Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Σολλογάται καλά όποιος συλλογάται ελεύθερα και φωναχτά

Τολμώ και σχολιάζω μια συνέντευξη του Υπουργού του αθλητισμού με επιχειρήματα 



Κοντονής: Υπουργός Αθλητισμού
 "Αν νομίζουν ορισμένοι παράγοντες των ομάδων ότι μπορούν να κινητοποιήσουν κατά της κυβέρνησης -για τις πολιτικές αποφάσεις που θα πάρει σε αυτή την κατεύθυνση- φίλαθλο κοινό, τους υπενθυμίζω ότι όσοι πήγαν να το κάνουν σε παρόμοιες περιπτώσεις έφαγαν τα μούτρα τους πολύ άσχημα.
Και ας δουν τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα σε δήμους που υπήρξε τέτοιο πρόβλημα, όπως για παράδειγμα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο ελληνικός λαός είναι απολύτως ώριμος να καταλάβει ότι αυτά που κάνει η κυβέρνηση τα κάνει προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως της νεολαίας




Σχόλιο --Απάντηση  
Νικηφόρου 



Είναι πρώτη φορά που συμφωνώ απόλυτα ότι δηλαδή οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος.
 Μπορεί η Α Ε Κ να μη μπόρεσε να βγάλει Δήμαρχο δικό της  γιατί ποτέ δεν είχε οργάνωση αφού έχει αφήσει τους φιλάθλους τελείως ανοργάνωτους  με τον φόβο  μήπως δυσαρεστήσει  την Ορίτζιναλ.
Ενώ αν είχε φτιάξει Λέσχες σε όλη την Ελλάδα  δεν θα τα λέγατε αυτά
Ο Μελισσανίδης δεν πολιτεύεται λόγω ιδιοσυγκρασίας  Και αυτό το απέδειξε με τις εκλογές που δεν βοήθησε τον Λύσανδρο Γεωργαμλή . Σας γνωρίζω ότι αν ήμουνα στην Α Ε Κ ο Γιωργαμλής θα έκανε περίπατο.  Και γι αυτό δεν μπορείτε κ. υπουργέ να ταυτίζετε την μη εκλογή του ΔΙΚΟΎ μας  με σπάσιμο των μούτρων  της ομάδας μας  Αυτό όμως δεν μπορείτε να  το ισχυριστείτε για τον Ολυμπιακό που ένα ραντεβού  σε κάποιο απόμερο ταβερνάκι του Πειραιά  μεταξύ Μαρινάκη και Δούρου είχαμε την εκλογή Δημάρχου Πειραιά ( Μόραλης)  και περιφερειάρχη ( Δούρου)
Εμείς  κ. υπουργέ δεν εκμεταλλευόμαστε καταστάσεις  γιατί έχουμε πολύ βαριά παράδοση
Οι ιδρυτές της Α Ε Κ  ενώ ήταν ξεριζωμένοι ήρθαν στην πατρίδα και έφτιαξαν όχι το σπίτι τους αλλά την Α Ε Κ και το γήπεδο. Και δεν είναι τυχαίο που οι ξυπόλητοι μέσα σε χρονικό διάστημα μικρό έγιναν κυρίαρχοι της αγοράς. Γιατί η προκοπή είναι στο αίμα τους
Καλό θα είναι να πάρετε πίσω την ταύτιση της Α Ε Κ με το σπάσιμο των μούτρων Αντίθετα να δώσετε συγχαρητήρια για την άψογη στάση που κράτησαν στις εκλογές.
Υποστηρίζετε κ. Υπουργέ «Ο ελληνικός λαός είναι απολύτως ώριμος να καταλάβει ότι αυτά που κάνει η κυβέρνηση τα κάνει προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως της νεολαίας".
Αυτό δυστυχώς δεν είναι σωστό γιατί με την μη έγκριση του σχεδίου του γηπέδου της Α Ε Κ δεν είναι προς όφελος της κοινωνίας και ιδίως της νεολαίας  

Κοντονής: Υπουργός Αθλητισμού

"Πιστεύω ότι τα συμφέροντα των ΠΑΕ δεν ταυτίζονται με αυτά των φιλάθλων. Ο φίλαθλος θέλει να βλέπει με ασφάλεια έναν αγώνα. Ο φίλαθλος θέλει να ξέρει ότι το ποδόσφαιρο και όλα τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα είναι καθαρά και αξιόπιστα. Ο φίλαθλος θέλει ένα αναβαθμισμένο ποδόσφαιρο σε πλαίσιο ισονομίας. Αυτά εμείς θα εξασφαλίσουμε.
Αυτό που περνά ο ελληνικός αθλητισμός είναι ό,τι περνά και η κοινωνία. Διαφθορά και διαπλοκή υπάρχουν στην κοινωνία, έτσι και στον ελληνικό αθλητισμό. Τα κοινωνικά προβλήματα αντανακλώνται στον ελληνικό αθλητισμό, τα γνωρίζαμε..."

Σχόλιο --Απάντηση  
Νικηφόρου 

Και εδώ συμφωνώ απόλυτα και μπορώ να ισχυριστώ ότι έχω ενθουσιαστεί  με αυτά που διαβάζω γιατί είναι πέρα για πέρα αληθινά . Αλλά όμως είμαι βέβαιος ότι τίποτα δεν θα πετύχετε γιατί ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι σαπισμένος σε τέτοιο βαθμό που πολύ δύσκολα οι φίλαθλοι θα γυρίσουν στην εξέδρα. Εδώ ο Ολυμπιακός που έχει τους περισσότερους φιλάθλους αγωνίζεται με άδειες εξέδρες. Γιατί έχουμε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι αξιόπιστο αφού οι διαιτητές δεν αποδίδουν δικαιοσύνη αλλά δημόσιες σχέσεις. Αυτοί που κάνουν επεισόδια στα γήπεδα δεν ανήκουν σε κανένα κοινωνικό στρώμα. Είναι οι ίδιοι και πριν από είκοσι χρόνια Και πηγαίνουν στα γήπεδα όχι για να δουν ποδόσφαιρο αλλά για να εκτονωθούν  Και αυτό το έχω διαπιστώσει ρωτώντας πολλούς που έβγαιναν από την σκεπαστή για το αποτέλεσμα του αγώνα και αρκετοί δεν το ήξεραν
Το ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. Απλά οι πολιτικοί πέφτουν θύματα των ποδοσφαιρικών παραγόντων που πουλάνε την ανύπαρκτη δύναμη ψήφων ενώ δεν ελέγχουν ούτε την δική τους
Κοντονής: Υπουργός Αθλητισμού
"Και επειδή τα αντιμετωπίσαμε με σφοδρότητα, μας έπεσαν μαζί πολλά, έχουμε πάρει εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις -τις οποίες θα δείτε τα επόμενα 24ωρα- με τη δημοσιοποίηση του πρώτου νομοσχεδίου, που αφορά στην πάταξη της βίας στα γήπεδα. Το δίλημμα είναι απλό: Θέλουμε να απαλλαγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από την ακραία βία μέχρι σημείου να χάνονται ζωές ή προτάσσουμε οι ομάδες να παίζουν μπάλα στο εξωτερικό. Εγώ προτάσσω το πρώτο και η κυβέρνηση".
"Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι, αν δεν συμβούν και δεν υπάρξουν συμφωνίες στο νομοθετικό πλαίσιο που η κυβέρνηση κρίνει πως είναι το κατάλληλο για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, θα υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης οι οποίες ενδεχομένως ενοχλήσουν και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Η απόφασή μας είναι ειλημμένη, αυτά τα φαινόμενα να παταχθούν, ακόμα και αν το κόστος είναι αυτό". 

Σχόλιο --Απάντηση  
Νικηφόρου 

Καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στο χώρο του ποδοσφαίρου  γιατί αυτοί που σήμερα που το διοικούν έχουν πολύ βαθιές τις ρίζες.
Και όσο και να ξεριζώνεις κάποια άλλη θα παρουσιάζεται.
Για να γίνουν αγώνες κ. Υπουργέ χρειάζονται διαιτητές που μέχρι σήμερα οι υπάρχοντες κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι και η αιτία των επεισοδίων και των διάφορων καταστάσεων. Αυτούς αλήθεια που θα τους βρείτε; Ακόμα και αυτοί που παίζουν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα είναι του συστήματος. Που σημαίνει ότι δικαιτητές και σε βάθος δεν υπάρχουν αφού οι μη προσκυνημένοι έχουν εξαφανιστεί
Όταν η Θάτσερ έφτιαξε το ποδόσφαιρο στην Αγγλία και έμεινε στην ιστορία. Εδώ στην χώρα της αμφισβήτησης ποιος θα τολμήσει να τα βάλει μ όλους αυτούς
Προσεύχομαι κ. υπουργέ να πετύχετε πλην όμως πολύ φοβάμαι όταν θα βάλετε το μαχαίρι στο κόκαλο θα σπάσει το μαχαίρι και όχι το κόκαλο Που σημαίνει ότι δεν σας βλέπω για πού στη θέση σας.
Αν και με αυτά που υποστηρίζετε βρίσκονται  στο στάδιο της θεωρίας που απέχουν  έτη φωτός από την πράξη  

