Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Η δημοσιογραφία σημαίνει στοιχεία και όχι χολή


Κάποιοι έχουν παρεξηγήσει την δημοσιογραφία με τα παιχνίδια που έπαιζαν όταν ήταν παιδάκια. Θυμάμαι δε το στερεότυπο που λέγανε κάτι δειλά παιδάκια όταν έτρωγαν τις ψηλές των από κάποιους που ήταν ποιο δυνατοί από αυτούς. Και έλεγαν μεταξύ κλάματος και αναφιλυτών δεν θα περάσεις από την γειτονιά μου. Που σήμαινε όταν θα βρεθώ σε δικό μου περιβάλλον τότε θα πάρω δύναμη και θα πάρω την ρεβάνς
Όλα αυτά τα θυμήθηκα διαβάζοντας τα γραπτά κάποιου κυρίου που μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο κάνει περιπάτους μεταξύ της κάμερας που έχει στήσει και του κυλικείου . Και στις πολιτικές συγκεντρώσεις κινείται μεταξύ του πλήθους όχι για να μετρήσει τον κόσμο και να έχει άποψη. Αλλά ο κόσμος για να τον δει.
Τώρα γιατί χρησιμοποίησα το συνηθισμένο δεν θα περάσεις από την γειτονιά μου .
Ο Γιώργος ο Πετρίδης που ανέβηκε και τα πολιτικά μα και τα επαγγελματικά σκαλιά με κόπο αλλά σταθερά  ( αφού τον αγώνα το διδάχτηκε από την χήρα μάνα του που έκανε τρία παιδιά επιστήμονες) δεν έχει την ανάγκη Δημοσιογράφων όπως είναι ο κ. Παντελής Μνηματίδης και έτσι δεν τον προσέχει που σημαίνει ότι δεν του δείχνει τον προσήκοντα σεβασμό γιατί δεν είναι ο Πετρίτσης κισσός που στηρίζεται επάνω σε ξένα αναστυλώματα τύπου Παντελή για να πάει ψηλά.
Και αυτό ο κ. Δημοσιογράφος κατά  απονομή το θεωρεί ράπισμα και γυρνώντας στην γειτονιά του που είναι η εφημερίδα άρχισε να τον χτυπά κάτω μερικές φορές  και από την ζώνη. Και νόμισε ο δυστυχής δημοσιογράφος ότι ο Πετρίτσης είναι μόνος Ατυχήσατε κύριε γιατί ο Γιώργος είναι αγαπητός και δεν έχει καμία εχθρική γειτονιά
Τώρα γιατί σου απαντώ επάνω σε αυτά που γράφεις  Μα γιατί δεν επιτρέπω σε κανένα να ακουμπά επάνω σε ανθρώπους που εκτιμώ
Γράφει ο Παντελής Μνηματίδης:

Εκανε τεράστιο πολιτικό ατόπημα ο Πετρίτσης και κατέρχεται με τον Τατούλη γιατί λέει είναι γνωστές οι θέσεις  του για τον Προαστιακό .
Μα καλά θυμάμαι ότι είχε βγάλει ο ίδιος ανακοίνωση για το ΓΠΣ που με τις ειδικές  γνώσεις  που έχει λόγω επαγγέλματος άνοιξε τα μάτια σε πολλούς μη ειδικούς, και τους είπε ότι μπορεί να έχει αντίθετη άποψη αλλά σέβεται  τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις στηρίζει απόλυτα σε σχέση με τον τερματικό σταθμό στην οδό Αιγάιου .

Ο Νικηφόρος απαντά
Ατόπημα σημαίνει ακατάλληλη ενέργεια ή πράξη που πέφτει κάποιος .
Και επειδή πληροφορήθηκα ότι είσαι καθηγητής δεν πρέπει να χρησιμοποιείς λέξεις που όπως φαίνεται δεν γνωρίζεις.
Γιατί αν είχες διαβάσει κ. Δημοσιογράφε το πρόγραμμα Τατόυλη – Καλλίρη στην σελίδα 9 γράφει επί λέξει   «Επεκτέινουμε τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο στο Λουτράκι, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ».
Πως έρχεσαι εσύ και λες ότι μόνο ο Βουδούρης λέει  ότι θα σεβαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου .
Επίσης κε Μνηματίδη ο Πετρίτσης στα 8 χρόνια της θητείας του ( ξέχασες να γράψεις εσκεμμένα ή μη γνωρίζοντας ότι υπήρξε 8 χρόνια νομαρχιακός σύμβουλος και όχι 4 και αν θυμάμαι καλά είχε σαρώσει σε σταυρούς  σε όλη την Κορινθία ) είχε προσφέρει σημαντικό έργο και στήριξε το Λουτράκι και τους Αγίους Θεοδώρους όσο κανένας άλλος υλοποιώντας έργα 19.500.000 ευρώ .
Το 2010 έκανε μια προσπάθεια να ηγηθεί του Δήμου άλλα δεν κέρδισε , έκανε έναν αγώνα όμως  πολύ τίμιο, όπως αναγνωρίστηκε  από πολλούς και κατέλαβε ένα  τιμητικό  ποσοστό πάνω από  13 % με ένα ψηφοδέλτιο απολύτως νεανικό που απαρτιζόταν από μηχανικούς και άλλους επιστήμονες, που αν εκλεγόταν θα άλλαζε την πορεία του Δήμου .
Τώρα μπαίνει ξανά στα πιο βαθιά νερά και προσπαθεί να εκλεγεί για  να έχει εκπροσώπηση ο Δήμος  μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο .
Προσωπικά κ. Δημοσιογράφε  θέλω να μου υποδείξεις ΕΝΑΝ, όχι παραπάνω από τους άλλους συνδυασμούς που να έχει όμως και την γνώση και την εμπειρία σε αυτό το επίπεδο ,αλλά και το Ηθος  του Πετρίτση,  για να τον  στηρίξουμε όλοι μαζί για να βγει και να μπορέσει ο Δήμος να έχει παρουσία στο Περιφ. Συμβούλιο .
Εγώ επειδή δεν βρίσκω καλύτερη εκπροσώπηση στηρίζω τον Γιώργο Πετρίτση γιατί διαθέτει ταυτόχρονα όλα τα παραπάνω
Μην βγάζεις λοιπόν περισσότερο χολή για τον Πετρίτση, γιατί αντί να τον μειώσεις του δίνεις επιπλέον πόντους
Αλλά και θέλω να σου επισημάνω και κάτι ουσιαστικό.
Να ενημερώνεις τον κόσμο με στοιχεία και όχι με ψέματα . Γιατί εγώ δεν είμαι ευγενής όπως ο Πετρίτσης που σιωπά. Θα κατέβω στο επίπεδό σου και τότε θα γράψω σε διαφορετικό στυλ. Και είμαι βέβαιος ότι θα μετανιώσεις. 

Μελέτησε τα λόγια του Ελευθέριου Βενιζέλου « …ο κίτρινος τύπος πριονίζει τα θεμέλια της δημοκρατίας»