Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Είναι αστείο να πουλάς πατριωτισμό και να είσαι λαδωμένος

Γράφει ο λαδωμένος δημοσιογράφος.

«Θα πρέπει να αντιληφθούν οι ανόητοι εγκέφαλοι ότι για το γράφοντα η φάκα είναι οι εκλογές και η αγωγή το τυράκι. Ωστόσο, θα συνεχισθεί το παιχνίδι μαζί του για να σπάει η μονοτονία, χωρίς να επέρχεται αποπροσανατολισμός, δεδομένου ότι ζητούμενο είναι η προστασία και σωτηρία του τόπου και το σβήσιμο με κάθε τρόπο του ονείρου αυτών που συντονίζουν την «τριανδρία» να φαντάζονται ότι μπορεί ένας εκ των τριών εκλεκτών τους να εισέλθει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.
Πάμε για ένα Λουτράκι λεύτερο, ανεξάρτητο, μαυρίζοντας όλους αυτούς που θέλουν την υποδούλωσή του, το ξεπούλημά του και τη μετατροπή του σε προτεκτοράτο.»
Π. Η.

 Σχολιασμός Νικηφόρου


Εδώ δεν μπορώ να καταλάβω βρε λαδωμένε δημοσιογράφε αυτό που γράφεις « … η φάκα είναι οι εκλογές και η αγωγή το τυράκι»
Βέβαια δεν έχω ούτε τα πνευματικά σου προσόντα ούτε και την ταμπέλα του επίσημου δημοσιογράφου. Αλλά και η συνέχεια με προβληματίζει και με τρομάζει Υποστηρίζεις ότι θα συνεχίσεις το παιχνίδι μαζί του ( μάλλον τον Λογοθέτη εννοείς )για να σπάσεις την μονοτονία σου. Αλλά συνεχίζεις λίγο αλλοπρόσαλλα « …το ζητούμενο είναι η προστασία και σωτηρία του τόπου»
Ξεκινάς ηρωικά συνεχίζεις με την απαράδεκτη λέξη «μονοτονία» και κλείνεις πάλι ηρωικά . Θέλεις να προστατέψεις τον τόπο από την τριανδρία. Τους δυο τους ξέρω είναι ο Παύλου και ο Λογοθέτης Για τον τρίτο δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω Αν αναφέρεσαι στον Στάμου τότε ο εκλεκτός σου σήμερα και μίασμα όταν ήταν δήμαρχος πρέπει να βγει από την πρώτη εκλογή. Μάλλον πρέπει να κοιμάσαι με τις κάλτσες και βλέπεις όνειρα παράξενα.
Αγωνίζεσαι για την σωτηρία του τόπου και επομένως αγαπάς το Λουτράκι περισσότερο από αυτούς που το διοίκησαν και επιθυμούν να τα ξαναδιοικήσουν
Θέλω να σου κάνω μια ερώτηση και δεν περιμένω καμία απάντηση  γιατί δεν την έχεις. Αν αύριο φύγεις από το Λουτράκι τι θα έχεις να θυμηθείς; Ενώ ο Παύλου και ο Λογοθέτης έχουν τους τάφους των δικών των, Επομένως γίνεσαι αστείος ( επιεικής χαρακτηρισμός)  όταν γράφεις «Πάμε για ένα Λουτράκι λεύτερο, ανεξάρτητο, μαυρίζοντας όλους αυτούς που θέλουν την υποδούλωσή του, το ξεπούλημά του και τη μετατροπή του σε προτεκτοράτο.»
Και τα ισχυρίζεσαι αυτά εσύ που τα πιάνεις από το Καζίνο.
Και είναι άστοχη η χρησιμοποίησης της λέξεως προτεκτοράτο που  στο Διεθνές Δίκαιο ή την Πολιτική ο όρος Προτεκτοράτο (Protectorate) σημαίνει κάποια εδαφική κατοικήσιμη περιοχή που ελέγχεται (ή κυριαρχείται κατά διάφορους βαθμούς) από μία ή περισσότερες "προστατεύουσες" [προστάτιδες] (protecting) Δυνάμεις.
Επειδή ούτε το δάχτυλο βυζαίνουμε  και ούτε είμαστε άσχετοι από αυτά που υποστηρίζεις λίγη σοβαρότητα δεν θα σου κάνει κακό.
Και σαν μεγαλύτερος σε ηλικία σου δίνω μια συμβουλή. Πάψε να νοιάζεσαι για κάτι που τίποτα δεν σε δένει. Και αυτοί που σε χρησιμοποιούν μόλις θα πάψεις να τους προσφέρεις θα σε πετάξουν γιατί θα σε θεωρήσουν υπεύθυνο για την ήττα τους.