Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Γιάννη Πανούση : Είχα προβλέψει ότι η προσφορά σου στο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε αμοιβή

Αυτά ΄έγραφα πριν από είκοσι επτά (27) ημέρες για τον κ. Πανούση 

Γιάννη Πανούση καθηγητή-αρθρογράφε :Ο Τζων Κητς υποστηρίζει "...η ομορφιά είναι αλήθεια ...η αλήθεια ομορφιά !!!

Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 20150 σχόλια

Ο Γιάννης Πανούσης Ο αρθρογράφος της εφημερίδας το  Βήμα του Λουτρακίου --που ο εκδότης της μέσα σε δέκα (10) μέρες εισέπραξε το 2006 ευρώ 4105 ή σε δραχμές 1.395.700 και που πλήρωνε την ημέρα  επί δώδεκα (12) χρόνια  για τρεις(3) διαφημιστικές  πινακίδες τεράστιες που ήταν και παράνομες 2 ευρώ και σαράντα πέντε (45) λεπτά  όσο κοστίζουν δυο τυρόπιτες -- υποστηρίζει για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα 
Πανούσης "Η θέση μου είναι, η Δημοκρατική Αριστερά να μην κατέβει στις εκλογές, να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της κυβερνώσας αριστεράς, να ανασυγκροτηθεί κι, όταν με το καλό βγουν τα αποτελέσματα και οδηγηθούμε σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να δει πώς θα κινηθεί στο νέο σκηνικό που θα διαμορφωθεί.
Νικηφόρος :Βέβαια δεν έχω την απαίτηση να καταλαβαίνω απόλυτα τα σοφά λόγια που θα μας πει ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου και γι αυτό από το μπλοκ μου θα ήθελα να τον ρωτούσα Τι θέλετε να μας πείτε κ. Καθηγητή--αρθρογράφε όταν υποστηρίζετε  της λογικής της κυβερνώσας αριστεράς να γίνει η ανασυγκρότηση της του κόμματος σας; Γιατί προσωπικά δεν είχα διαβάσει κανένα τελεσίγραφο του κ. Τσίπρα πριν από την καταψήφιση του κ. Δήμα που να λέει ότι δεν έχει θέση στο επικρατείας ο κ. Κουβέλης. Και πιστεύετε λοιπόν ότι θα σας αφήσει ο κ. Λαφαζάνης ως κυβέρνηση που θα είναι να πείτε παρών ως κόμμα. 

Πανούσης: Εκτιμώ ότι δεν πρέπει ούτε να κατέβει αυτόνομα, ούτε όμως και να απορροφηθεί...." Δεν θα είμαι υποψήφιος ι Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πετύχει - πέρα των ποσοστών - να απορροφήσει και την ανανεωτική αριστερά και την κεντροαριστερά και τη ριζοσπαστική αριστερά... Η συμμαχία που σχεδίαζαν να κάνουν (σσ: ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ) - εγώ ήμουν αντίθετος εξ' αρχής - και το 0,5% να επιβάλει τους όρους του στο 35%... Δεν μπορούσε να γίνει (σσ: μια τέτοια συμμαχία) και σωστά δεν γίνεται..." .

Νικηφόρος : Το 0,5 όμως δικαιολογείται να ρίξει την Κυβέρνηση και να μη ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλά από την άλλη για να δώσετε κ. Καθηγητή - αρθρογράφε άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί σας πέταξε όπως λέει ο λαός μας σαν τρίχα από την ζύμη λέτε ότι δεν υπάρχει συμμαχία του 35% ( πρώτη φορά διαβάζω αυτό το ποσοστό  που εσείς δίνεται στο κόμμα προς το οποίο  αλληθωρίζετε ) με το 0,5% ενώ αυτό μπορούσε να γίνει άνετα μέσα στην βουλή προκειμένου να πέσει η κυβέρνησης. Υποστηρίζετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απορροφήσει την ανανεωτική αριστερά και την κεντροαριστερά και τη ριζοσπαστική αριστερά... Και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ του ποτάμι ανήκουν στην κεντροδεξιά; Είπατε ότι δεν θα είσαστε υποψήφιος και αυτό σημαίνει ότι δεν τα λέτε αυτά για να συνεργαστείτε με τον κ. Τσίπρα προεκλογικά 
Πρέπει όμως να κάνετε και μια άλλη δήλωση ότι δεν θα πάρετε και καμία κυβερνητική θέση. 
Κάτι τέτοιο δεν έχω ούτε διαβάσει μα ούτε έχω ακούσει.Γιατί κατά το παρελθόν ακόμα και ποδήλατο κάνατε με αυτούς που σήμερα κατηγορείτε. 
Και αυτά σας τα γράφει κάποιος που δεν έχει καμία σχέση με την δεξιά αλλά μόνο με τα δημοκρατικά κόμματα. Και δεν έχω ωφεληθεί το παραμικρό γιατί έμαθα να είμαι στρατιώτης της δημοκρατίας που δεν έχει γίνει ποτέ ούτε υποδεκανέας  

Σχολιασμός Νικηφόρου 

Ο κ. Καθηγητής γνωρίζει πολύ καλά ότι οι δημόσιες σχέσεις στη ζωή παίζουν πρωταρχικό ρόλο. Αλλά όμως πρέπει πάλι να ξέρεις όταν αυτούς που γνωρίζεις και είναι δυνατοί πότε να φεύγεις από κοντά τους γιατί μένοντας χάνεις. .Πότε να κάνεις ποδήλατο . Πότε να πηγαίνεις στη ΔΗΜΑΡ. Και πότε να φεύγεις και να υποστηρίζεις τον δυνατό με δηλώσεις. Αλλά και να θυσιάζεσαι και να μη πολιτεύεσαι ( για να μη θυσιαστείς) όπως οι άλλοι σύντροφοί σου βουλευτές που πήραν 0.5 % του εκλογικού σώματος. Μαγκιά να εγκαταλείπεις το σκάφος που βουλιάζει. Και ταυτόχρονα να ρίχνεις γάντζους ( εδώ λέγονται δηλώσεις συμπάθειας) στο πλοίο που καμαρωτό πλέει δίπλα σου  Με αποτέλεσμα όταν θα ανέβεις επάνω στο καινούργιο πρωτοτάξιδο πλοίο  να βρεις σουϊτα ( υπουργείο) και να μπορείς να βάλεις την παλάμη σου στην μύτη σου και να κάνεις την χαρακτηριστική κίνηση Σαν να τους λες σας γέλασα. 
Σε όλους μπορείς να κάνεις κ. Υπουργέ την κίνηση αυτή εκτός από εμένα γιατί σε πήρα πρέφα και σου ΄τα είπα τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Και που όμως επαληθεύτηκαν μετά από είκοσι επτά μέρες.