Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Κατσίκη και τους ΑΝΕΛ


Ζητούν την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Κατσίκη και τους ΑΝΕΛ
Κοινή χρήση1
εκτύπωση  

Εξοργισμένοι εμφανίζονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τους συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ που καταψηφίζουν (με εξαίρεση τον Θ. Παπαχριστόπουλο) το άρθρο 8 για το δικαίωμα να είναι ανάδοχοι γονείς (και) ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Είναι ενδεικτικό ότι 16 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν από τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Οι δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη για το θέμα έχουν πυροδοτήσει αντιδράσεις. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του κ. Βούτση ο οποίος τις χαρακτήρισε ανεκδιήγητες τις απόψεις που διατύπωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επισημαίνοντας ότι η συνύπαρξη είναι ένα στοιχείο του συμβιβασμού που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Π. Καμμένου.

Αλλά και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία χαρακτήρισε τις δηλώσεις του «ομοφοβικές, εξοργιστικές, ρατσιστικές και φασιστικές αθλιότητες ακροδεξιάς κοπής που συνιστούν προσβολή της ίδιας της έννοιας Δημοκρατίας».


Ο κ. Κατσίκης είχε πει στην Βουλή σχετικά με την αναδοχή παιδιού από ομόφυλα ζευγάρια: «Σε πολλές περιπτώσεις η ομοφυλοφιλία αποτελεί επιλογή και όχι αναπόφευκτο αποτέλεσμα. Η επιχειρηματολογία των θιασωτών της ομοφυλοφιλίας πως η αγάπη δεν είναι αμαρτία, έχει απάντηση. Φυσικά και δεν είναι αμαρτία η αγάπη. Εξαρτάται, όμως, και το πού κατευθύνεται.

Η αγάπη στο χρήμα, που καθιστά τον άνθρωπο πλεονέκτη και ικανό να διαπράξει φρικτά εγκλήματα υποδουλωμένος σε αυτό του πάθος, δεν είναι αμαρτία; Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη του, που είναι διαφορετική της πατρικής, είναι ή όχι αμαρτία; Την ίδια αγάπη θα μπορούσαν να ισχυριστούν πως έχουν και οι παιδόφιλοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις η αγάπη είναι αμαρτία και μάλιστα τερατώδης! Στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις θεωρείται αθώα αυτή η αγάπη; Όλα τούτα ξεπερνούν πράγματι τη λογική μας. Έχουν γίνει λογική της παράνοιας».

Στην επιστολή τους προς τον κ. Βούτση οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι: «Με αφορμή τις χθεσινές, απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία – δηλώσεις που παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ρητορική μίσους - οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάμε – κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας, και με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων του Κανονισμού – την παραπομπή του κ. Κατσίκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής».