Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Δεν υπάρχει ούτε για δείγμα




 Τις τελευταίες σαράντα μέρες   πήγα πάνω από δέκα φορές στην Αθήνα και σε όλη την διαδρομή δεν συνάντησα ούτε έναν αστυνομικό υπάλληλο.
Καλά στο νομό μας είναι είδος προς εξαφάνιση Και δεν είναι η πρώτη αλλά πιστεύω ούτε και η τελευταία φορά  που θα αναγκαστώ να ρωτήσω πόσους αστυνομικούς έχει η Γαλλία και πόσους η Αγγλία και πόσους η Αμερική για να μπορέσουμε να κάνουμε την σύγκριση.
Βέβαια θα πάρω και έτοιμη την απάντηση ότι νηστικό αρκούδι δεν χορεύει που σημαίνει ότι τα ευρώ που λαμβάνει ένας αστυνομικός δεν είναι και ανάλογα με την εργασία που προσφέρει. Που είναι άκρως επικίνδυνη. Αλλά όλα αυτά τα γνωρίζει όταν πηγαίνει στο σώμα της Αστυνομίας.
Και επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ρωτούσα κάθε αρμόδιο να μας έλεγε πόσοι αστυνομικοί υπάλληλοι υπηρετούν στο νομό Κορινθίας και πόσοι στον αντίστοιχο νομό Γαλλίας Αγγλίας και Αμερικής .
Τώρα και πάλι θα με ρωτήσετε γιατί οι νέοι προτιμούν να πάνε σε μια σχολή της Αστυνομίας απ όλες τις άλλες. Μα μόλις αποφοιτήσουν ο μισθός έστω και αυτός ο ισχνός αρχίζει να τρέχει . Και θα πάνε σε μια υπηρεσία που θα είναι κοντά στο χωριό τους και εκεί θα έχουν όλη την ευχέρεια  να ασκούν και τα καθήκοντα του γεωργού. Επίσης να ασχολούνται με οποιαδήποτε οικογενειακή επιχείρηση υπάρχει.
Βέβαια στην πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις  υπάρχουν εκεί πολλά επαγγέλματα με τα οποία μπορεί να ασχοληθούν οι αστυνομικοί υπάλληλοι. Να γιατί δεν επαρκούν οι αστυνομικοί υπάλληλοι γιατί μη μπορώντας να ζήσουν κάνουν οι περισσότεροι και δεύτερη εργασία και θεωρούν αυτή του αστυνομικού ως δευτερεύουσα. Τώρα θα μου πείτε και την εποχή που πληρωνόταν ο αστυνομικός υπάλληλος δεν έκανε και δεύτερη δουλειά; Θα αναγκαστώ να σας απαντήσω ΝΑΙ. Αλλά το ποσοστό διέφερε. Τώρα είναι αδύνατο να βρεις αστυνομικό χωρίς δεύτερη δουλειά
Και εκείνο που προκαλεί είναι και η εντοπιότητα που ο αστυνομικός διαφορετικά βλέπει τον συγγενή και τον φίλο από τον άγνωστο.
Πριν από μερικά χρόνια έκανα μια παράβαση ( έστριψα εκεί που δεν επιτρεπόταν ) και ο αστυνομικός με σταμάτησε και μου έδωσε πολύ σωστά την κλήση. Αλλά έκανε ένα χρονικό διάσημα άλφα . Μέτρησα τρεις που έκαναν την ίδια παράβαση και όμως ο αστυνομικός όχι μόνο δεν τους σταμάτησε αλλά ανταλλάσανε και χαιρετισμό ο αστυνομικός με τον παραβάτη χρησιμοποιώντας το μικρό τους όνομα.
Εκεί σε γεμίζει η αγανάκτης και σταματάς να σέβεσαι  τον τηρητή  του νόμου.