Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

"Δημήτρη, είστε η μόνη οικογένεια που εμπιστευόμαστε"



"Δημήτρη, είστε η μόνη οικογένεια που εμπιστεύομαστε"
Εκατόν δέκα επώνυμοι Παναθηναϊκοί, μεταξύ των οποίων είναι δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι και επιχειρηματίες με ανοικτή επιστολή τους ζητούν από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να πάρει πρωτοβουλίες για να σταματήσει ο κατήφορος της ποδοσφαιρικής ομάδας.
Αναλυτικά η επιστολή που εστάλη στο filathlos.gr: 
"Κάποιοι, βάσει σχεδίου θέλησαν να αμαυρώσουν την 110χρονη ένδοξη ιστορία του Παναθηναϊκού μας. Να κάμψουν την Παναθηναϊκή μας περηφάνια. Να αποδομήσουν κάθε ίχνος Παναθηναϊκής αξιοπρέπειας και ηθικού πλεονεκτήματος του Παναθηναϊκού μας, εκλιπαρώντας τους απλήρωτους αθλητές και δανειστές της ομάδας για υπομονή και την διοργανώτρια Αρχή για χαριστικές- φωτογραφικές ρυθμίσεις.
Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Τα κατάφεραν να φέρουν σε πέρας την αποστολή αγωνιστικής εξόντωσης του Παναθηναϊκού απαξιώνοντας κάθε πλάνο εκείνων που έγκαιρα αντελήφθησαν την επερχόμενη καταστροφή και έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες αποτροπής της. Ξεπούλησαν το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, απέκλεισαν την ομάδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την έβαλαν στο γύψο για τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους επιτυγχάνοντας απαγόρευση μεταγραφών και βαθμολογικό μειονέκτημα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Και αφού τσαλαπάτησαν κάθε προοπτική άμεσης οικονομικής και αγωνιστικής ανάκαμψης, δήθεν ενδιαφερόμενοι για το καλό της, την παζαρεύουν σε υποψήφιους επενδυτές.
Δεν απευθυνόμαστε σε κείνους τους καταστροφείς του Παναθηναϊκού μας. Δεν θα χρειαστεί καν να τους κρίνει η Παναθηναϊκή ιστορία. Τους έχουν ήδη κρίνει για τα αήθη και προσβλητικά πεπραγμένα τους και τους έχουν κατατάξει στη θέση περιφρόνησης και αποστροφής που τους αρμόζει, τα εκατομμύρια του Παναθηναϊκού κόσμου. Εκείνοι που μεγάλωσαν ταυτισμένοι με την αιώνια Παναθηναϊκή Ιδέα, που συμπορεύτηκαν με την ομάδα στις χαρές και στις λύπες, που κοιμούνται και ξυπνούν με την έγνοια της, που κάποτε έκαναν το καταπράσινο ΟΑΚΑ να σείεται και να κοχλάζει από παλμό και να φαντάζει τόσο μικρό και ασήμαντο για τους χωρέσει.
Εμείς λοιπόν, εκπροσωπώντας τα εκατομμύρια των Παναθηναϊκών φιλάθλων που εμβρόντητοι και με πόνο ψυχής παρακολουθούνε τις εξελίξεις και αγωνιούν για το μέλλον της ομάδας δηλώνουμε παρόντες. Δηλώνουμε την αστείρευτη βούληση να βάλουμε πλάτη για να ξαναγίνει ο Παναθηναϊκός μεγάλος και τρανός. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή ένας από μας όμως πρέπει να δώσει το έναυσμα και να γίνει ο μπροστάρης της αναδημιουργίας του Παναθηναϊκού μας. Και είναι εκείνος, ο άξιος συνεχιστής της μοναδικής οικογένειας που δικαιωματικά είναι συνυφασμένη με τον Παναθηναϊκό μας γιατί λάτρεψε το τριφύλλι και ότι αυτό εκπροσωπεί όσο εμείς και ακόμα περισσότερο. Δέθηκε μαζί μας, με έναν άρρηκτο δεσμό κάτω από την Παναθηναική Ιδέα και με ανιδιοτελή -ανεκτίμητη προσφορά ταύτισε την ομάδα μπάσκετ με την Παναθηναϊκή μας υπερηφάνεια
Σε αυτούς λοιπόν, που είναι οι μόνοι που παραμέρισαν διαχρονικά μπρος στην ανυπέρβλητη αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό μας, την προσήλωση στα άψυχα και κυνικά οικονομικά δεδομένα, σε αυτούς που συνεχίζουν να υπερβαίνουν το εγώ τους αλλά και το προσωπικό τους συμφέρον για το Παναθηναϊκό καλό, οφείλουμε ένα τεράστιο Ευχαριστώ και απέραντο Σεβασμό.
ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ, η στείρα τεχνοκρατική λογική ίσως να μην ευνοεί για να αναλάβεις άμεσα την ομάδα. Όμως επειδή είσαι ένας από μας σε καλούμε για άλλη μια φορά να την παραμερίσεις (τόσο αυτή όσο και τις τρικλοποδιές που εκείνοι που τρέμουν στην προοπτική της αναγέννησης του Παναθηναϊκού μας, σου βάζουν για να αναχαιτίσουν την ορμή σου να βγεις μπροστά), γνωρίζοντας ότι ο αμέτρητος Παναθηναϊκός κόσμος δεν είναι απαθής ούτε αμέτοχος στις εξελίξεις απλά περιμένει το έναυσμά σου για να κινητοποιηθεί, να βάλλει πλάτη, να συνδράμει έμπρακτα με όλη του την ψυχή στην αναδημιουργία του Παναθηναϊκού μας. Σίγουρα εσύ και οικογένειά σου δεν χρωστάτε τίποτα στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός κόσμος όμως σας χρωστάει τα πάντα και είστε οι μόνοι που εμπιστεύεται. Βίρα τις άγκυρες Δημήτρη και δώσε μας την ευκαιρία να στο ανταποδώσουμε….
110 Παναθηναϊκοί Φίλαθλοι".