Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Το Μαύρο Σαββατοκύριακο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα του κινηματογράφου ήταν η Δίκη κάποιων γερμανών αξιωματούχων Γερμανών . Και μεταξύ αυτών και ο υπουργός της Δικαιοσύνης της Γερμανίας. Που μετά το πέρας της δίκης και της καταδίκης των ο κατηγορούμενος Γερμανός υπουργός ζήτησε μέσω του συνηγόρου να συναντήσει τον πρόεδρο του δικαστηρίου στο κελί της φυλακής του .
Και θυμάμαι την σκηνή αυτή η οποία μου έχει γίνει οδηγός στη ζωή μου
Κατηγορούμενος : Κύριε  πρόεδρε δεν περίμενα ότι θα φτάναμε μέχρι εδώ που φτάσαμε.
Πρόεδρος του δικαστηρίου: Ήταν βέβαιο ότι θα φτάνατε εδώ από την στιγμή που δικάσατε τον πρώτο αθώο.

Και ας πάρουμε τα γεγονότα που έγιναν στην Τούμπα αλλά και στα άλλα γήπεδα 


Γήπεδο Τούμπα 
Αν ήμουνα οπαδός του ΠΑΟΚ θα ντρεπόμουνα για την νίκη της ομάδας μου που επετεύχθη κατά τρόπο όχι σωστό. Βέβαια το σωστό μπορούμε να το μετρήσουμε διαφορετικά. Όταν η ποδοσφαιρική κοινωνία είναι σωστή ή διεφθαρμένη. Όταν έχουμε να κάνουμε με σωστούς ή χαλασμένους διαιτητές και παράγοντες που διοικούν το ποδόσφαιρο.
Ο Σάββας Θεοδωρίδης έκανε τις παρακάτω δηλώσεις μετά την λήξη του αγώνα. :
« Ηττηθήκαμε από τον ΠΑΟΚ σήμερα και είδατε πως. Εμείς στους ποδοσφαιριστές μας δεν έχουμε μάθει να παίζουν μποξ με τους αντιπάλους και ο διαιτητής να κάνει τα στραβά μάτια και να λέει παίζετε. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο γιατί είναι πολύ κακό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα   των ποδοσφαιριστών Εκεί θα σταθώ σήμερα.
Πιστεύω ότι ο κ. Κάκος θα είδε το τεράστιο λάθος που έκανε .Γιατί πριν από τρία χρόνια έκανε το ίδιο λάθος στο ίδιο γήπεδο με τον Γκαρσία και είμαι βέβαιος ότι το θυμούνται οι φίλαθλοι
Και ο κ. Κάκος ας αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του.

Σχολιασμός Νικηφόρου.

Ο λαός μας κ. Θεοδωρίδη είναι σοφός και αυτό το προτέρημα  του το αποδεικνύει με τις υπέροχες παροιμίες του . Και αν ανατρέξουμε στο λεξικό του Μπαμπινιώτη θα διαβάσουμε ότι παροιμία σημαίνει «σύντομο λαϊκό απόφθεγμα ( έμμετρο ή πεζό) που εκφράζει αλληγορικά ή σκωπτικά μια αλήθεια και που αποτελεί προϊόν μακρόχρονης πείρας και λέγεται για να παραδειγματίσει».
 Σε αυτές τις καταστάσεις  όπως σήμερα είναι η Ελληνική διαιτησία  ο λαός μας λέει κ. Σάββα μας  « αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει»

Όταν βάλατε τσέλιγκα στην στάνη τον Γιώργο τον Δούρο που επί καθημερινής βάσεως το καταριότανε ο Νίκος ο Αλέφαντος για το περίφημο 2-2 ΠΑΟ Ολυμπιακός που έχασε το πρωτάθλημα η ομάδα σας τότε πως περιμένατε να γίνει σωστή διαιτησία. Και να έχει συνεργάτη τον κ. Μπριάκο που λόγω εγκλημάτων που έκανε όταν σφύριζε αγώνες και συνάμα τον σφύριζαν οι φίλαθλοι δεν έπρεπε να περνάει σήμερα έξω από τα γήπεδα τα ποδοσφαιρικά γιατί μπορεί να έφευγε από αγανάκτηση  καμία τσιμεντογωνία  από μια  εξέδρα και να  τον τραυμάτιζε.
Αυτοί λοιπόν οι δυο κύριοι που βρέθηκαν στην κορυφή της πυραμίδας της Ελληνικής διαιτησίας έπαθαν ίλιγγο και δεν μπορούν να δουν αυτά τα απίθανα ανθρωπάκια που κάνουν τους διαιτητές και που  οι ενώσεις και  όχι αυτοί τα προωθούν για να σφυρίζουν παιχνίδια της Σούπερ λίγκα. Και επειδή εκεί που βρίσκονται δεν μπορούν να σταθούν λόγω ανικανότητας κάνουν παραχωρήσεις στους δυνατούς . Και σήμερα είσαστε εσείς κ. Θεοδωρίδη δηλαδή ο Ολυμπιακός  παλαιά ο Παναθηναϊκός.
Μετά τον περσινό τελικό του Κυπέλλου και με την συνέχιση να διαιτητεύουν οι Γιάχος και Τριτσώνης νομίζω ότι δεν έχετε το δικαίωμα να ομιλείτε  για διαιτησία.
Και ερχόμαστε στην περίπτωση του Τάσου Κάκου.
Λόγω ηλικίας δεν έχει μακρύ μέλλον και ήθελε να τα έχει καλά όχι με το σημερινό κατεστημένο αλλά με αυτό που θα έρθει. Γιατί υπάρχει η ΚΕΔ και εκεί είναι όλα τα λεφτά …Σάββα ( από το Άρης)
Εδώ λοιπόν υλοποιούνται τα λόγια  του προέδρου του δικαστηρίου που αναφέρω στην αρχή. Αφού υπήρξε ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος που χαρακτηρίστηκε από δικούς σας φιλάθλους απαράδεκτος και δεν έμειναν στην  απονομή εκεί θα φτάναμε κ. Σάββα μας . Και όλα αυτά γίνονται γιατί θέλετε να αποδείξετε ότι μια ομάδα μόνο υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και θέλοντας ο πονηρός Κερκυραίος να κάνει την δική του επανάσταση και να πάει κόντρα στο κατεστημένο έκανε όλα αυτά.