Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Γιώργος Γκιώνης :Δέχομαι την δημόσια συζήτηση …αλλά δεν έχω χρόνο για χάσιμο

Αυτό είναι το Δελτίο τύπου του Γιώργου Γκιώνη

Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης αποδεχόμενοι την πρόσκληση σε debate δηλώνουν τα εξής...
«Σεβόμαστε απολύτως τη διαφάνεια, τις δημοκρατικές διαδικασίες και τον διάλογο. Αυτά προάγουν το αίσθημα ευθύνης του καθενός μας και προσδιορίζουν τη συμμετοχή στα κοινά. Καθορίζουν τη ποιότητα της δημοκρατικής λειτουργίας »
 Επομένως είναι σαφές ότι θα είμαστε παρόντες σε ένα δημόσιο πολιτικό διάλογο ανταλλαγής απόψεων που θα στηρίζεται σε συγκεκριμένους κανόνες συμφωνίας εκπροσώπων των παρατάξεων.
 Δεν μπορούμε όμως σε καμία περίπτωση να σιωπήσουμε  και να μην καταγγείλουμε όσους κορόιδεψαν τους δημότες και επιχειρούν να κρύψουν τις ευθύνες τους σε ατέρμονες συζητήσεις.
Συζητήσεις που έγιναν επί 3,5 ολόκληρα χρόνια μέσα στο δημοτικό συμβούλιο , αλλά δυστυχώς, οι ερωτήσεις μας περιμένουν ακόμη τις απαντήσεις του κυρίου Λογοθέτη.
Η ανάλωση του προεκλογικού χρόνου, σε συζητήσεις εντυπωσιασμού μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του κυρίου Λογοθέτη, δεν καλύπτει όμως τις ανάγκες των δημοτών, που έχουν σοβαρότερα προβλήματα στη καθημερινότητα τους.
Οι δημότες απαιτούν λύσεις στα προβλήματα τους, από μια ισχυρή Δημοτική Αρχή που δεν τη χαρακτηρίζει η αδράνεια και οι καταστροφικές μέθοδοι.
 Οι εμμονές, η βιασύνη και ο πανικός του κυρίου Λογοθέτη τον οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα, που δημοσιεύει χωρίς συστολή, διότι το μόνο του ενδιαφέρον είναι να αναλώνεται σε ατέρμονες συζητήσεις και κατηγορώ.
 Εμείς απορρίπτουμε αυτή την εικόνα, διότι η παράταξή μας έχει σημαντικότερες προτεραιότητες από εκείνες του κύριου Λογοθέτη. Για εμάς κορυφαίο θέμα είναι, να ενισχύσουμε τον εγκαταλελειμμένο δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, να βγει από την αφάνεια και να διεκδικήσει μια ηγετική τουριστική θέση παγκόσμιας εμβέλειας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σχολιασμός Νικηφόρου
Λυπάμαι ειλικρινά που από αυτό το κείμενο που δεν μου το στείλανε σε μένα αλλά κάπου το διάβασα  δεν μπορώ να καταλάβω απολύτως τίποτα .Και μου είναι αδιανόητο κάποιοι εμένα τον δημότη να με δουλεύουν
Στην εισαγωγή του γράφει «Σεβόμαστε απολύτως τη διαφάνεια, τις δημοκρατικές διαδικασίες και τον διάλογο. Αυτά προάγουν το αίσθημα ευθύνης του καθενός μας και προσδιορίζουν τη συμμετοχή στα κοινά. Καθορίζουν τη ποιότητα της δημοκρατικής λειτουργίας »
 Επομένως είναι σαφές ότι θα είμαστε παρόντες σε ένα δημόσιο πολιτικό διάλογο ανταλλαγής απόψεων που θα στηρίζεται σε συγκεκριμένους κανόνες συμφωνίας εκπροσώπων των παρατάξεων.»
Και συνεχίζει «…Η ανάλωση του προεκλογικού χρόνου, σε συζητήσεις εντυπωσιασμού μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του κυρίου Λογοθέτη, δεν καλύπτει όμως τις ανάγκες των δημοτών, που έχουν σοβαρότερα προβλήματα στη καθημερινότητα τους.
Οι δημότες απαιτούν λύσεις στα προβλήματα τους, από μια ισχυρή Δημοτική Αρχή που δεν τη χαρακτηρίζει η αδράνεια και οι καταστροφικές μέθοδοι.
 Οι εμμονές, η βιασύνη και ο πανικός του κυρίου Λογοθέτη τον οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα, που δημοσιεύει χωρίς συστολή, διότι το μόνο του ενδιαφέρον είναι να αναλώνεται σε ατέρμονες συζητήσεις και κατηγορώ.
 Εμείς απορρίπτουμε αυτή την εικόνα, διότι η παράταξή μας έχει σημαντικότερες προτεραιότητες από εκείνες του κύριου Λογοθέτη.»

