Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ένας συνταξιούχος και τώρα ερασιτέχνης δημοσιογράφος σας ερωτά


Κύριε υπουργέ Εργασίας   
Κύριε Υπουργέ κοινωνικών Ασφαλίσεων  
Κύριε Διοικητή του Ι Κ Α 




Ονομάζομαι Γεώργιος Σκούρτης  του Παναγιώτη και της Μαρίας και είμαι συνταξιούχος της Δ Ε Η. Και από το 2001 διαμένω μόνιμα στο Λουτράκι και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την δημοσιογραφία. Γιατί δεν θέλω να χαρακτηριστώ δημοσιογράφος επαγγελματίας επειδή διαφωνώ σε πολλά σημεία με αυτούς.
Γνωρίζω άριστα την διαδικασία που διέπει τις σχέσεις των ομάδων με την πολιτεία σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στο οικονομικό τομέα Υπήρξα οικονομικός διευθυντής της Α Ε Κ και του Πανιωνίου. 
Που σημαίνει ότι ξέρω ότι αγώνας με εισιτήριο δεν μπορεί να γίνει και ούτε μεταγραφές μια ομάδα δεν μπορεί να κάνει αν δεν έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. 
Η ποδοσφαιρική ομάδα της Κορίνθου είχε ένα χρέος προς το Ι Κ Α  της τάξεως των 176.000 ευρώ και είχε  ρυθμιστεί να πληρωθεί με δόσεις . Αλλά τώρα όπως πληροφορούμε οι ρυθμίσεις δεν τηρήθηκαν και το αρχικό κεφάλαιο έχει φτάσει   στο ποσό των  486.000 ευρώ με τις προσαυξήσεις 
Και εδώ θα ήθελα να πάρω μια απάντηση από τους αρμοδίους για να δω αν εμείς οι συνταξιούχοι έχουμε αναλάβει να σηκώσουμε το βάρος της οικονομικής ανόρθωσης της χώρας μας. 
Θεωρώ κύριοι υπουργοί και κύριε Διοικητά του Ι Κ Α ότι είναι ανεπίτρεπτο οι παράγοντες που διοικούν τα σωματεία τα ποδοσφαιρικά  να μη πληρώνουν τις υποχρεώσεις των. 
Αυτοί που διοίκησαν την ποδοσφαιρική ομάδα της Κορίνθου  γιατί απολαμβάνουν ασυλίας και σήμερα η οφειλή να έχει φτάσει μισό εκατομμύριο ευρώ και να μη σαλεύει τίποτα. Ενώ ο συνταξιούχος να μη μπορεί να αποφύγει ούτε μονόλεπτο
Η καταγγελία είναι επώνυμη. Και θα ήθελα να σταθώ όχι στις προσαυξήσεις αλλά στο κεφάλαιο που έχει ρυθμιστεί γιατί δεν το εισέπραξαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι. Και πως αγωνιζόταν η Κόρινθος αφού χρωστούσε στο Ι Κ Α 
\Νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να μάθω Είμαι βέβαιος ότι η ομάδα της Κορίνθου δεν θα αποτελεί και την εξαίρεση ανά την Ελλάδα αλλά μάλλον τον κανόνα.