Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Π Α Σ Κόρινθος: Ένας κύκλος ποδοσφαιρικός έκλεισε κατά τον χειρότερο τρόπο.

Η ομάδα της Κορίνθου για μένα προσωπικά αποτελεί παρελθόν και μάλιστα θλιβερό. Φρόντισαν να την διοικήσουν οι πλέον επικίνδυνοι  άνθρωποι με αποτέλεσμα να την φέρουν στην τραγική θέση αυτή .

Οι Γάλλοι λένε να μη κλαις επάνω στο γάλα που είναι χυμένο και έχουν απόλυτο δίκιο  Αλλά όμως εδώ βρισκόμαστε προ μιας παράξενης κατάστασης που δυστυχώς μέτρημα δεν έχει και ούτε καν μπορείς και κάπου να την κατατάξουμε. Ίσως στα παράξενα της ζωής αλλά πολύ παράξενο για να είναι αληθινό. 

Αυτοί που έβαλαν την ταφόπετρα στην ομάδα της Κορίνθου.

Μιχάλης Τσιχριτζής ο πρωταγωνιστής της διάλυσης που δεν βαρύνεται με λάθη αλλά  με εγκλήματα . Αφού έγινε πρόεδρος χωρίς να παρουσιάσει την σωστή εικόνα  των οικονομικών συνεργατών του μετά την εξαπάτηση στην κυριολεξία του εκλογικού σώματος διοίκησε πέντε χρόνια την ομάδα της Κορίνθου που ήταν ικανά να την φτάσουν τόσο ψηλά που να μη ξεπερνά ούτε καν το επίπεδο δαπέδου.
Η σκοτεινή κατά άλλους αλλά για μένα πεντακάθαρη περίπτωση του Καφαντάρη που δεν τολμά ο χονδρόπετσος πρόεδρος να πει το παραμικρό.
Μετά έχουμε την περίπτωση της Ηλιούπολης που από χιλιόμετρα μακριά βγάζει μια μπόχα που δυστυχώς κανένας δεν φρόντισε να την διώξει πάνω από την ομάδα λέγοντας ή  γράφοντας την αλήθεια.
Γιατί στην περίοδο αυτή θα μπορούσε να κάνει και εδώ ένα περίπατο η Κόρινθος στο πρωτάθλημα και όμως υποχρεώθηκε να χάσει και την προνομιούχο δεύτερη θέση για λογαριασμό της Ηλιούπολης.
Και χωρίς να λάβει υπόψη του την προϊστορία του νεαρούλη Παντελή  Μπιτούνη στην Καλλιθέα παρέδωσε την ομάδα σε ένα παιδάκι όλως παρανόμως γιατί έπρεπε να ζητήσει ως ερασιτεχνικό σωματείο την άδεια από την γενική συνέλευση. Ο Μπιτούνης με τις μεταγραφές  που έκανε με την ανοχή του κ. Τσουμάνη Παναγιώτη που έγινε πρόεδρος με ένα συμβούλιο που δεν το είχε ορίσει καμία γενική συνέλευση .Και αυτοί όλοι ( μέσα στους οποίους ήταν και ο κ. Μάριος Σταματάκης πρώτα ως σύμβουλος και μετά ως πρόεδρος ) με την κάλυψη του κ. Τσιχριτζή έκαναν το μεγάλο άνοιγμα με τις μεταγραφές των παικτών που υπέγραφαν τρελά συμβόλαια με αποδοχές ανώτερες και από αυτές των παικτών της Β Εθνικής Κατηγορίας
Και αυτό τον άνθρωπο που έπρεπε να τον είχαν αποβάλει ισόβια από  το ποδόσφαιρο  τον ψήφισαν τα σωματεία για πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών  Σωματείων Κορινθίας και μάλιστα δυο φορές.  

Σωτήρας Μαυρονάσος διαδέχτηκε την αρρωστημένη κατάσταση που είχε ήδη δημιουργήσει ο κ. Τσιχριτζής  που δεν μπορούσε  κανένας να την σηκώσει το βάρος  για να μπορέσει να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση. Με αποτέλεσμα για να διοικήσει την ομάδα οικονομικά αναγκάστηκε να πλαστογραφήσει δημόσια έγγραφα με αποτέλεσμα η ομάδα από την μια να υποβιβαστεί και από την άλλη να γίνουμε Πανελληνίως ρεζίλι . Και όμως ο κ. Μαυρονάσος και αυτός μετά τον κ. Τσιχριτζή  με το ανδραγαθήματα του αυτά που είναι ποινικά κολάσιμα  ξαναψηφίστηκε από το εκλογικό σώμα για να ξανά διοικήσει την ομάδα της Κορίνθου. Σε αυτές τις περιπτώσεις λένε ότι ή στραβός είναι ο γιαλός μη ότι στραβά αρμενίζουμε;  Μα εδώ δεν υπάρχει καν γιαλός που σημαίνει ποδοσφαιρική ομάδα που μετά απ όλα αυτά τα ανομήματα