Νικηφόρος 

Με τα ελάχιστα Ελληνικά που γνωρίζω δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που θέλει να περάσει ο συντάκτης του αλλοπρόσαλλου αυτού κειμένου. Που στην αρχή δέχεται την δημόσια συζήτηση που την χαρακτηρίζει " ποιότητα της δημοκρατικής λειτουργίας » και στην συνέχεια την απορρίπτει γιατί είναι ανάλωση προεκλογικού χρόνου .Γνωρίζω ότι ο κ. Γκιώνης βρίσκεται σε δύσκολη θέση αλλά όμως να μη μας υποτιμά και την νοημοσύνη μας.
Αυτό το κείμενο θα μπορούσε να γραφτεί στην εποχή των παλαιοκομματικών που μιλούσαν από το μπαλκόνι δυο ώρες χωρίς να λένε τίποτα.
Γράφτηκε όμως για να το πάρουν οι λαδωμένοι κονδυλοφόροι {που διαφημίζουν χωρίς ίχνος ντροπής ότι για την προβολή  των πολιτικών έχουν και τιμολόγια και αποδείξεις όπως σας ρωτά ο ταμίας ενός εμπορικού.}  και να γράψουν ότι δέχεται   ο Γκιώνης την δημόσια συζήτηση.
Και μετά να υπάρξει το γαϊτανάκι ότι δεν τα βρήκαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων. Το παραμύθι κ. Γκιώνη είναι γνωστό αλλά δεν έχει δράκο.
Και κάτι που πρέπει να το λάβουν υπόψη οι δημότες Παραμονές των Χριστουγέννων του 2005 ο κ. Γκιώνη μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου είπε ότι ο Δήμος και το καζίνο πληρώνουν τον Σπύρο Γιαλοψό για να τον δυσφημεί. Αυτό το έγραψα και μου έκανε αγωγή ο δημοκράτης εκδότης που στην εφημερίδα του υποστηρίζει αλλά γι αυτόν.



Έπιασα τον κ. Γκιώνη και του είπα για την αγωγή αλλά και γι αυτά που είπε στο δημοτικό συμβούλιο. Και μου είπε ότι δεν θυμάται το γεγονός και θα ψάξει στα χαρτιά του . Αν και έχουν περάσει δυο χρόνια από τότε ακόμα ψάχνει ο άνθρωπος Γιατί τώρα ο κ. Γιαλοψός είναι μα;ζί του κατόπιν εντολής Εγώ όμως βρήκα τα πρακτικά και σας τα παρουσιάζω



 Να γιατί είμαι εναντίον σας κ. Γκιώνη. Γιατί ένας δημότης με ελεύθερη σκέψη δεν μπορεί να υποστηρίζει έναν δειλό και έναν χωρίς μνήμη ηγέτη που θέλει να τον διοικήσει.
Αλλά μέχρι τις εκλογές έχω πολλά ακόμα να γράψω 
Συνιστώ όμως στον κ. Γκιώνη να μελετήσει ή μόνος του ή αν δεν μπορεί με τον δάσκαλο του το λόγιο τα λόγια αυτά και ίσως τον προβληματίσουν "...οι συνθήκες δεν δημιουργούν  τον άνθρωπο  Τον αποκαλύπτουν"