Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Δεν ελπίζω τίποτα δεν φοβάμαι τίποτα . Είμαι λεύτερος Νίκος Καζαντζάκης



Διαβάζω στο Λουτράκι Μπλοκ έναν λίβελο εναντίον του απερχόμενου Δημάρχου Κώστα Λογοθέτη και κάνω την δική μου επιλογή και σας παρουσιάζω ένα μέρος από άψογο υβριστικό κείμενο 


Λουτράκι Μπλοκ γράφει: Είχε αρχή: αίολες και ψεύτικες υποσχέσεις για προαστιακούς, για μαρίνες, για τουρισμό και ανάπτυξη, για έργα, για πολιτισμό, για χώρους στάθμευσης, για κοινωνικά ταμεία με το 20% των αποδοχών, για τη Διώρυγα, για συγκοινωνιακά δίκτυα, για παρατηρητήρια απασχόλησης, για προγράμματα οικονομικής ελάφρυνσης, για το Σουσάκι, για τα Γεράνεια, για γήπεδα, για χώρους στάθμευσης, για το πρώην εργοστάσιο Θρουβάλα, για το πάρκο δεξαμενής, για εταιρική διακυβέρνηση, για γραφεία στις Βρυξέλλες, για ΚΕΠ στον Σχίνο, για…για…για…
Είχε μέση: ψέματα, ακόμη περισσότερα ψέματα, απομάκρυνση των ικανών, απομάκρυνση των 2/3 του συνδυασμού, συνεργασίες με κρυφούς και φανερούς συμβούλους, απαξία του μεγαλύτερου έργου των τελευταίων 20 ετών, μηδενικός προγραμματισμός, παραβατικότητα, απαξία των θεσμών των τοπικών συμβουλίων, κακή δημοσιότητα, απομάκρυνση μεγάλων επιχειρήσεων, απώλεια του Rally Acropolis, κλείσιμο της παιδικής θεατρικής σκηνής, μετατροπή λειτουργίας της φιλαρμονικής από δημοτική σε λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο, 17 μυστικές συναντήσεις με τους συνεταίρους, διαπλεκόμενες αποφάσεις με το κολυμβητήριο, το καζίνο και τη δικαιοσύνη, απαξία και ανυπαρξία του νερού Λουτρακίου….κ.α.

Είχε τέλος: ένα τέλος ακόμη πιο πικρό από την αρχή και τη μέση, αλλά πλήρως… «αντάξιο» της δημοτικής αυτής «αρχής». Ένα τέλος που βρήκε το Λουτράκι στην καλοκαιρινή σεζόν χειρότερο από ότι μπορεί να θυμηθώ το Λουτράκι τις τελευταίες 4 δεκαετίες. Βρώμα, δυσωδία, ανυπαρξία αρχής, μηδενικός έλεγχος, πλήρης ανομία σε επίπεδο πολεοδομικών θεμάτων στη πόλη και στη παραλία, απλήρωτοι δημοτικοί υπάλληλοι, μηδενική προβολή, ανύπαρκτος τουρισμός εκτός από ορισμένους περαστικούς και κάποιους ρώσους, ανύπαρκτος αγορανομικός έλεγχος, πεταμένα χρήματα από κολωνάκια που το μόνο που εξυπηρέτησαν ήταν τους φανοποιούς και τα βουλκανιζατέρ, την Λουτράκι ΑΕ στην εντατική, τον πάλαι ποτέ κραταιό Προμηθέα ένα κακέκτυπο του παρελθόντος, τις παιδικές χαρές κλειστές και επικίνδυνες, τα πάρκα στο έλεος των ανθρώπων και στη φιλοτιμία των επισκεπτών και τις γύρω περιοχές του Σχίνου, των Πισίων, των Ισθμίων, της Περαχώρας, της Λίμνης και των Αγίων Θεδώρων σε πλήρη απόγνωση και απαξία με τους κατοίκους να αισθάνονται δημότες δεύτερης διαλογής.

