Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η πρώτη Δημοσκόπηση με την συμμετοχή του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη

Αν και δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις είμαι υποχρεωμένος να τις δημοσιεύσω για να δώσω και το στίγμα του μπλοκ μου που δεν είναι μόνο αθλητικό. Γιατί πολιτικές επιστήμες έχω σπουδάσει.
Ενώ κανένας δεν  ήταν δεικτικός στην αναγγελία του νέου κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη ο κ. Βενιζέλος έτρεξε και δήλωσε «Εύχομαι καλή επιτυχία σε οποιαδήποτε εκπομπή θέλει να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα»
Και όπως αποδεικνύεται ο κ. Βενιζέλος είναι καλός άνθρωπος και ο Θεός και οι ψηφοφόροι τον άκουσαν και στις δημοσκόπηση ALCO  το Ποτάμι έκανε το Μπαμ και πέρασε το κόμμα του κ. Βενιζέλου  που εγώ δεν θα το ονομάζω ΠΑΣΟΚ κατά 1,9 %

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα

ΝΔ 20%
ΣΥΡΙΖΑ 20,9%
ΧΑ 6,9%
Το Ποτάμι 5,7%
ΚΚΕ 5,2%
ΑΝΕΛ 4%
Κόμμα Βενιζέλου 3,8%
ΔΗΜΑΡ 2,8%
Οικολόγοι 1,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.
Αποχή 7,2%
Αναποφάσιστοι 13,6%

Σχολιασμός Νικηφόρου
Διαβάζω τα στοιχεία  που μας δίνει η ALCO και παρατηρώ ότι το ποτάμι αντλεί  ψήφους από την ΔΗΜΑΡ σε ποσοστό 12,8 που συνθέτει το δικό του 5,7 Και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες  12,1 και αυτό λέει πολλά. Γιατί εκεί είχαν εγκλωβιστεί ψήφοι από ανάγκη. Τώρα από το κόμμα του κ. Βενιζέλου πήρε  8,1 % και από το ΣΥΡΙΖΑ 7,7%. Από την Νέα Δημοκρατία  1.9% και από το Κ Κ Ε 1,1% Με αυτά τα ποσοστά το κόμμα του κ. Βενιζέλου δεν θα βγάλει ούτε ένα ευρωβουλευτή  Επίσης ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε μπροστά 1,4 % από την Νέα Δημοκρατία τώρα η διαφορά έγινε 0,9% που είναι το 7,7% που πήγε στο Ποτάμι. Ενώ το 1,9% που έχασε η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ μικρότερο.
Στη πρώτη δημοσκόπηση που πήρε μέρος το ποτάμι έγινε ένα πολύ μεγάλο μπέρδεμα και που όλα θα φανούν στη συνέχεια που θα υπάρξει και πολιτικός λόγος από πλευρά του κόμματος .Εμείς θα είμαστε εδώ και θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώσουμε κατά τον πλέον αντικειμενικό τρόπο .