 Μπεθάνης Πανούλης μια πονεμένη ιστορία ενός αεριτζή που ακολούθησε τον δρόμο που είχαν χαράξει οι δυο προηγούμενοι πρόεδροι αλλά με περισσότερη  φαντασία μια και ήρθε για να αλλάξει την μορφή της Κορινθίας και όχι μόνο της ποδοσφαιρικής ομάδας .
Ε την δημιουργία ραδιοφωνικών σταθμών και τηλεοπτικών καναλιών  και όπως τα πράγματα μόνα τους μίλησαν ο άνθρωπος ή μαντήλι δεν είχε για να κλάψει ή και αν υπήρχε το είχε πάρει ο κ. Σωτήρας.
Γιατί πρώτη φορά είδα να φεύγουν ελεύθεροι ποδοσφαιριστές από μια ομάδα επειδή η διοίκησης τους χρωστούσε χρήματα και που τα συμψήφισαν με την ελεύθερη μεταγραφή.
Προσωπικά δεν έχω βρει στη ζωή μου έναν ποδοσφαιρικό παράγοντα που δεν είχε καμία σχέση με το άθλημα αλλά ούτε με την ομάδα να θέλει να ξοδέψει τα ωραία του ευρώπουλα ( αν είχε που προσωπικά πιστεύω ότι δεν είχε κεράκι για  να ανάψει)  χωρίς να έχει μια απλή δικαιολογία για την παρουσία του στην Κορινθία.

 Σταματάκης Μάριος Αν κάποιος ασχοληθεί με την διπλωματική ιστορία σε παγκόσμιο επίπεδο θα διαπιστώσει ότι οι Τούρκοι είναι από τους καλύτερους διπλωμάτες. Χωρίς να λάβουν μέρος στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο είχε εισπράξει τα περισσότερα κέρδη. Και ένας από τους καλύτερους διπλωμάτες ήταν και ο Αλή Πασάς που έχει πει και την ιστορική φράση χαρακτηρίζοντας τον διπρόσωπο  « …αυτός πηγαίνει στο ληστή φαγητό και στο χωροφύλακα χαμπέρι»
Ο Μάριος Σταματάκης ξεπέρασε όχι τον Αλή Πασά αλλά ακόμα και τον Κίσινγκερ σε θέματα δήθεν διπλωματίας προκειμένου να πετύχει το σκοπό του . Και το σπουδαίο δεν νοιάζεται που πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες μια και έτσι έχει μάθει να πορεύεται στη ζωή.
Αφού συμμετείχε σε όλες τις διοικήσεις της Κορίνθου και ήταν εκ των πρωταγωνιστών για την σημερινά άθλια εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα της Κορίνθου  το παίζει πολύ άνετος και ίσως να προσπαθεί  να το παίξει και αυτός Σωτήρας. Αφού και εμένα με εξαπάτησε που ήρθε στην εκπομπή μου για μαζέψει ψήφους και για τίποτα άλλο.
Και την δεύτερη επαναληπτική εκλογή δεν σήκωνε το τηλέφωνο του γιατί ήξερε ότι μας δούλεψε και μάλιστα χωρίς να κρατήσει καν τα προσχήματα. Στον δε κ. Τσιχριτζή είπε ότι στην εκπομπή μου δεν μίλησε εναντίον του. Όλα αυτά για μένα είναι πρωτόγνωρα πράγματα και νομίζω ότι δεν φτάνουν ούτε δυο ζωές να ζήσει ο άνθρωπος για να καταλάβει αυτούς που κινούνται δίπλα του.
Μάριε Σταματάκη μπορεί να έπαιξες με πολλούς αλλά εγώ δεν θα σε επιτρέψω να παίξεις μαζί μου. Θα παρουσιάσω το δήθεν ποδοσφαιρικό σου έργο που ήταν μόνο προς άγρα ψήφων  Μπορεί να πέτυχες το σκοπό σου να επανεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος αλλά σε διαβεβαιώνω ότι αυτή η νίκη θα είναι Πύρρειος

 Επίλογος

Με πιο ηθικό υπόβαθρο θα μπορέσει να συνεχίσει μια ομάδα που είναι καταδικασμένη σε εξαφανισμό. Που στις γενικές συνελεύσεις πηγαίνουν σαράντα άτομα από τα οποία τα τριάντα είναι φερτά.  
Ο φίλαθλος κόσμος που ακολουθούσε την ομάδα της Κορίνθου  της έχει γυρίσει την πλάτη και δεν θα ξανά γυρίσει. Επομένως μια ομάδα όταν είναι νεκρή  από φιλάθλους δεν μπορεί να δηλώνει παρούσα στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδος.
Και να αρχίσει αγωνιζόμενη στο τοπικό πρωτάθλημα ένα είναι βέβαιο ότι θα εγκαταλείψει .