Σχολιασμός Νικηφόρου 

Και από κάτω από το λίβελο κάποια δειλά ανθρωπάκια που κρατούν την ανωνυμία τους για παν ενδεχόμενο βγάζουν την χολή τους. Αλλά όμως εδώ θέλω να τονίσω ότι η μαρίνα ο προαστιακός η τουριστική ανάπτυξη δεν τα παρέλαβε και κατά την πορεία τα χάλασε ο απερχόμενος. 
Τώρα για την καθαριότητα τα ίδια γράφανε και επί εποχής Γκιώνη αν και αντιδήμαρχος επί θεμάτων καθαριότητας ήταν ένας πολύ ικανός δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης ο Πέρρας. 
Εκείνο όμως που θαυμάζω είναι τούτο και είμαι υποχρεωμένος να το δηλώσω Πως κατόρθωσε και διέλυσε μέσα σε διάστημα  τριών χρόνων και οκτώ μηνών τα πάντα που λειτουργούσαν κατά τρόπο άψογο. 
Μα έχουμε συνηθίσει σε αυτού ντου είδους τα δημοσιεύματα που γράφονται από πένες "προικισμένες"






Και αρχηγός της παρέμβασης ήταν ο κ. Γιώργος Γκιώνης ο σημερινός εκλεκτός του άτυπου Δημάρχου κ. Σπύρου Γιαλοψού 

Δεν είδα πουθενά να γράφεται 
Ότι ο επί δώδεκα χρόνια Δήμαρχος Παύλου Παύλος ξόδεψε για δασοπροστασία 

Ενώ ο κ. Γιώργος Γκιώνης ο διάδοχος του αποτυχημένου Κώστα Λογοθέτη για τέσσερα χρόνια ξόδεψε 


Δηλαδή 293 748 ευρώ περισσότερα για τέσσερα χρόνια ενώ ο άλλος για δώδεκα χρόνια. 

Δεν είδαμε τα κουμπαράκια να γράφουν ότι δυο υπάλληλοι του κυλικείου πήραν μισθό για ένα χρόνο 54.625 ευρώ. Και ούτε η εξέδρα που ανέβηκαν οι καλλιτέχνες και τραγούδησαν μαζί με το φωτισμό και τα ηχητικά πλήρωσε ο δήμος για πέντε μέρες 
ενοίκιο 40.000 ευρώ Και ερωτώ αν τα αγοράζαμε όλα αυτά τι θα πληρώναμε. Μα αυτά είναι τόσα πολλά που έχουν πλήρως δρομολογηθεί. 

Κώστα Λογοθέτη 

Ο Νικηφόρος σου εύχεται από καρδιάς  να ηρεμήσεις αλλά να πολεμήσεις με στοιχεία όλους αυτούς που σε πολέμησαν. Και ήταν δυστυχώς δικοί σου άνθρωποι. Και όλα αυτά έγιναν γιατί νόμισαν ότι αυτοί θα διοικούν και εσύ θα υπογράφεις για να ακολουθήσεις τον δρόμο που χάραξε ο φτερωτός δήμαρχος 
Ο Νικηφόρος πιστεύει ότι σε θέματα ηθικής τάξεως φεύγεις με ψηλά το κεφάλι. Και ότι το αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης σε βρήκε δήμαρχο πάλι δεν φταις εσύ. 
Και εδώ θέλω να δηλώσω ότι ως δημότης είμαι υπερήφανος για σένα για δυο λόγους. 
Που με νόμιμες διαδικασίες πήγες να πουλήσεις το σπίτι σου για να συντηρήσεις την οικογένεια σου. Και ότι στα τρία χρόνια και οκτώ μήνες που ήσουν δήμαρχος δεν ήρθα ποτέ στο γραφείο σου .
Στους πολέμιους σου χαρίζω τα λόγια αυτού που μας δίδαξε μόνο αγάπη 
" ...οδηγοί τυφλοί οι διυλίζοντες τον κώνωπα την δεν κάμηλον καταπίνοντες"
Τα λόγια Του υλοποιούνται πλήρως στα πρόσωπα των ανθρώπων που σε θέλανε στη σκηνή των γεγονότων βουβό πρόσωπο.