Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Σχολιάζω τον νόμο που θα κατατεθεί στ βουλή.

Είχαμε υποσχεθεί να σχολιάσουμε το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου αθλητισμού. Επειδή είναι πολλά τα άρθρα σήμερα θα περιοριστούμε να σχολιάσουμε τι θα ισχύει για τους συλλόγους που βγαίναν σαν τα σαλιγκάρια Και χρησιμοποιώ στο παράδειγμα μου τα εύγεστα  αυτά μεζελίκια που βγαίνουν μετά από βροχές και καταιγίδες και στα πρωτοβρόχια 
Τι σημαίνει σύλλογος φιλάθλων στο χώρο του ποδοσφαίρου. Στην πλειοψηφία οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν καταστατικό Και έρχεται τώρα η πολιτεία για πρώτη φορά και αυτό είναι στα ενεργητικά της και τελειώνει με νομοθετικό τρόπο όλους αυτούς τους σωτήρες των ομάδων που καταλήγουν δυνάστες. 
Αν δεν είναι νόμιμες οι λέσχες ( σύλλογοι) οι Π Α Ε δεν μπορούν να τους δίνουν εισιτήρια. Που εδώ σημαίνει τέρμα τα δίφραγκα.Γιατί αν δεν έχει ο σύλλογος εισιτήρια των αγώνων και ιδίως των σπουδαίας σημασίας γιατί να είμαι μέλος του. Δεν μπορούν να κάνουν μετακινήσεις Δεν μπορούν να έχουν στέγη ( γραφεία ) γιατί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου πρέπει να ζητήσει από το σύλλογο τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Όσοι δεν ακολουθούν από τον νόμο προβλεπόμενη διαδικασία θα πληρώνουν πρόστιμα από 1000 ευρώ 100.000 ευρώ. Αν απ αυτά όλα εφαρμοστούν τα μισά τότε ή θα συμμορφωθούν με το νόμο ( πολύ δύσκολο) ή θα διαλυθξού. Θα σχολιάσουμε και άλλα άρθρα του νόμου που εμένα με βρίσκουν σύμφωνο.