Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Κύριοι Αλαφούζο--Σαββίδη είσαστε άσχετοι και επομένως τίποτα δεν μπορείτε να προσφέρετε στο ποδόσφαιρό μας!!!



Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι αν και είσαστε  οι  ηγέτες των δυο μεγάλων  ( σε αριθμό φιλάθλων ) σωματείων όπως είναι ο Παναθηναϊκός και ο Π Α Ο Κ τίποτα δεν μπορείτε να προσφέρετε γιατί δεν γνωρίζετε πως δουλεύει το σύστημα. Και το οποίο διοικεί και νομίζουν οι δυνατοί ( τώρα είναι ο κ. Μαρινάκης άλλοτε ο κ. Βαρδινογιάννης) ότι αυτοί διοικούν. Δυστυχώς αυτοί εκτίθενται και οι άλλοι που είναι χρόνια στα πόστα τους και επί Μαρινάκη και στην εποχή Βαρδινογιάννη περνάνε αλώβητοι. 
Γιατί εφαρμόζουν τον χαρακτηρισμό που έχει κάνει ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων για τον διπρόσωπο "Πηγαίνουν στο ληστή φαγητό και στο χωροφύλακα χαμπέρι'.   
Έχω κουραστεί και να γράφω αλλά και να λέω ότι αυτοί που θέλουν την αλλαγή στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο στόχος τους  δεν πρέπει  είναι ο κ. Μαρινάκης γιατί αυτός δεν διοικεί και ούτε μπορεί με την υπογραφή του να δεσμεύει 
Αυτό το δικαίωμα το έχουν οι πρόεδροι των Ενώσεων που βγάζουν την διοίκηση της Ε Π Ο την οποία και αποτελούν ως πρόεδρος και  σύμβουλοι οι ίδιοι.
Και αν καθίσουμε να  εξετάσουμε πως διοικείται η Ε Π Ο άνετα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είναι ένα κράτος μέσα στο κράτος που ζούμε  εμείς οι υπόλοιποι . 
Και που είμαστε υποχρεωμένοι να λογοδοτούμε σε νόμους διατάξεις ακόμα και σε έθιμα. Αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο   κανένας δεν μπορεί να τους  κάνει έλεγχο.. 
Γιατί είναι αδιανόητο σε μια εποχή που οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν πάθει καθίζηση να παίρνει ο άρχοντας της διαιτησίας και ταυτόχρονα εργάτης της Διαιτησίας αυτός ο ανιδιοτελής άνθρωπος του ποδοσφαίρου ( που πήγε μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των συναδέλφων του)να  έπαιρνε τον μήνα 4.000 ευρώ ή σε δραχμές ή 1.360.000 ) για να  είναι ο μοχλός κίνησης των πάντων. 
Γιατί η δύναμης στο ποδόσφαιρο είναι η διαιτησία. 
Η επιλογή του κ. Δούρου δεν ήταν τυχαία .  Μετά το 2-2 Π Α Ο -- Ολυμπιακού που έχασε η ομάδα του λιμανιού το πρωτάθλημα  ο Γιωργάρας από κόκκινο πανί που ήταν του στρώσανε  κόκκινο χαλί για να μπει στην Κ Ε Δ.  Και ο Νικόλας ο Αλέφαντος έχασε την μιλιά του.  Και υπάρχει η δικαιολογία  και μάλιστα που κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί. 
Γιατί κανένας δεν θα έκανε αυτά που το άξιο τέκνο του Βέλου έκανε. Το σύστημα στρατιώτες ήθελε και τους βρήκε. Γιατί ο Γιώργος ο Δούρος στο σύστημα δεν ήταν απλός στρατιώτης αλλά καταδρομέας ( λοκατζής) 
Αυτό συμβαίνει και με τους προέδρους των ενώσεων που όλο συμπτωματικά έχουν παρελθόν που σημαίνει χαλί κάτω από τα πόδια τους που στην δεδομένη στιγμή το τραβάνε οι δυνατοί και πάνε από εκεί που ξεκίνησαν 
Και όταν έχεις μάθει να είσαι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από άσημος που ήσουνα κάνεις υποχωρήσεις για να μη χάσεις την θέση αυτή. 
