Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Μέγας Αλέξανδρος: : Αν πλουτίσεις θυμήσου να βοηθάς τους φτωχούς


Αυτή την εικόνα θα την συναντήσουν αρκετοί την ημέρα του Πάσχα και ίσως τα μισά από αυτά μπορεί να πεταχτούν στους κάδους του Δήμου. 
Και  μου έλεγε κάποιος γείτονάς μου που ήταν υπάλληλος του Δήμου σε θέματα καθαριότητας ότι τις γιορτινές μέρες είχαν τεράστιο πρόβλημα με αυτά που πετούσαν από τα πλούσια τραπέζια τους αφού δεν είχαν δέκα στομάχια για να τα χωρέσουν. Βέβαια με αυτή την οικονομική κρίση δεν θα έχουμε πολλά τέτοια τραπέζια αλλά θα έχουμε.
Καιρός πλέον είναι να βάλουμε όλοι μυαλό και ας θυμηθούμε τον διπλανό μα;ς που πριν από μερικά είχε όλα τα αγαθά και τώρα στερείται τα πάντα. 
Αυτοί έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη γιατί έχουν κλειστεί στο σπίτι τους και υποφέρουν γιατί στην κυριολεξία πεινάνε.
Αυτούς που ακούς να περνάνε δίπλα σου και να φωνάζουν πεινάω μη τους λαμβάνεις υπόψη σου φίλε και φίλη. Είναι οι ηθοποιοί της φτώχειας που πάντα υπήρχαν. Και με την δική σου ανοχή καλοπερνούσαν και καλοπερνούν γιατί το επάγγελμα τους είναι αυτό. Ενώ οι άλλοι ντρέπονται για την κατάντια τους και έχουν αποτραβηχτεί και περιμένουν πολλοί από αυτούς τον λυτρωμό που κάποιοι τον βρήκαν στην αυτοκτονία. 
Αυτούς πρέπει να βοηθήσουμε γιατί μας έχουν ανάγκη και δυστυχώς δεν θα τους δούμε πουθενά να ζητούν την βοήθεια μας. Γιατί διέπονται από μια αξιοπρέπεια. Και είμαι της γνώμης; ότι η βοήθεια σας πρέπει να είναι διακριτική γιατί υπάρχει φόβος να μη την δεχτούν.