Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Η αισχροκέρδεια στην χώρα μας μέτρημα δεν έχει


Δίχως τέλος η αισχροκέρδεια στην Ελλάδα!
Περίπτερο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Παρθενώνα πουλάει το μεγάλο μπουκάλι του εμφιαλωμένου νερού προς 3 ευρώ το μπουκάλι!
Ο περιπτερούχος πάντως θεωρεί ότι δεν είναι ακριβή η τιμή του, αφού υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο σημείο πώλησης είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Αθήνας και λέει μάλιστα είναι ότι η τιμή του είναι φθηνή!
Μάλιστα, ο περιπτερούχος έκανε λόγο για ελεύθερη αγορά και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τα παράπονά τους εάν θεωρούν την τιμή εξωφρενική.
Ως επιχείρημα ανέφερε τη Ρώμη όπου ο καπουτσίνο κοστίζει 12 ευρώ

Αυτό τον πάγκο μπορείς να τον βρεις και στην λαϊκή αλλά και στους διαφόρους δρόμους που διασχίζεις για να πας στο χωριό  σου ή το σπουδαιότερο φεύγοντας από αυτό. Θα βρεις ότι επιθυμεί η ψυχούλα σου και φρέσκο φρέσκο. Αλλά όμως και αλμυρό γιατί δεν υπάρχει μεσάζων και προσπαθεί ο παραγωγός που πουλάει την πραμάτεια να τον αντικαταστήσει στην  χειρότερη μορφή. 

Και δικαιολογημένα αφού ούτε ενοίκιο πληρώνει ούτε φως μα ούτε και εφορία. 
Και ποιος να τους ελέγξει αυτούς όλους τους εμπόρους του χωραφιού  που φωνάζουν που το κράτος τους ληστεύει. Και όταν πας σπίτι σου και ζυγίσεις αυτά που αγόρασες τα βάζεις με την γυναίκα σου που ήθελε να αγοράσει τα ζαρζαβατικά κατευθείαν από το χωράφι. 
Στην επαρχία δεν υπάρχει αστυνομία και ούτε θα μπορέσει να υπάρξει γιατί το 85% των Αστυνομικών υπαλλήλων υπηρετούν στον τόπο καταγωγής των. Και είμαι βέβαιος ότι πολλοί από τους εμπόρους του χωραφιού μπορεί να; είναι οι ίδιοι αστυνομικοί. Γιατί ο αστυνομικός για να ζήσει εργάζεται ή στα χτήματα του ή κάνει δεύτερη εργασία. Και αν από την δεύτερη εργασία βγάζεις περισσότερα γιατί να μη την προσέχεις πιο πολύ. Αλλά όμως οι αστυνομικές σχολές έρχονται πρώτες στις επιλογές. Γιατί έχει εξασφαλισμένη εργασία δίπλα από το σπίτι σου και από τα κτήματα σου.  


Όταν σου αρέσει το ούζο δεν νομίζω ότι υπάρχει ωραιότερος μεζές από το χταπόδι. Και προσωπικά θέλω εδώ να δηλώσω ότι μου αρέσει και το κατεψυγμένο. Νομίζω ότι είναι απαράδεκτο να πληρώνεις μια ντομάτα σκέτη με ένα πλοκάμι και ένα καραφάκι είκοσι ( 20) ευρώ που μας κάνουν 6.800 δραχμές. Γιατί το πλοκάμι η ντομάτα και το καραφάκι δεν μας κάνουν πάνω από 8 ευρώ. Είναι απαράδεκτο να βγάζεις κέρδος δώδεκα ( 12) ευρώ. 
Κάθισα κάποτε σε μια ταβέρνα και φάγαμε τέσσερα σουβλάκια κοτόπουλο και μια μπριτζόλα και μια σαλάτα και πλήρωσα 92 ευρώ ή σε δραχμές 31.280. 
Δεν αναφέρομαι σε κάποιες άλλες κατηγορίες τεχνιτών που το μερεμέτι που θα σου κάνουν κοστίζει τα μαλλιά της κεφαλής σου. 

Και έτσι μη μπορώντας η κυβέρνηση να επιβληθεί βρίσκει τους συνταξιούχους και τους αλλάζει τα πέταλα μέχρι να τα τινάξουν 
Κύριε Γιακουμάτο μη κάνετε δηλώσεις γιατί ανεπανόρθωτα σας εκθέτουν  Κανένας δεν ζυγίζει το ψωμί και καλά κάνει. Γιατί θα τρώμε το κομμάτι και έτσι θα παχαίνουμε και δεν θα μας χωράνε τα ρούχα. Και μπορεί να μας βάλει η Τρώικα καμιά φορολογία σύμφωνα με τα κιλά μας.