Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Κρίμα που διαψεύστικα

Σ' αυτά που έγραψα σχολιάζοντας αυτό τον απερίγραπτο χαρακτηρισμό που έκανε ο κ. Μπαλάφας για τους Δημότες των δήμων Κορινθίων  ( " ...ο τόπος μας ζει μεγάλες στιγμές Οι Κορίνθιοι βιώνουν την λιγουροσύνη της εξουσιολαγνείας Αυτοί ήταν πάντα. Λάτρεις της άχνης από το Λουκούμι") έγραψε στο μπλοκ του" Αξιότιμε κύριε Νικηφόρε, η ΟΝΝΕΔ (με 2 ν) έχει Πρόεδρο και όχι Γενικό Γραμματέα. Αντιλαμβάνομαι πως μπερδεύεστε λόγω καταβολών. Για τα υπόλοιπα που γράψατε για μένα προβληματίζομαι για ποιό λόγο σας τσίγκλησαν. Σας θυμίζουν κάτι ; Απορώ ! Τι διακρίνατε από τις 3 γραμμές που έγραψα ; Κάτι ξέρετε και δεν μου το λέτε ; Σέβομαι την πένα και την ηλικία σας. Παρακαλώ μην το συνεχίσετε. Ακόμα και σε αυτό που καταλάβατε δεν ήταν όλοι ίδιοι. Ελάχιστοι ξεχώριζαν, αλλά ξεχώριζαν. Δεν νομίζω ότι έχετε ανάγκη από μαθήματα θεωρίας κλαδικής ... Ευχαριστώ για την αναφορά σας πάντως"

 Σχολιασμός  Νικηφόρου.

Τι σημαίνει ροχάλα : μείγμα σάλιου και βλέννας από τους βρόχους το οποίο φτύνει κανείς με αγενή και ηχηρό τρόπο. Έψαξα να βρω στο λεξικό αν αυτός που παράγει την ροχάλα την φτύσει στο πρόσωπο κάποιου τότε πως χαρακτηρίζεται και δεν μπόρεσα να βρω τίποτα. Γιατί στην ανακοίνωση του ο κ. Μπαλάφας κάτι έγγραφε για ροχάλα και ευρισκόμενος εκτός Κορινθίας δεν μπόρεσα να το γράψω .
Και επειδή δεν έχω στοιχεία δεν μπορώ να κρίνω. Όταν θα τα αποκτήσω τότε θα ασκήσω κριτική. 
Και ερχόμαστε στο κείμενο που έγραψε ο κ. Μπαλάφας και που εγώ βρήκα  Είμαι ευτυχής που δεν γνωρίζω αν έχει πρόεδρο ή γραμματέα η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας. μια και ποτέ δεν ασχολήθηκα να μάθω ούτε και αυτά που ισχύουν στο δικό μου κόμμα που είναι το ΠΑΣΟΚ. Βέβαια αφήνετε ένα υπονοούμενο περί κλαδικής και καταβολών. Και ξεχνάτε κάτι βασικό ότι τα δυο δικά μας κόμματα συν διοικούν . Εκτός και αν εσύ δεν το γνωρίζεις. Το λάθος μου ήταν και αυτό αδικαιολόγητο ότι έγραψα την νεολαία σας με ένα ν. Αλλά όμως όταν γράφω την ημέρα 5.000 και λέξεις κάτι θα ΜΟΥ ΞΕΦΎΓΕΙ.  Ευτυχώς όμως γιατί είχες  κάτι να βρεις για να γράψεις. Γιατί για την ταμπακιέρα που ήταν οι χαρακτηρισμοί σου για τους Κορίνθιους δεν μας είπες τίποτα. 
Κρίμα γιατί πίστευα σε σένα κ. Μπαλάφα και σου το έχω γράψει όχι μόνο μια φορά. 
Αυτή ήταν η απογοήτευση η δική μου. Που σε μια κριτική δικαιολογημένη δεν μπόρεσες να κρατήσεις την ψυχραιμία σου Για δεύτερη φορά. Γιατί η πρώτη ήταν η ήττα του συνδυασμού σου ..