Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Δεν ανασταίνονται οι νεκροί όσο και αν θορυβείς κ. Μαυρονάσο δεν ωφελεί


Δυστυχώς επανέρχομαι  και με κίνδυνο να γίνω κουραστικός και τονίζω ότι η ομάδα της Κορίνθου έχει τελειώσει ποδοσφαιρικά και αυτό δεν θέλουν να το καταλάβουν όλοι αυτοί που την έφεραν στην δύσκολη θέση  που σημαίνει διάλυσης με απλά Ελληνικά λόγια
Όταν διεκδικείς έναν ποδοσφαιριστή που αποτελεί την σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία της ομάδας όπως είναι ο Βασίλης ο Φίλης και τον χάνεις ως ομάδα έχεις χάσει το κύρος σου αφού ηττήθηκες από την Κόρινθο 05 την οποία προτίμησε ο ποδοσφαιριστής για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία. Που εδώ σημαίνει απόρριψη της παλιάς του ομάδας .Μπορεί οι λόγοι να είναι πολλοί και ομολογώ ότι δεν με ενδιαφέρουν αφού περιορίζομαι στον έναν που τους  σκεπάζει όλους.
Και είναι αυτός της απόρριψης. Και όπως πρέπει να θυμόμαστε  από τον στρατό τον ορισμό της εμπλοκής ( τα αίτια είναι πολλά αλλά η εμπλοκή μια) Όταν επομένως χάνεις διοικητικά από μια νεοσύστατη ομάδα σημαίνει ότι έχεις μπει πλέον στο χρονοντούλαπο της ποδοσφαιρικής ιστορίας .Και οι ηγέτες της ομάδας δεν συγκινούν που σημαίνει ότι είναι ξεπερασμένοι.  Και τα πράγματα θα πάρουν τραγική μορφή όταν η ομάδα της Κορίνθου δεν θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τοπικό πρωτάθλημα   Και αυτό είναι βέβαιο με τις υπάρχουσες συνθήκες που επικρατούν με την ομάδα της Μπάρτσα
Η σημερινή διοίκηση της Κορίνθου πρέπει όλα αυτά να τα σταθμίσει και να πάρει την μεγάλη απόφαση που είναι μια και μόνη η συγχώνευσης ή  διάλυσης.
Και εδώ θέλω να σταθώ και να αναφερθώ στην απάντηση που έκανα στη ανακοίνωση της ομάδας της Κόρινθος 06  Και σήμερα  την θεωρώ απαράδεκτη την σύνταξη της ανακοίνωσης αυτής πλην όμως δεν μπορούμε επειδή βρέθηκε ένας ανερμάτιστος και την έγραψε  να πάρουμε μια γομολάστιχα και να σβήσουμε την προσφορά της Κόρινθος 06 στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο.


Σήμερα διαθέτει η Κόρινθο; 06 μια Ακαδημία με διακόσια παιδιά που για να τα ντύσεις χρειάζεσαι μια ολόκληρη περιουσία .Διαφωνώ με την νοοτροπία που απέκτησαν οι διοικούντες αυτή του πρωταθλητισμού που είναι απαράδεκτη. Γιατί μια ομάδα  όταν εμπιστεύεται τις Ακαδημίες δεν πρέπει να έχει στόχο μόνο να κόψει η ομάδα πρώτη το νήμα κάνοντας μεταγραφές αλλά μόνο όταν αντλεί παίκτες από την κυψέλη της
Και ας έρθουμε στο ιστορικό της συγχώνευσης με την ομάδα της Κορίνθου και αν κάπου κακοποιώ την αλήθεια μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απαντήσουν
Η διοίκησης της Κόρινθος 06 ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Σταματάκη με πρωτοβουλία του γιατρού. Και αποφάσισαν να βρουν έναν νοικοκύρη που θα μπορούσε να αναλάβει την καινούργια ομάδα που θα είχε μηδέ ( 0) υποχρεώσεις αφού θα χρησιμοποιούσαν το μητρώου της Κόρινθος 06.
Και επαναστάτησε ο κ. Τσιχριτζής γιατί με την συγχώνευση θα ήταν υποχρεωμένος να πληρώσει οφειλές που είχε δημιουργήσει προς το δημόσιο  όταν ήταν πρόεδρος της ομάδας και για τον λόγο αυτόν πολέμησε την ιδέα αυτή .

Εδώ κατηγορώ τον κ. Σταματάκη που συνθηκολόγησε με τον κ. Τσιχριτζής και δεν προσήλθε στη δεύτερη Γενική Συνέλευση της Κορίνθου που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Να γίνεται συνέλευση χωρίς την παρουσία της απερχόμενης διοίκησης που τα έχει κάνει μπάχαλο.
Αλλά το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι που κανένας από την απερχόμενη διοίκηση δεν τόλμησε να πει παρών εκτός από τον Γιώργο Φιλιππακόπουλο. Και αυτό δεν σχολιάστηκε καθόλου  ή σχεδόν καθόλου από την σημερινή διοίκηση που ήταν στην πρώτη συνέλευση αντιπολίτευση . Που σημαίνει ο κ. Σταματάκης αυτός ο διπλωμάτης πάντα κατά το συμφέρον του ( όχι το γενικό αλλά το ατομικό ) έδωσε την εξουσία σε αυτούς που την επιθυμούσαν και αυτός αποτραβήχτηκε χωρίς να λογοδοτήσει. Βέβαια τον στόχο του τον πέτυχε αφού εκλέχτηκε Δημοτικός σύμβουλος με την βοήθεια της ποδοσφαιρικής ομάδας .
Μα και εμένα με χρησιμοποίησε βγαίνοντας στην τηλεοπτική μου εκπομπή και λέγοντας αλήθειες για να αποκτήσει την δική μου συμπάθεια και των τηλεθεατών που ήταν και ψηφοφόροι του. Και μετά όλα αυτά τα ξέχασε από την πρώτη ψηφοφορία.
 Και όπως πληροφορήθηκα  ερωτηθείς από τον κ. Τσιχριτζή να επιβεβαιώσει αυτά που είπε αρνήθηκε ο κ. ιατρός τα πάντα.  
Και μόνο ένας βρέθηκε απ’ όλους αυτούς ο Γιώργος Φιλιππακόπουλος να πει ότι ήμουνα ναι μεν στην απερχόμενη διοίκηση αλλά δεν έλαβα μέρος σε καμία από αυτές τις κινήσεις που έκανε ο κ. Σταματάκης που είναι υποχρεωμένος πλέον να απαντήσει σε πολλά και καυτά ερωτήματα


Μάριε Σταματάκη
Πρώην Πρόεδρο της Κορίνθου
Δημοτικό Σύμβουλο Κορινθίων
Διπλωμάτη

Μελέτησε πολύ καλά τα λόγια του μεγάλου προέδρου της Αμερικής Αβραάμ Λίνκολν  που σε αφορούν αφού είσαι νέος άνθρωπος
« Μπορείς να εξαπατήσεις λίγο κόσμο για όλο τον καιρό.
Και μπορείς να εξαπατήσεις όλο τον κόσμο για λίγο καιρό.
Δεν μπορείς όμως να εξαπατήσεις όλο τον κόσμο για όλο τον καιρό.»