Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Το νομοσχέδιο που αφορά την αθλητική δικαιοσύνη

Άρθρο 5ο

1. Εντός προθεσμίας πέντε (5) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος ανασυγκροτούνται όλα τα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, αποτελούμενα εφεξής μόνο από τακτικούς δικαστές.

2. Εντός της ίδιας πιο πάνω προθεσμίας των πέντε (5) μηνών, υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων αναλαμβάνει εν ενεργεία εισαγγελικός λειτουργός με βαθμό εισαγγελέα πρωτοδικών, ο οποίος αναπληρώνεται από εν ενεργεία εισαγγελικό λειτουργό με βαθμό αντιεισαγγελέα πρωτοδικών. Αμφότεροι ορίζονται με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.
Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους οι ανωτέρω εισαγγελείς διατηρούν τα δικαιώματα όπως αυτά περιγράφονται και τις δυνατότητες όπως αυτές προβλέπονται στην παράγραφο 5 του άρθρου 2 του ν. 4022/2011, όπως ισχύει.

3. Στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 119 του ν. 2725/1999, όπως το άρθρο αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 39 του ν. 3057/2002, η φράση "εκτός του ποδοσφαίρου" διαγράφεται.

4. Η παράγραφος 1 του άρθρου 127Β του ν. 2725/1999, όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 49 του ν. 3057/2002, καταργείται.

5. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης και του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού, επιβάλλεται τέλος, το ύψος του οποίου θα προσδιορισθεί με την ίδια απόφαση, επί των εισιτηρίων των αγώνων επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, για την κάλυψη της κρατικής δαπάνης συμμετοχής των τακτικών δικαστών σε πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα.

Σχολιασμός  Νικηφόρου 

Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ και ούτε ανήκω σε αυτούς που τον συμπαθούν. Αλλά αυτό το ΄νομοσχέδιο που αφορά την αθλητική δικαιοσύνη είναι πολύ καλό αρκεί να εφαρμοστεί. Γιατί και κατά το παρελθόν είχαμε τους δικαστές εν ενεργεία και τους απέσυρε η ηγεσία τους επειδή υπήρχε σχολιασμός σε βάρος τους 
Ο συνταξιούχος δικαστής αν κάνει κάτι που θα προκαλέσει φασαρία δεν θα έχει επιπτώσεις. Και να μη ξεχνάμε ότι τους συνταξιούχους τους διορίζει η Ε Π Ο και υπάρχει κάποια όχι εξάρτηση αλλά σχέση. Ενώ τώρα οι αθλητικοί δικαστές θα διορίζονται από τους προϊσταμένους των και δεν θα έχουν καμία διοικητική σχέση με τους παράγοντες. Αυτή είναι η επιτυχία αρκεί να αντέξει τον σχολιασμό των εφημερίδων οι ηγεσία της δικαιοσύνης. .