Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Μη κρύβεστε και βάζετε ανύπαρκτους να με σχολιάσουν ενώ σας δίνω το δικαίωμα να με οδηγήσετε στον εισαγγελέα

 Προκαλώ με τα γραπτά μου τους φορείς του ποδοσφαίρου να μη κωφεύουν  και επιτέλους ας απαντήσουν στα κατηγορώ μου 

 


 


Γράφει ο Δημοσιογράφος 

Δεν είναι πάντα εύκολη η επικοινωνία με τους προέδρους τω ν Ενώσεων, όχι γιατί  δεν είναι εφικτή, αλλά για κάποιους λόγους τα θέματα των συζητήσεων μπορεί και να εκλείπουν. Όταν όμως πρόκειται 


για την  ΕΠΣ Κορίνθου και για τον πρόεδρο της Μιχάλη Τσιχριτζή, μια τέτοια επικοινωνία μόνον θετική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Κι αυτό είναι που εξιτάρει  και πράγματι, δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Πίσω απ’ όλους και από όλα, αλλά και μπροστάρης του επίσημου ποδοσφαίρου, αυτονόητα είναι ο ίδιος ο Μιχάλης Τσιχριτζής ο πρόεδρος της Ένωσης, που απολαμβάνει της πλήρους αποδοχής όλης της ποδοσφαιρικής κοινότητας της Κορίνθου. Και όπως ο ίδιος είπε, μπορεί η Κόρινθος να βγάζει νόστιμη σταφίδα, αλλά έχει και υπέροχο ποδόσφαιρο.

Σχολιάζει ο Νικηφόρος 

Κύριε Δημοσιογράφε  δεν σας γνωρίζω ούτε θέλω να σας μάθω γιατί όπως παρατηρώ  χρησιμοποιείτε πολύ λιβάνι στα γραπτά σας. Και είμαι φίλος με τον Δεσπότη μας και θα μου κάνει είμαι βέβαιος παρατηρήσεις που γνωρίζω κάποιον που στην Κορινθία ανέβασε την τιμή του λιβανιού

Γνωρίζετε ότι ο κ. πρόεδρος της ένωσης το 2004 πήρε την προεδρία του ιστορικού Π Α Σ Κόρινθος   με απάτη αφού μας παρουσίασε έναν χορηγό που δεν είχε μαντήλι να κλάψει την φτώχεια του. Χάρισε ένα πρωτάθλημα στην ομάδα των Θηβών ενώ η δική του  που προηγείτο 9 βαθμούς. Και  για να το πετύχει αυτό έδιωξε τον προπονητή  που ενώ είναι λαλίστατος κράτησε το στόμα του κλειστό. Γι αυτή την σιωπή του αργότερα τον βράβευσε τον προπονητή γιατί δεν υπήρχε άλλη  δικαιολογία  Και ενώ θα μπορούσε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας χάρισε την Δεύτερη προνομιούχο θέση στην Ηλιούπολη 

Έδωσε την ομάδα του Π Α Σ  σ ένα αμούστακο που έκανε μεταγραφές 650.000 ευρώ. Και η κίνησης του αυτή ήταν παράνομη μια και δεν είχε το δικαίωμα παρά μόνο η Γενική Συνέλευση.  Τον έπιασε το Σ Δ Ο Ε να έχει βάλει  ένα εικονικό τιμολόγιο στο ταμείο του Π Α Σ 9.000 ευρώ ή σε δραχμές  3.060. 000 Και το κράτησαν μυστικό οι πάντες ακόμα οι οικονομικές υπηρεσίες.

Ως πρόεδρος την ένωσης έκλεψε ο ίδιος τρία πρωταθλήματα από την ομάδα Κόρινθος 06. Στις εκλογές του 2013 της ένωσης τον έβγαλαν οι σημερινοί συνεργάτες  που ήταν σ αντίπαλο στρατόπεδο Τώρα θα μου πείτε οι παράγοντες τον εκλέγουν Και καλά κάνουν .αφού  αυτή η στάνη  αυτό ποδόσφαιρο βγάζει.

Σχολιάζω τις απαντήσεις που σας έδωσε  ο κ. Τσιχριτζή  κ. Δημοσιογράφε

 

 

                                                                                                                                                             Η πρώτη ερώτηση που του τέθηκε για σχολιασμό είναι το πόσο ευχαριστημένος νοιώθει ο ίδιος από τη λειτουργία και την εικόνα της Ένωσης:

-Σε  γενικές  γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Παρότι τα τελευταία χρόνια το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο περνά

αρκετές δύσκολες στιγμές, λόγω των οικονομικών αλλά και πρόσφατα του κορονοϊού, εν τούτοις καταφέρνουμε και στεκόμαστε όρθιοι.  Δυστυχώς δεν υπάρχει στήριξη από την ΕΠΟ προς στις Ενώσεις, λόγω του ότι ΚΑΙ αυτή αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα, αφού όλα είναι σε συνάρτηση με την εθνική ομάδα, που πλέον έχει 

σταματήσει τις επιτυχίες και άρα, σταμάτησαν τα πριμ, τα ποσοστά από την ΟΥΕΦΑ, αλλά και οι χορηγίες εντός συνόρων, με συνέπεια να αντιμετωπίσει και η Ομοσπονδίας μας τεράστιο οικονομικό πρόβλημα.  Κάτω από  αυτές τις δύσκολες συνθήκες προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται, για να μπορούμε να εξασφαλίσουμε  τη σωστή διοργάνωση, τις  ισορροπίες, την ισονομία των αγώνων και παράλληλα να μπορούμε να επιλύουμε τα πάσης φύσεως προβλήματα που έχουν τα σωματεία μας. Πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο.

Σχολιάζει ο Νικηφόρος αυτά που είπε ο ψηφισμένος πρόεδρος 

Θα προτιμούσες συνειδητέ εχθρέ του ποδοσφαίρου να διακοπεί το πρωτάθλημα λόγω του κορνοϊού  που μοιάζει με τον σκηνοθετημένο δήθεν τραυματισμό του παράνομου ευρισκόμενου στο χώρο της Διαιτησίας, Και που βασίστηκε και σε κάποιο σημείωμα της Αστυνομίας το οποίο ποτέ δεν δημοσιεύσατε ούτε η ένωσης ούτε και η Αστυνομία. 

 

-Ο προσωπικός σου χρόνος περισσεύει;

-(γέλια)… Εννοείται πως όχι. Όμως προσπαθώ στο μέτρο του δυνατού, να ξεκλέβω χρόνο τόσο από την προσωπική μου ζωή, όσο και από την επαγγελματική μου, προκειμένου να βρεθώ κοντά στις ομάδες και να υποστηρίξω αυτό που πρέπει, να υποστηρίξω το δίκιο τους, αλλά και να προσεγγίσω το πρόβλημά τους.  Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος ύπαρξης της Ένωσης.

Σχολιάζει ο Νικηφόρος αυτά που είπε ο ψηφισμένος πρόεδρος 

Θα θέλαμε  να μας δηλώσετε στην τελευταία διετία σε πόσες δίκες λάβατε μέρος. Ο λόγος ύπαρξης της ένωσης είναι να βοηθάει  τις ομάδες. Ενώ ο δικός σου είναι διαφορετικός να πολεμά αυτές που δεν σε προσκύνησαν. Παράδειγμα ντροπής είναι οι κλοπές που  εσύ προσωπικά έκανες  στην ομάδα Κόρινθος 06 Που ακόμα και σκηνοθετημένο μηδενισμό έκανες. Και είπες στον ιδιοκτήτη του ΣούπερT V ψέματα ότι είσαι στην Αθήνα σε μια δίκη.  Έψαξα και διαπίστωσα  ότι μαζί με τα άλλα προσόντα προστέθηκε και αυτού του σκηνοθέτη—ψεύτη. Αλλά και πάλι δεν μ άκουσε ο Πρόεδρος Μπινιάρης να βάλει τον Δικηγόρο Καϊμακάμη για να σου βγάλει για δεύτερη φορά την σκελέα σου που έναι  κατάλληλη για πανί βάρκας  Πριν από την δίκη είπα σε συγγενικό πρόσωπο του προέδρου  την γυναίκα του ότι την δίκη την έχουμε χάσει Την μαρτυρία της οποίας επικαλούμαι .

 

– Και επί τη ευκαιρία αυτή και μιας και μου δώσατε το μπαλάκι η επόμενη ερώτηση, αφορά ακριβώς αυτές τις σχέσεις της Ένωσης με τα σωματεία. Ποια είναι;

– Η Ένωση εκ του σκοπού της πρέπει να είναι κοντά στις ομάδες που είναι και οι πρωταγωνίστριες. Προσπαθούμε να μην παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά τους, αλλά από μακριά εποπτεύουμε το πλούσιο έργο που παράγουν σε καθημερινή βάση, ενώ προσπαθούμε πάντα  να δίνουμε λύση στο πρόβλημα, όταν παρουσιάζεται προς όφελος του συνόλου.  Μέχρι στιγμής δεν έχω εισπράξει κάτι το αρνητικό, αντίθετα υπάρχει πολύ διάθεση  και πρόθεση για συνεργασία. Το καλό  είναι πως σαν πρόεδρος της Ένωσης είμαι ενήμερος όλων των θεμάτων που τις αφορούν  και τι ακριβώς γίνεται σε κάθε γήπεδο του Νομού. Αυτό μας κάνει πιο ευέλικτους και κυρίως ξέρουμε που πατάμε.

.Σχολιάζει ο Νικηφόρος αυτά που είπε ο ψηφισμένος πρόεδρος 

Θυμάμαι τα λόγια ενός σοφού που είχε πει» …ω!!! αλήθεια πόσα ψέματα λένε κάποιοι για να σε ΘΕΜΕΛΙΏΣΟΥΝ.  Λόγω κατασκευής δεν μπορείς να πας στα περισσότερα γήπεδα του νομού. Κανένα πρόβλημα δεν έλυσες μια και εσύ τα δημιουργούσες  γιατί νόμισες ότι είσαι  ο Λουδοβίκος 14  που εσύ και μόνο εσύ  είσαι πάνω από νόμους και κανονισμούς.

 

  Ποια είναι η άποψή σου για τη διαιτησία;

–  Είναι ένα θέμα που διαχρονικά μας απασχολεί. Πέρσι  δεν τα πήγαμε και τόσο καλά, διότι ο αριθμός των διαιτητών , μειώθηκε όπως ο Γιάννης Νεοφυτιάδης που ήταν Α’ και Β’ εθνική ή κάποια άλλα παιδιά που αποχώρησαν ή κάποιοι που ήταν στρατιωτικοί  και πήραν μετάθεση και έφυγαν. Γενικά είχαμε θέμα. Παρόλα αυτά κινήθηκαν σε καλά πλαίσια κι έφεραν εις πέρας κατά θετικό τρόπο τους αγώνες. Ενώ φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα, είμαστε πιο αισιόδοξοι, αφού έχουν έρθει νέοι διαιτητές, όπως είναι ο  Σπήλιος, Σαβατιανός, Δημητριάδης, Κεφιλής   των οποίων τα δείγματα γραφής είναι πολύ καλά και σίγουρα θα μας βοηθήσουν.  Αδικίες θα υπάρξουν, λάθη θα υπάρξουν ,  όμως θεωρώ πως όλοι μαζί κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και στο τέλος όλοι θα πάρουν αυτό  που αξίζουν.

Σχολιάζει ο Νικηφόρος αυτά που είπε ο ψηφισμένος πρόεδρος 

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτά τα είπε ο πρόεδρος της ένωσης Κορινθίας. Γιατί πρέπει να έχει απύθμενο θράσος αυτός που έχει διαλύσει  την διαιτησία να την επικαλείται  Όταν πήρε τον Πανκορινθιακό υβριστή που αμφισβήτησε  τον ανδρισμό  των διαιτητών και τον έκανε ΒΟΥ αντιπρόεδρο Και τον πρόεδρο— προπονητή  του Π Α Σ  Κόρινθο που χαρακτήρισε  διαιτητή αδελφή και δεν κλήθηκε  ούτε σε απολογία  Εσύ που την διέλυσες χρησιμοποιώντας την  τολμάς να αναφέρεσαι σ αυτή.  Θα σου έγραφα ντροπή σου αλλά αυτές τις έννοιες τις έχεις  ξεπεράσει,

– Και δράττομαι  της ευκαιρίας να ρωτήσω πόσο ευχαριστημένοι είστε με τις αξιολογήσεις;

-Με δεδομένο πως η κορίνθια διαιτησία, κάθε χρόνο παρουσιάζει άνοδο  στην ποιότητά της, εν τούτοις δεν έχουμε καταφέρει να υπάρχει στους πίνακες της  SL δικός μας διαιτητής. Πιστεύω πως αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, στο εγγύς μέλλον θα εκπληρωθεί και αυτός ο στόχος μας, διότι πιστεύω πως αδικούμαστε. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το γεγονός πως σαν Ένωση δεν έχουμε διαιτητή στην  SL ή  SL2, από την ΚΕΔ της ΕΠΟ. Θεωρούμε ότι έχουμεπολύ καλούς διαιτητές που  είναι σε υψηλό επίπεδο, και οι οποίοι θα μπορούσαν να σφυρίξουν σ’ αυτά τα πρωταθλήματα. Αν όχι στη   SL’, τότε σίγουρα στη SL2.  Θεωρώ πως στο μέλλον θα υπάρξει η ωριμότητα και  θα αποκτήσουμε κι εμείς μια θέση διαιτητή σε υψηλό επίπεδο.  Είναι θέμα τιμής για το Νομό μας!

Σχολιάζει ο Νικηφόρος αυτά που είπε ο ψηφισμένος πρόεδρος 

Άφησες και φάγανε  τον Διαιτητή Γιώργο Δασκαλόπουλο που νομίζω ότι ήταν ο διάδοχός του μεγάλου Γιώργου Δούρου ( στην διαιτησία και όχι στα διοικητικά ) και τον σβήσετε  για να προωθήσετε τον φίλο του Μπριάκου Νεοφυτιάδη. Που ήταν τόσο ανίκανος  που τον υποβίβαζαν στην Τρίτη εθνική  από την πρώτη. Που ΄έκανε εγκληματικά λάθη σε βάρος των ομάδων που δεν σ είχαν προσκυνήσει. Σήμερα στην ένωση υπάρχουν οι διαιτητές  Ρούτσης –Μπεκιάρης που διαιτητεύουν στο πρωτάθλημα της τρίτης εθνικής κατηγορίας. Άλλος διαιτητής δεν υπάρχει. Οι πλάγιοι δεν υπολογίζονται  κεντρικοί διαιτητές.  Βέβαια υπάρχει ο Παναγιώτης Κακριδής που από τότε που τον υποβίβασαν από την δεύτερη  εθνική στην Τρίτη παίζει βαριεστημένα Ας αφήσουμε τα σχέδια  και αποτελεί ιεροσυλία  να λες ότι είναι θέμα τιμής για τον νομός η διαιτησία, Αφού με αυτούς διοικείς και αυτοί αναγκάζουν τους παράγοντες να σε ψηφίζουν       

 

Και επι τη ευκαιρία για την Επιτροπή διαιτησίας και για τον Δημήτρη Γκρούτση, ποια είναι η άποψή σου;

– Η καλύτερη. Ο Δημήτρης (Γκρούτσης) είναι ένας άνθρωπος της διαιτησίας πρωτίστως, που στην εποχή του ήταν διεθνής και εκπροσώπησε επάξια τη κορινθιακή διαιτησία και ο οποίος σήμερα από ένα άλλο πόστο, προσπαθεί για το καλύτερο. Με λίγα λόγια είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ασχολείται  με τα θέματα της διαιτησίας, παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη αυτών (διαιτητών), διοργανώνει σχολές, φροντίζει μαζί με τους συνεργάτες του  (Παναγιώτης Αργύρης, Γιώργος Καλόλιας), την επιμόρφωση  αυτών διαιτητών και γενικά εκπροσωπεί στο θέμα αυτό επάξια την Ένωσή μας. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία που έχουμε ως Ένωση.  Ενώ αξίζει να διευκρινίσω πως διαχρονικά η διαιτησία της Κορίνθου, έχει παράδοση και πάντα διέθετε διαιτητές υψηλού επιπέδου, με τις κριτικές να είναι πάντα θετικές.

Σχολιάζει ο Νικηφόρος αυτά που είπε ο ψηφισμένος πρόεδρος 

Συνειδητά και πάλι ψεύδεσαι  Μιχάλη Τσιχριτζή γιατί γνωρίζεις ότι  ο Δημήτρης Γκρούτσης  είναι παράνομος στο χώρο της διαιτησίας Διετέλεσε γενικός αρχηγός στην ομάδα του Π Α Σ Κόρινθος που ρητώς απαγορεύεται από τον κανονισμό της διαιτησίας.  Επίσης στις εκλογές του 2009 το έπαιξες ακόμα και δημοσιογράφος --κομματάρχη σου 

Ο άλλος ο Παναγιώτης ο Αργύρης έχει συμπληρώσει συντάξιμα  χρόνια. Μόλις κουραστεί κάποιος μπαίνει και ο ιδεολόγος Ανδρέας Ντούλης και όλα πάνε μια χαρά. Βάζουμε και τον Γιώργο Καλλόλια  αλλά αυτός είναι μακρυά στο  στο Ξυλόκαστρο

 

– Μια κουβέντα για τις Μικτές

– Μια σκέτη τραγωδία!  Ήδη το περσινό σύστημα, δεν απέδωσε και  δίκαια δέχθηκε την αρνητική κριτική όλων μας. Ήταν ένα πρωτάθλημα που δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω. Χωρίς  οικονομικά μέσα και φέτος δέχθηκε τη χαριστική βολή, με την αναβολή  μέχρι τέλους του 2021, λόγω του κορονοϊού!  Κάποτε είχε ξεκινήσει το πλάνο «Σάντος» που είχε προοπτικές, όμως στην πορεία του χρόνου  έμεινε στη μέση με αποτέλεσμα να… «βυθιστεί». Πιστεύω πως η Ομοσπονδία έχει τη δυνατότητα αν θελήσει να τα διοργανώσει καλύτερα  σε όλα τα επίπεδα. Γιατί ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που δεν θα μπορέσει να γίνει επαγγελματίας, οι μικτές είναι ο όνειρό του.

Σχολιάζει ο Νικηφόρος

Σου απέδειξα πρόεδρε της ένωσης ότι δεν υπάρχει ούτε πρωτάθλημα       Κ- 14  και    Κ- 16     και επομένως δεν κατάλαβα γιατί αναφέρεσαι  στις Μικτές   Και αυτό το πρωτάθλημα στην Κορινθία  δεν υπάρχει όπως και αυτό της τρίτης κατηγορίας Σε λιγάκι θα έχουμε ένα πρωτάθλημα όλων των κατηγοριών σε μια κατηγορία.                                                 

  Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η   Ένωσης Κορίνθου;

– Το βασικότερο είναι το οικονομικό!  Έχουμε πολύ σοβαρό… Έχουμε δυο υπαλλήλους, τους οποίους  με το ζόρι τους συντηρούμε και παρά τις μειώσεις που έχουμε κάνει ενόψει των δύσκολων καιρών. Οι επιχορηγήσεις είναι ελάχιστες,  ως και μηδαμινές. Παρ’ όλα αυτά, και  τα οικονομικά προβλήματα  που είχαμε, χαρίσαμε όλες τις περσινές ποινές των σωματείων μας, που ήταν περίπου 9.000 ευρώ, προκειμένου να ελαφρυνθούν (σωματεία) και να γίνει η νέα επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.  Επίσης χαρίστηκε η πρώτη αγωνιστική σε όλα τα σωματεία, ως ένδειξη  αναγνώρισης και αποδοχής εκ μέρους της Ένωσης, για τον αγώνα  που κάνουν

Σχολιάζει ο Νικηφόρος

ις ποινές τις χάρισες λόγω εκλογών  Το ίδιο έκανες και με τις εκλογές του 2017.

 

 11. ∆ΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ 22.059 χορηγηθέντα   9.000 προγραμματισθέντα 

 


Σχολιάζει ο Νικηφόρος




Εδώ έχουμε  μια υπέρβαση του ποσού που είχε προγραμματιστεί κατά 145% που είσαστε υποχρεωμένος κυρ Νίκο να δικαιολογήσετε πως έγινε Και επειδή όλες σας οι κινήσεις πάσχουν και φτάσαμε στο τραγικό φινάλε Και εδώ  ξεσκεπάζεται ο θριαμβευτής των εκλογών και δικαιώνεται ο ηττημένος  ο γιατρός Γκουρβέλος. 

Εδώ έχουμε 22.059 ευρώ ή δραχμές 7.500.000 και που έχουν δοθεί ως Δάνεια και ως βοηθήματα Σε υπαρκτά σωματεία. Πριν συγκληθεί η τακτική γενική συνέλευση  πρέπει να δοθούν τα ονόματα των σωματείων που πήραν  δάνεια και βοηθήματα Εδώ όμως δεν τελειώνει το θέμα. γιατί έχουμε και συνέχεια. Επειδή η ένωση από πονηράδα δεν δημοσιεύει τις ποινές σωματείων και παραγόντων 

Τώρα αν υπάρχουν ονόματα που έχουν τιμωρηθεί και έχουν πάρει δάνειο ή βοήθημα υπάρχει ΄πρόβλημα γιατί χρωστώ παίρνω το δάνειο ή βοήθημα και το συμψηφίζω. 


Δάνειο είναι ένα ποσό το οποίο δίνει ο Α στον Β και έπειτα ο Β του το επιστρέφει σιγά σιγά σε δόσεις


Βοήθημα 
χρηματικό ποσό που δίνεται σε κάποιον για να καλύψει ένα μέρος των αναγκών του

Προκαλώ σε δημόσιο διάλογο όποιος θελήσει να με διαψεύσει