Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Νικηφόρος :Πως είδε ένας κρατούμενος το Αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου.

                   
Και πολλά μέλλει να μάθεις  αν το ασήμαντο εμβαθύνεις 
                                                       Οδυσσέας  Ελύτης 
                                   
                                         Αποτέλεσμα εικόνας για Αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου

Να πας σε αστυνομικό τμήμα να είσαι αθώος να είσαι πέρα για πέρα αθώος να σε κρατήσουν τρεις ώρες και να φύγεις ενθουσιασμένος νομίζω ότι δεν γίνεσαι
πιστευτός σε κανέναν Έχω επισκεφτεί το Αστυνομικό τμήμα του Λουτρακίου πολλές φορές. Ως κρατούμενος πρώτη φορά και έπρεπε να είχα τις χειρότερες εντυπώσεις.Και ομολογώ ότι έφυγα ενθουσιασμένος γιατί στο πρόσωπο κανενός αστυνομικού υπαλλήλου δεν αντίκρισα στο βλέμμα του ούτε στιγμή την παραμικρή εξουσία αφού εγώ ήμουνα ο φυλακισμένος Και ομολογώ ότι κανένας δεν γνώριζε τον Νικηφόρο. Στο κρατητήριο ήταν κάτι αλλοδαποί  που προκαλούσαν και όμως ενώ ήταν ενοχλητικοί κανένας δεν τους αντιμετώπισε ως αστυνομικός του παλιού ...κακού καιρού. 
Ίσως η κυρία που είναι το κουμάντο στο τμήμα κατόρθωσε να φτιάξει μια οικογένεια Βέβαια όταν την δεις να φεύγει από το τμήμα με τα πολιτικά της τότε νομίζεις ότι έχει να κάνεις με καθηγήτρια  της Φιλολογίας. Αλλά την παρακολούθησα  στο γήπεδο σε μια φασαρία και με το δικό της τρόπο τον πολιτισμένο σταμάτησε το επεισόδιο Και αν δεν είχε το τσαγανό με την εισαγγελέα θα περνούσα του βράδυ μου φιλοξενούμενος στο τμήμα Βραχατίου.
Μα και ο αρχιφύλακας που έγραφε την φυλάκιση μου από την αρχή μου έδειξε έναν πολιτισμό σπάνιο όχι για αστυνομικό υπάλληλο αλλά για άνθρωπο γενικά. 
Κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη η αστυνομία αποτελείται από νέα παιδιά μορφωμένα που κατά συντριπτική πλειοψηφία δεν εκτελούν εντολές γιατί έχουν προσωπικότητα την οποία διατηρούν 
Να γιατί έφυγα ενθουσιασμένος γιατί διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει τίποτα από την παλαιά αστυνομία Οι Πανελλήνιες εξετάσεις κ. Υπουργέ άλλαξε την εικόνα της ελληνικής αστυνομίας. Το λυπηρό είναι ότι δεν το έχετε καταλάβει. Και η δύναμης σε υπαλλήλους  του τμήματος αν και είναι πολύ μικρή η αυτοθυσία των καλύπτει τις υποχρεώσεις της υπηρεσίας.
Φεύγοντας από το Αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου έβγαλα το συμπέρασμα  Στην προσπάθεια των νέων αυτών παιδιών που έχουν εγκαταλειφθεί από την πολιτεία ας σταθούμε δίπλα τους. Και αυτά τα γράφει ένας κρατούμενος τριών ωρών που ήταν  ένα  χρονικό διάστημα ικανό για να τα διαπιστώσω όλα αυτά.