 Κοντονής: Υπουργός Αθλητισμού

Για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ
 "Για τις εκλογές στην ΕΠΟ είπαμε ότι δεν μπορούν να γίνονται μόνο με 55 εκλέκτορες. Πρέπει να πάμε σε απλή αναλογική, να αλλάξει και το σύστημα, να υπάρχει και αντιπολίτευση. Γιατί τώρα είχαμε απόλυτο πλειοψηφικό. Αυτό που έχουμε στο νου μας και επεξεργαζόμαστε είναι το σύστημα ενώσεων και εκλεκτόρων να ταυτιστεί με αυτό που ισχύει στη διοικητική διάρθρωση του κράτους… Πάμε από το δήμο στην περιφέρεια και από την περιφέρεια στην ομοσπονδία".
"Θα το παρουσιάσουμε στους εκπροσώπους FIFA και UEFA. Έχουμε ένα ακόμα περιθώριο 30 ημερών να γεφυρώσουμε τις όποιες διαφωνίες μετά από το προγραμματισμένο ραντεβού μας στις 30 Μαρτίου. Δεν πάμε με τελεσίγραφα, θέλουμε να ακούσουμε φυσικά και να έχουμε τη συνεισφορά των διεθνών ομοσπονδιών. Το νομοσχέδιο για τη βία είναι ξεχωριστό και θα μπει άμεσα... Βάζει και το θέμα του στοιχηματισμού".
  
Σχόλιο --Απάντηση  
Νικηφόρου 

Ο χώρος του ποδοσφαίρου κ. Υπουργέ αν δεν το γνωρίζετε είμαι υποχρεωμένος να σας το γνωρίσω Η εκλογή της Ε Π Ο είναι πολύ μελετημένη και ισχύει και για τις ενώσεις που αυτές είναι η δύναμη και όποιος κινηθεί εναντίον των καταστρέφεται Και ένας από αυτούς είμαι και εγώ που έχω οικονομικά καταστραφεί Γιατί ποτέ δεν πήγε κ. υπουργέ ένας επιθεωρητής να ελέγξει τις ενώσεις οικονομικά και διοικητικά  Και τότε θα καταλάβετε τι σημαίνει Ε Π Ο και τι σημαίνει τοπική ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων του νομού. Αν είχατε γνώμη επάνω στη διοικητική οργάνωση του ποδοσφαίρου δεν θα δηλώνατε όλα αυτά Ζήτησα από τον πρόεδρο της ένωσης Κορινθίας να μας δημοσιεύσει τα έσοδα του  ( φορολογικές δηλώσεις) και τους οικονομικούς απολογισμούς της Κορίνθου το χρονικό διάστημα που ήταν πρόεδρος της ομάδας της Κορίνθου 
Και αν είχε την δυνατότητα να χτίσει το ίδιο χρονικό διάστημα ένα σπίτι όχι από τα συνηθισμένα. Αντί να τα ζητώ εγώ και να με γράφει στο χιόνι έπρεπε η πολιτεία να το είχε κάνει Οι εκλογές της Ομοσπονδίας και των ενώσεων ακολουθούν την διαδικασία της ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ Να μη υπάρχει μέσα στις διοικήσεις αντιπολίτευση. Αφού μαγαζάκια θεωρούν όλα αυτά που δεν έχει δικαίωμα κανένας να ζητά το παραμικρό. Γιατί προσωπικά έχω κάνει πάνω από τριάντα αιτήσεις και καμία απάντηση δεν έχω πάρει. 
Θεωρώ ξεκάρφωτο αυτό που δηλώσατε Το νομοσχέδιο για τη βία είναι ξεχωριστό και θα μπει άμεσα... Βάζει και το θέμα του στοιχηματισμού".
 Εδώ διαβλέπω κάποια απειλή και εύχομαι να κάνω λάθος. Νομοσχέδιο για την βία δεν χρειάζεται να έχει ο συντάκτης του ούτε σοφία ούτε πείρα .
Να υποχρεωθούν οι Π Α Ε να εγκρίνουν την ίδρυση των συλλόγων και να έχουν την ευθύνη για την λειτουργία τους Και η βία πάει στα αζήτητα.

Συμπέρασμα από τα παραπάνω  

Τίποτα δεν μπορείτε ως πολιτεία να κάνετε όταν δεν είσαστε σε θέση να αντιμετωπίσετε όλα τα σωματεία με αντικειμενική κρίση.