Και έτσι έχουμε προέδρους ενώσεων που έχουν κολλήσει στο πόστο όχι του προέδρου της  αλλά του συμβούλου της Ε Π Ο. 
Αυτό είναι το σύστημα που δεν μπορεί να σπάσει γιατί φρόντισαν αυτοί που το έφτιαξαν να το δέσουν με τους προέδρους που ο καθένας έχει και τις δικές αδυναμίες 
Και ας έρθουμε στον δικό μας πρόεδρο της Κορινθίας  που είναι ο Μιχάλης Τσιχριτζής 
Έχει ένα τεράστιο προτέρημα που στη δουλειά του μετρά και μάλιστα πολύ. 
Δεν εκτίθεται αλλά βάζει άλλους όχι γιατί είναι μόνο δειλός αλλά γιατί δεν επιθυμεί να μειώνεται η προσωπικότητα του που είναι και η προίκα του. 
Αν και βαρύνεται όχι με λάθη ( γιατί υπάρχουν και τα ανθρώπινα) αλλά με πράξεις ( Καφαντάρης --Ηλιούπολη ) και παραλείψεις ( Ιατρικά μηχανήματα που τα άφησε να καταστραφούν --δεν έδωσε ακόμα στην δημοσιότητα τα οικονομικά του στοιχεία για να δούμε αν μπορούσε  να καλύπτει τα έξοδα της ομάδας της Κορίνθου από την μια και από την άλλη να δημιουργεί περιουσιακά στοιχεία όπως ο πύργος στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης ) που έχουν γίνει εν γνώσει του και αυτό έχει σημασία πολύ μεγάλη 
Έχουν όλοι αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο κάνει μια ασπίδα προστασίας γύρω τους και οι αυτοσχέδιοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι σε τοπικό επίπεδο δεν τους ακουμπάνε εκτός σπανίων εξαιρέσεων Και μια από αυτή είμαι εγώ που δεν συμβιβάζουμε.Αλλά έχουν βρει τρόπο να γονατίζουν αυτούς που τους ασκούν κριτική με μηνύσεις και αγωγές.
Αν η Ε Π Ο δεν αποκτήσει μια σωστή διοίκηση που θα εκλέται από τα σωματεία θα έχουμε στην Ελλάδα όλα τα παράξενα κι τα οποία όλοι θα τα θεωρούμε φυσιολογικά αφού θα επαναλαμβάνονται συνεχώς. 
Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης όλων αυτών των φαινομένων είναι ένας. 
Να βρεθεί σε κάθε ένωση ένας Νικηφόρος ( αυτός είμαι εγώ) που απλώς να κρίνει τα έργα της τοπικής ένωσης. 
Και είμαι βέβαιος ότι το σύστημα αυτό θα διαλυθεί γιατί έχει μάθει να διοικεί χωρίς να υπακούει πουθενά παρά μόνο στη δύναμη ανθρώπων που τους εξασφαλίζει την επανεκλογή τους . Την οποία θεωρούν ανώτερη θέση και από αυτή του Δημάρχου. Περίπτωση του κ. Άρη Σταθόπουλο που έγινε Δήμαρχος αλλά δεν άφησε την θέση του προέδρου της Ένωσης Μεσσηνίας.Και που δεν τόλμησε να μηνύσει τον διαιτητή Κωνσταντινέα με αυτά που είπε πολλές φορές στην Δίκη του Σκάι. 
Αυτοί είναι η Δύναμης και όχι ο Μαρινάκης. Και η πολιτεία μπορεί όλα αυτά να τα διορθώσει στέλνοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην Ε Π Ο και στις ενώσεις ταυτόχρονα. Και να βγάλει τα αποτελέσματα για να μάθουν οι παράγοντες των σωματείων ποιους εκλέγουν 
Μόνο με την αλλαγή στην Ε Π Ο που θα γίνει όταν τα σωματεία θα ψηφίζουν θα μπορέσει να εξαφανιστεί το σύστημα. Που δεν το ελέγχουν οι δυνατοί αλλά αυτοί που δεν φαίνονται. Και είναι οι πρόεδροι των ενώσεων.