Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Φάνη Τασίνο :Τικ αγάπησες περισσότερο το ποδόσφαιρο ή την αξιοπρέπεια σου; Προσωπικά πιστεύω το Δεύτερο

Έφυγε ένας σεμνός --μεγάλος του ποδοσφαίρου μας που ζητάω συγνώμη που δεν τον αποχαιρέτησα και θα το φέρω βαρέως 
                               
                                        Αποτέλεσμα εικόνας για Φάνης Τασίνος
Λένε οι μεγάλοι ποτέ δεν φεύγουν γιατί μιλάει το έργο τους. Και ο Φάνης Τασίνος μπορεί να ήταν μικρή η παραμονή στην ομάδα της Α Ε Κ αλλά φάνηκε η αξία του Αλλά αυτό που τον έκανε μεγάλο είναι η προσωπικότητα που είχε ως άνθρωπος γενικά.

Θυμάμαι όταν ήρθα στην Κορινθία ο φίλος μου ο Αεκτζής Γιώργος Καραντάνης που ήταν πρόεδρος της Δάφνης Εξαμιλίων με κάλεσε σε μια εκδήλωση της ομάδας του. Και εκεί μου έκανε την υψίστη τιμή να βραβεύσω αντ' αυτού τον Φάνη Τασίνο. Θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή που γνώρισα από κοντά αυτόν το σεμνό άνθρωπο που όταν σε μιλούσε κάθε λέξη του ήταν πολύ σωστή και έδειχνε την σοβαρότητα του. 
Τη Δευτέρα γιόρταζα και επειδή λόγω πένθους έπαψα να υπάρχουν για μένα αυτές οι εκδηλώσεις από την Κυριακή το βράδυ μέχρι την Τρίτη το πρωί είχα απομονωθεί. Και όταν άνοιξα το τηλέφωνο μου ο Γιώργος Παππάς  μου ανήγγειλε το γεγονός αυτό και δεν μπορώ να συγχωρήσω την κακοτυχία μου.  Γι αυτό από το πόστο αυτό θα ήθελα να του πω αυτά που θα του έλεγα στην εκκλησία. 

Φάνη 


Μια από τις καλύτερες μου γνωριμίες που έκανα στην Κορινθία ήταν η δική σου. Που δεν χόρτα να να ρουφώ τα σοφά σου λόγια. Και μια φορά που είχα την τύχη  να μιλήσω μαζί σου και αυτή την συζήτηση να την περάσω στο άψυχο χαρτί νόμισα ότι η σελίδα της εφημερίδας απέκτησε ζωή . Και αυτό δεν το πέτυχα εγώ αλλά εσύ με τις λέξεις που σχημάτιζαν έναν πίνακα που άνετα θα του έβαζα τον τίτλο Κινέζοι σας φάγαμε Αφού μια λέξη ισοδυναμεί με χίλιους πίνακες   Θυμάμαι όταν σε συνάντησα στο κατάστημα σου που μου είπες ότι μπορεί να υπήρξαν καλύτερα ταλέντα από εμένα και όμως χάθηκαν Γιατί το ταλέντο δεν είναι αρκετό για να γίνει ένας παίκτης μεγάλος.Πρώτα να αντέχει τον πάγκο.Που σημαίνει προσγείωση γιατί χωρίς αυτή τίποτα δεν μπορείς να πετύχεις.Και βλέπω σήμερα που υπάρχουν τεράστιοι παίκτες και μη έχοντας την δύναμη να γυαλίζουν το πάγκο χάνονται.
Και αυτούς που θαύμαζα όταν έπαιζαν στα παιδικά πρωταθλήματα τους βλέπω σήμερα το επάγγελμα που ασκούν και λυπάμαι Και σε μερικούς τους το λέω και αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο. Ενώ σήμερα θα ζούσαν οικονομικκά τουλάχιστον άνετα.

Φάνη 


Δέξου τον αποχαιρετισμό μου έστω και εκτός εκκλησίας.Και όταν  εκεί ψηλά συναντήσεις τον Σπύρο Νίκα να του πεις σ ελάχιστο χρονικό διάστημα κατόρθωσαν οι νέοι ενοικιαστές της οδού Νοταρά 48 να τα διαλύσουν όλα.