Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Τι ισχυρίζεται ο 64χρονος που σκόρπισε τον θάνατο με τη νταλίκα


«Αντικατέστησα τον δεύτερο οδηγό εκτάκτως - Αν και είχα πιει κρασί, ένιωθα καλά»
Τι ισχυρίζεται ο 64χρονος που σκόρπισε τον θάνατο με τη νταλίκα
Κοινή χρήση
εκτύπωση  


«Ημουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί, αν και είχα πιει κρασί, ένιωθα καλά. Ετρεχα με 60 χλμ όμως δεν "άκουσε" το τιμόνι».

Οι δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες, είπαν :
(Α') «Βγήκε από το αυτοκίνητο και ήταν εμφανώς μεθυσμένος».

(Β´) «Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, λαθερά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα....».

Τρίτος αστυνομικός δήλωσε ότι κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το όχημα: «Στερείται άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ. Ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι ακαταχώρητος στην τερματική της υπηρεσίας μου και δεν προκύπτουν τίτλοι ιδιοκτησίας του, όπως επίσης και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα. Στις 12/2/18 και ώρα 02:45 στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τον παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού είχε καταληφθεί από συναδέλφους μου να οδηγεί το ίδιο όχημα υπό την επήρρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,22. Οι πινακίδες που έφερε το όχημα αντιστοιχούν σε άλλο όχημα, με άλλο αριθμό πλαισίου. Κατά τον έλεγχο των ταχογράφων, διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί το οδηγούσαν πάρα πολλές ώρες, χωρίς τα προβλεπόμενα διαλείμματα».

Αυτόπτης μάρτυρας είπε :
«Ο οδηγός της νταλίκας μετά το ατύχημα άργησε να κατεβεί από το όχημά του, ενώ μου έκανε εντύπωση ότι όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες».

Αλλος αυτόπτης δήλωσε:
«Βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της λ. Κηφισού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα ...Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο, το ένα προς τις δεξιές μπάρες του ρεύματος προς Πειραιά, και το άλλο το ανέβασε στην κεντρική νησίδα της λ. Κηφισού....Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σα χαμένος».