Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ανοίγει ο δρόμος για είσοδο ξένων διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο!



Ανοίγει ο δρόμος για είσοδο ξένων διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο!
Έρχονται κι άλλοι... Μπορμπαλάν. 
Το πείραμα με τον ορισμό του Ισπανού στον τελικό του Κυπέλλου κρίνεται ως πετυχημένο και έτσι ανοίγει ο δρόμος για είσοδος ξένων ρέφερι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 
Αναμένεται να κατατεθεί διάταξη στον κανονισμό διαιτησίας, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί ο εκάστοτε πρόεδρος της ΚΕΔ να ορίζει ξένες «σφυρίχτρες» τόσο σε ματς Κυπέλλου, όσο και του πρωταθλήματος. Σε αυτήν την εξέλιξη, υπάρχει και η συγκατάθεση των FIFA-UEFA, που εποπτεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι, από την επόμενη σεζόν, θα υπάρχει η δυνατότητα να ορίζεται μη Έλληνας διαιτητής και η λογική λέει ότι αυτό το ενδεχόμενο θα εξετάζεται σε κρίσιμους αγώνες. 
Έχει τη σημασία της αυτό το γεγονός, διότι υπενθυμίζεται ότι για να διευθύνει ο Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν το πρόσφατο, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, χρειάστηκε να γίνει έκτακτη ψηφοφορία στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ και πέρασε οριακά με 3-2. 
Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα εφαρμοστεί η χρήση VAR στη Super League και πιθανόν να οριστούν ξένοι διαιτητές (σε κάποια ματς) μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία του Video Assistant Referee. Ωστόσο, δύσκολα θα το δούμε πριν τη δέκατη αγωνιστική.
Σχολιάζει ο Νικηφόρος.
Αν δεν ανεξαρτοποιηθεί η διαιτησία και να φύγει από τους παράγοντες στην Ελλάδα διαιτησία δεν θα υπάρξει Όταν οι διάφοροι Τσιχριτζήδες θα χρησιμοποιούν όργανα όπως τους Νεοφυτιάδες Καλαράδες Καρακάσηδες οι διαιτητές θα είναι κατηγορούμενοι και επομένως δεν θα μπορούν να δικάζουν στα γήπεδα Σήμερα μετά τον αγώνα Π Α Σ Κόρινθος --Κόρινθος 06 γελά κάθε πικραμένος. Νομίζουν αυτοί που διοικούν το Κορινθιακό ποδόσφαιρο με τους διαιτητές υπηρέτες για να βγάζουν τους πρωταθλητές της αρεσκείας των. Και να κλέβουν κατά τον χειρότερο τρόπο τους τίτλους από την Κόρινθο 06.
Ο σκοτεινός ρόλος των διαιτητών στην Κορινθίκα είναι ένα μικρό δείγμα γιατί οι Τούρκοι διαιτητές θα οργώνουν την Ευρώπη οι δικοί μας να είναι ανίκανοι να παίξουν ένα τελικό. Μπόχα!!!