Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ανοιχτή επιστολή προς τους υποψήφιους τοπικούς άρχοντες .




Η κοινωνία δεν καθορίζεται από τα μέσα παραγωγής αλλά από τα μέσα επικοινωνίας
                                                  ROBERT ANTON WILSON





Μια ολόκληρη ζωή έχω ζήσει αγώνες προεκλογικούς αλλά και μετεκλογικούς.
Άνθρωποι να έρχονται και να παρέρχονται και ο μόνος που μένει βιολογικά  αναλλοίωτος να είναι μόνο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Και ήθελα να ρωτούσα όλους αυτούς τους υποψήφιους είτε της κεντρικής εξουσίας  ( Βουλευτικές  εκλογές ) ή τις τοπικές ( περιφέρεια ή δημοτικές) αν έχουν καθίσει  κάτω και έχουν μελετήσει το ποσοστό των ανθρώπων που ασχολούνται με όλα αυτά τα πολιτικά πανηγύρια.
Τους πληροφορώ ούτε το 40% του εκλογικού σώματος νοιάζεται για τις εκλογές. Το υπόλοιπο 60% είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι δυσανασχετούν την ώρα πουν πάνε να ψηφίσουν.
Και ενώ αυτοί είναι που δίνουν την νίκη στους πολιτικούς ούτε και οι ίδιοι το γνωρίζουν αυτό.
Ένα ποσοστό μεγάλο στις τοπικές εκλογές ψηφίζουν χωρίς να γνωρίζουν πρόσωπα και την προσφορά των διαφόρων υποψηφίων στο τόπο που κατοικούν και θέλουν να προκόψει .
Βέβαια προέχει πρώτα απ όλα στις δημοτικές εκλογές οι συγγενείς που κάποτε μέσα στα προσόντα ενός μεγάλου κοινωνικού τζακιού μετρούσε πόσους  Δημάρχους έχει να μας παρουσιάσει αυτό το σόι
Στη σημερινή μας εποχή δεν μετράει αυτό ως προς το κύρος που έχει μια οικογένεια επειδή οι πολιτική μας  σε τοπικό επίπεδο τα έχουν κάνει ολίγον για να μη πούμε πολύ ρωσική σαλάτα.
Και έτσι πολλές φορές  επικρατούν κάποιοι που γνωρίζουν πολύ καλά να πετάνε λάσπη . Και βλέπουμε ανθρώπους αξιόλογους  που τους διακρίνει η προκοπή στις επιχειρήσεις των να το βάζουν στα πόδια ενώ θέλουν να προσφέρουν έργο για το καλό του τόπου που γεννήθηκαν αλλά και μεγάλωσαν και τον θέλουν να τον προχωρήσουν .
Το μεγάλο λάθος όλων των πολιτικών είναι που περιορίζονται σε μια μικρή αυλή που είναι οι καθημερινοί τους άνθρωποι που έρχονται  σε επικοινωνία μαζί τους εκατό φορές την ημέρα  . Αν αυτοί  είναι σωστοί σώθηκε και ο πολιτικός αλλά και ο τόπος Αν όμως είναι κακοί άνθρωποι καταστρέφεται  ο τόπος  και ο πολιτικός.
Ο πρόεδρος της Αμερικής ο ABRAHAM LINCOLN  ήταν πολύ μεγάλος άνθρωπος γι αυτό φρόντισαν οι οι νάνοι σε ηθικό ανάστημα  να τον βγάλουν από την μέση για να μη χαλάει την πιάτσα. Έχει πει πολλά και τα οποία μετράνε . Αλλά αυτό όμως που είναι σπουδαίο είναι αυτό που είπε για την εξουσία.
« Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τη φτώχεια . Αν όμως θες να δοκιμάσεις τον χαρακτήρα  κάποιου δωσ’ του εξουσία»
Σοφά τα λόγια αυτού του μεγάλου ηγέτη που αγάπησε τον άνθρωπο και δεν τον ξεχώριζε ούτε από το χρώμα μα ούτε και από την φτώχεια . Και αυτή ήταν η αιτία που τον έστειλαν  στον άλλο κόσμο για να μη γίνεται  κακό παράδειγμα προς …μίμηση .
Αν λοιπόν θέλετε εσείς οι τοπικοί άρχοντες που σε λίγες μέρες από σήμερα θα ζητήσετε την ψήφο του απλού και όχι αυτού που είναι μέσα στα κόλπα  να πετύχετε τον στόχο σας και να εκλεγείτε να βγείτε έξω προς τον κόσμο και να τον ενημερώσετε
Γιατί δημότης ενημερωμένος είναι χρήσιμος ενώ ανημέρωτος επικίνδυνος. Γιατί ο πολίτης είναι πανίσχυρος την ώρα που θα βρεθεί μπροστά στην κάλπη.  Αν δεν γνωρίζει τον ικανό μπορεί να ψηφίσει τον ανίκανο και τότε η ψήφος του θα φέρει πολλά δεινά στον τόπο. 
Αλλά όμως τον ικανό πρέπει να τον πληροφορηθεί ο δημότης από σωστή και όχι από λαθεμένη πληροφόρηση. 
Πάντως εδώ στο νομό μας κάποιοι έχουν παρεξηγήσει την ενημέρωση με το κουτσομπολιό. Και εδώ μόνο οι τοπικοί άρχοντες που θέλουν το λαό δίπλα τους να βγουν και να καταγγείλουν όλα αυτά που γίνονται από κάποιους που καθισμένοι  μπροστά σε ένα κομπιούτερ  και αντιγράφοντας τις ειδήσεις θέλουν να διοικήσουν τον τόπο.
Αν δεν τους γυρίσετε την πλάτη θα γίνουν οι δυνάστες και του τόπου αλλά και δικοί σας.
Καλό θα είναι και για σας αλλά και τον τόπο  να μελετήσετε με πολύ μεγάλη προσοχή τα λόγια του Λούντβιχ βαν-Μπετόβεν «…θέλετε να ρθείτε μαζί μου να επισκεφθούμε τους φίλους μου τους θάμνους και τα δέντρα; Αυτά δεν γνωρίζουν ούτε φθόνους ούτε προδοσία»