Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Κύριε Στουρνάρα έχετε πάει ποτέ σε μια Δ Ο Υ για να δείτε πως εργάζονται οι υπάλληλοι ;

Ένα πρόβλημα που είχα με υποχρέωσε να πάω στη Δ Ο Υ της Κορίνθου.
Και για  να τακτοποιήσω κάποιες εκκρεμότητες επισκέφτηκα  πολλά γραφεία. Και η παρουσία μου στον τόπο δουλειάς των υπαλλήλων της εφορίας κράτησε από τις 10 και 30  το πρωί  μέχρι στις 13 και 30.
Και έζησα μέσα στο χώρο αυτόν τρεις ολόκληρες ώρες και  ήρθα σε επαφή με πολλούς υπαλλήλους Και είδα τον τρόπο εργασίας των με αποτέλεσμα στην κυριολεξία να αναρωτηθώ αν αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται με αυτή την ένταση είναι δυνατόν να μπορέσουν να αντέξουν για πολύ;  Και νομίζω  ότι αυτές οι υπογραφές που βάζουν αν πάντα είναι πέρα για πέρα πλήρως αιτιολογημένες;
Γιατί ένας υπάλληλος δεν μπορεί να είναι οικονομικός νομικός  πολεοδόμος και όλα αυτά να τα συνδυάζει και να προσπαθεί να λύσει προβλήματα και με ένα υπουργείο να βγάζει οδηγίες συνεχώς και είναι υποχρεωμένος ο υπάλληλος όχι μόνο να ενημερώνεται αλλά και να υλοποιεί όλα αυτά. Και έτσι με αυτό τον ρυθμό το λάθος για να γίνει είναι πολύ εύκολο. Και άντε να αποδείξεις δεν το έκανε ο υπάλληλος  ή η υπάλληλος από ιδιοτελείς και μόνο σκοπούς. Και είμαι βέβαιος ότι πολλοί υπάλληλοι λόγω φόρτου εργασίας έχουν πέσει θύματα  ή κακών συναδέλφων ή πονηρών πελατών.
Και είναι καιρός όλοι εμείς που έχουμε πολύ εύκολους τους χαρακτηρισμούς  στα χείλη μας και αυτό το στερεότυπο ότι εμείς σας πληρώνουμε κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι και αυτοί μας επιστρέφουν  την δική τους αμοιβή ακόμα και  θυσιάζοντας και το πολυτιμότερο αγαθό που ο Πανάγαθος μας έδωσε και αυτό είναι η υγεία. Γιατί με αυτή την ένταση είναι πέρα για πέρα βέβαιο ότι όσοι θα πάρουν σύνταξη θα έχουν αφήσει στην υπηρεσία τους  και ένα μέρος από τον υγιή εαυτό τους.