Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Μπαρτσελόνα --Ρεάλ = 2--1




Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια του μεγάλου ντέρμπι της Πριμέρα Ντιβιζιόν, καθώς επικράτησε με 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Καταλανοί πήραν διαφορά 4 βαθμών στην κορυφή από τους "μερένχες", με 10 αγωνιστικές να απομένουν.

Γενικότερα το θέαμα στο "clásico" ήταν σπουδαίο. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για την Ρεάλ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να έχει δοκάρι σε κοντινό πλασέ στο 12' από μπαλιά του Μπενζεμά, όμως η Μπαρτσελόνα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, με την κεφαλιά του Ζερεμί Ματιέ, ο οποίος προωθήθηκε στο 19' για το φάουλ του Μέσι και έκανε το 1-0.

Στο 31' λίγο έλειψε να γίνει το 2-0, αλλά από πλεονεκτική θέση ο Νεϊμάρ δεν έκανε καλό πλασέ και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κασίγιας.

Ο αρχηγός της Ρεάλ έδωσε γρήγορα την μπάλα στους συμπαίκτες του, βγήκε η αντεπίθεση ο Καρίμ Μπενζεμά τροφοδοτήθηκε από τον Μόντριτς, πάτησε ιδανικά την μπάλα στον Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Πορτογάλος ισοφάρισε σε 1-1 με προβολή.

Ο Κλαούντιο Μπράβο απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Ρονάλντο στο 43', ενώ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Μπέιλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χιλιανού, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Κριστιάνο Ρονάλντο, που έκανε την κεφαλιά πάσα.

Στο 56' έγινε το 2-1, με τον Λουίς Σουάρες να βγαίνει στην πλάτη της μαδριλένικης άμυνας από φανταστική μπαλιά του Αλμπαέ, να κοντρολάρει άψογα και με διαγώνιο σουτ να νικά τον Κασίγιας και να δίνει για δεύτερη φορά προβάδισμα και τελικά τη νίκη στους "μπλαουγκράνα".

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Άλμπα, Πικέ, Ματιέ, Άλβες, Μαστσεράνο, Ράκιτιτς (76’ Μπουσκέτς), Ινιέστα (80’ Τσάβι), Νεϊμάρ (85' Ραφίνια), Μέσι, Σουάρες.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Μαρτσέλο, Πέπε (73’ Βαράν), Ράμος, Καρβαχάλ, Κρόος, Μόντριτς (88' Λούκας Σίλβα), Ίσκο (80’ Χεσέ), Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά.