Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Η επιστολή που έστειλε ο κ. Νίκας προς τους παράγοντες του Κορινθιακού ποδοσφαίρου


Είχαν την θρασύτητα να χαρακτηρίσουν τον Σπύρο Νίκα ιδιοτελή και από την άλλη να ονομάσουν το κύπελλο της Κορινθίας με το όνομα του Χάθηκε η έννοια της ντροπής
Προς
Όλα τα σωματεία της
Ε Π Σ Κορινθίας.
Έδρας των

Αγαπητέ πρόεδρε


Η πρόσφατη Γενική Συνέλευση στην Κόρινθο είναι πια παρελθόν.
Ένα παρελθόν που αφήνει βαριά τραύματα  αλλά και διδάγματα για το μέλλον.
Είμαι βέβαιος πως και συ νιώθεις την ίδια βαθειά πικρία με μένα περισσότερο ανθρώπινη παρά; Οτιδήποτε άλλο  ( πολιτική – παραταξιακή  κ.λ.π.)
Νομίζω πως δικαιούμαστε να υπερηφανευόμαστε πως μείναμε σταθεροί  σε αξίες και αρχές και συνεπείς στις ανθρώπινες σχέσεις φιλίας και εκτίμησης .
Για μένα  αυτή η ικανοποίησης αντισταθμίζει οποιαδήποτε άλλη πικρία.
Επιθυμώ δε και με αυτήν την ευκαιρία να σε ευχαριστήσω από την καρδιά μου  για την εμπιστοσύνη με την οποία  με περιέβαλες όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα της συνεργασίας μας στο πλαίσιο της αθλητικής  μας παράταξης.
Από την μεριά μου έκανα ότι ήταν δυνατόν προκειμένου να ανταποκριθώ σε αυτή την τιμή πολλές φορές με αρκετές θυσίες και ποτέ με υστεροβουλία  και περαιτέρω στην προσπάθεια να παγιωθεί ένα καθεστώς ίσης μεταχείρισης καθώς επίσης να ανακτηθεί η αξιοπιστία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και της διαιτησίας.
Η κατάληξη είναι γνωστή . Δεν μπορώ να προδικάσω πιο θα είναι το μέλλον του ερασιτεχνικού  ποδοσφαίρου στην περιφέρεια μας.
Είναι όμως φανερό πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις με πρωταγωνιστές παντός είδους προστάτες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου (ΜΠΡΑΒΟΥΣ) αγνώστου προέλευσης ασκώντας εμμέσως πλην σαφώς ΒΙΑ υπέρ του αντιπάλου συνδυασμού.
Να υπενθυμίσω στους αξιότιμους κ.κ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ (ΜΠΡΑΒΟΥΣ) και συμμαχούντες με διεκδικητές της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Κορινθίας ότι η βία είναι το τελευταίο καταφύγιο των αποτυχημένων και ότι κανένας άνθρωπος δεν εκτιμά πραγματικά εκείνον που φοβάται αφού η ΒΙΑ αυτή καθ’ εαυτή είναι κτηνώδης δύναμη.
Επισημαίνω τέλος την εμπλοκή των μη εν ενεργεία διαιτητών ( ΓΚΡΟΥΤΣΗ – ΔΟΥΡΟΥ – ΓΚΟΛΦΙΝΌΠΟΥΛΟΥ ) στις εκλογικές συνεργασίες της Ε Π Σ Κορινθίας με στόχο να παίξουν και αυτό είναι πασιφανές ρυθμιστικό ρόλο στα εσωτερικά διοικητικά πράγματα της Ε Π Σ ΚΟΡΙΝΘΊΑΣ
Να τονιστεί και μάλιστα κατ’ ιδιάζοντα  τρόπο ότι στο χώρο του αθλήματος του ποδοσφαίρου  υπάρχουν παράγοντες που δίνουν και δεν παίρνουν ποτέ σε αντίθεση με άλλους νεόκοπους παράγοντες που την ιδιότητα  τους την έκαναν επάγγελμα.
Εν κατακλείδι η ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά των ως άνω μη εν ενεργεία διαιτητών του Σ Δ Π Κορινθίας όχι μόνο δεν προστατεύουν το κύρος και την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας γενικότερα αλλά αντίθετα οι ίδιοι το θίγουν το υπονομεύουν και σε τελευταία ανάλυση το απαξιώνουν .

Αγαπητέ πρόεδρε

Σε παρακαλώ να μεταφέρεις τους χαιρετισμούς και τα αισθήματα φιλίας και εκτίμησης σε εκείνους από τους συναδέλφους σου στο διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας σας με τους οποίους γνωριστήκαμε και συνεργαστήκαμε όλη αυτή την περίοδο.
Σημείωση 1: Σου στέλνω απόκομμα της εβδομαδιαίας εκδιδόμενης εν Κορίνθω εφημερίδας με τίτλο ¨ΣΦΗΚΑ» έτσι για την ιστορία
Με ειλικρινή εκτίμηση και φιλία
Σπύρος  Νίκας







Μερικά υπέροχα που έγραψε η ένωσης  της Αναγέννησης ως απάντηση στην ευχαριστήρια επιστολή που έστειλε  ο Σπύρος Νίκας στα σωματεία

θεωρούμε ότι η εν λόγω επιστολή εκτός από συκοφαντική και διασπαστική είναι εκ των πραγμάτων και αφόρητα ενοχλητική
Για να γίνει βεβαίως ανεκτή ΄ έπρεπε να διανθιστεί με τις καθυστερημένες ευχαριστίες ενός ανθρώπου που περίμενε τέσσερις μήνες να κάνει πράξη το αυτονόητο για την τιμή που του έκαναν τα σωματεία  μας επί σειρά ετών. Θα έπρεπε αυτή η επιστολή να περιείχε θετικές προτάσεις ενός έμπειρου προέδρου  και τις καλύτερες ευχές του έστω και τυπικές για την επιτυχία του έργου μας που θα ήταν για το καλό του Κορινθιακού ποδοσφαίρου κάτι που αμφιβάλουμε αν το επιθυμεί και πότε το σκέφτηκε
Σε όλα αυτά εμείς απαντάμε με έργο που βασίζεται σε δυο άξονες  Ο ένας είναι η αλλαγή νοοτροπίας και ο άλλος το πραγματικό έργο μας που βασίζεται στην υλοποίηση του προγράμματος που είχαμε εξαγγείλει κατά την προεκλογική περίοδο.

Σχολιάζει ο Νικηφόρος 

Το Κορινθιακό ποδόσφαιρο δεν βρίσκεται στη θέση που του αρμόζει Και δεν βρίσκεται στη θέση αυτή γιατί συνέβαινε το εξής παράδοξο αλλά και ανησυχητικό φαινόμενο. Το Κορινθιακό ποδόσφαιρο να μη υπηρετείτε αλλά να υπηρετεί και σε πολλές περιπτώσεις να εξυπηρετεί μια μειοψηφία ανθρώπων που είχαν τις τύχες του στα χέρια τους Και να υπάρχει ο Π Α Σ που να έχει δικούς του διαιτητές 
Και ο Π Α Σ να είναι εκτός κανονισμών και διατάξεων