αγγλία για Μαυροπάνο: «Πρέπει να παίξει κόντρα στην Ατλέτικο»
Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος έγραψε χθες ιστορία, μιας και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Premier League ως βασικός με την Άρσεναλ.
Ο Βενγκέρ είχε πάρει τον Μαυροπάνο άλλη μια φορά σε αποστολή και την Κυριακή ήταν η πρώτη φορά που του έδωσε θέση στην αρχική ενδεκάδα... 
Μπορεί οι «Κανονιέρηδες» να έφυγαν ηττημένοι από το Μάντσεστερ, αλλά ο Μαυροπάνος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των φιλοξενούμενων.
Αυτό εξάλλου το μαρτυρούν τα αποθεωτικά άρθρα που υπάρχουν γι' αυτόν από το πρωί της Δευτέρας στην Αγγλία.
Δημοσιεύμα της εφημερίδας "Express"
«Ο Μαυροπάνος ΠΡΕΠΕΙ να ξεκινήσει κόντρα στην Ατλέτικο» είναι ο τίτλος στο άρθρο της εφημερίδας «Express», που χρησιμοποιεί μια ατάκα από τα λόγια του Ίαν Ράιτ, ο οποίος αποθέωσε τον Έλληνα άσο. Ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα της Άρσεναλ δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο Μαυροπάνος μπορεί να σταθεί καλύτερα από τους Κονσιελνί και Μουστάφι στη ρεβάνς με την Ατλέτικο στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. 
«Είχα καιρό να δω μια τέτοια εμφάνιση από παίκτη της Άρσεναλ. Ένας 20χρονος να κάνει το ντεμπούτο του σε ένα τέτοιο παιχνίδι και να είναι τόσο ήρεμος και συγκεντρωμένος. Με εντυπωσίασε. Πρέπει να τον ξεκινήσει ο Βενγκέρ, δεν έχει τίποτα να χάσει. Δεν τα πήγε καθόλου άσχημα κόντρα στον Λουκάκου. Μπορεί να τον βάλει πάνω στον Ντιέγκο Κόστα, ναι μεν είναι ένας επιθετικός διαφορετικού τυπου, αλλά ο Μαυροπάνος δείχνει έτοιμος για τη μάχη» ήταν τα λόγια του Ράιτ. 
Στον τίτλο του άρθρου και στην ιστοσελίδα «football.london» ο Μαυροπάνος με τον συντάκτη να τον χαρακτηρίζει «κυρίαρχο». 
Ο ίδιος ο Αλσατός τεχνικός μίλησε με εξαιρετικά θερμά λόγια για τον νεαρό Έλληνα. όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι.  «Ο Μαυροπάνος, στις προπονήσεις, έχει δείξει την υψηλή ποιότητά του. Μπορεί να τη δείξει και στα μεγάλα παιχνίδια; Ποτέ δεν ξέρεις. Θεωρώ πως το έκανε. Εξέπληξε τους πάντες με την ποιότητά του σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βενγκέρ. 
Και οι... ύμνοι δεν σταματούν εκεί! Το ESPN βαθμολόγησε τον Μαυροπάνο με 8/10 και τον ανακήρυξε κορυφαίο της Άρσεναλ στην αναμέτρηση του «Ολντ Τράφορντ». 
«Δεδομένων των συνθηκών ήταν ένα εξαιρετικό ντεμπούτο για τον 20χρονο. Δεν φάνηκε καθόλου φοβισμένος, πήρε τις κεφαλιές και το ότι τελείωσε με 92% ακρίβεια στις πάσες στο Όλντ Τράφορντ δείχνει ότι έχει πραγματική ψυχραιμία» ήταν η κριτική του συντάκτη. Ενδεικτικά ο Ομπαμεγιάνγκ βαθμολογήθηκε με 6, ο Μχιταριάν με 7, ο Μπεγερίν με 7, ο Τσάκα με 7. 
Eντυπωσιασμένος με τον νεαρό Έλληνα έμεινε άλλος ένας θρύλος της Άρσεναλ, ο Τιερί Ανρί. Τι είπε ο Γάλλος για τον Μαυροπάνο; «Νομίζω ήταν ήταν συμπαγής. Το τάκλιν που έκανε στον Λουκάκου δείχνει ποιος είναι. Νομίζω ότι ήταν γενναίος. Έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι»