Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Γιάννη Βαρουβάκη: Με τα λόγια χτίζουμε και ανώγια ...αλλά και τ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης[ είναι καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έως πρότινος Διευθυντής του Τομέα Πολιτικής Οικονομίας του ιδίου Τμήματος. Παράλληλα, είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας (Lyndon Johnson Graduate School of Public Affairs, στο Ώστιν) καθώς και "Economist-in-residence" στην εταιρεία Valve Software, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.
Εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών στις εκλογές του 2015 (με περισσότερους από 135.000 σταυρούς).[Στις 27 Ιανουαρίου 2015 ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Προέρχεται από αριστερή οικογένεια, και ο πατέρας του είχε φυλακιστεί και εξοριστεί στη Μακρόνησο.[ Ως μαθητής, είχε δάσκαλο σε ιδιαίτερα μαθήματα τον φιλόλογο Πέτρο Μώραλη, μετέπειτα Υπουργό του ΠΑΣΟΚ και πατέρα του σημερινού Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ και του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας κάνοντας τη διδακτορική του διατριβή στην οικονομική θεωρία, στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ. Για να γίνει δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, πήρε συστατική επιστολή από τον Έλληνα πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου (με την ιδιότητά του ως καθηγητή Οικονομικών), τον οποίο γνώριζε από τα παιδικά του χρόνια μέσω του Μώραλη.

Σχόλιο του Νικηφόρου 

Αυτός είναι ο υπουργός των οικονομικών που κάποια κυρία τον χαρακτήρισε και κινηματογραφικό αστέρα γιατί είχε πάρει τον αέρα του τηλεοπτικού φακού. 
Επειδή ο κ. καθηγητής έχει ξοδέψει τον χρόνο του εκτός Ελλάδας μάλλον δεν γνωρίζει τι σημαίνει Ελληνική πραγματικότητα.
Και ας πάρει το θέμα των καθαριστριών που τον χειροκρότησαν όταν έμπαινε στο Υπουργείο και που όλες έχουν γλώσσα πέρα για πέρα συνδικαλιστική. Για να καταλάβετε τι σημαίνει Ελλάδα να εξετάσει ο κ. καθηγητής μόνος του και όχι μέσω τρίτου. Ποιος τους τοποθέτησε στο Υπουργείο Οικονομικών Και μετά να κάνει άλλη μια κίνηση Να δει μόνος του και όχι μέσω τρίτου πόσα τετραγωνικά καθαρίζει κάθε μια από αυτές τις αγωνίστριες. Και τότε θα καταλάβει πως εδώ είναι Ελλάντα ( όπως λέει και Γκμόχ). Και όταν θα διαπιστώσει ότι υποαπασχολούνται και θα θελήσει να τις απασχολήσει τότε θα διαπιστώσει  πως το χειροκρότημα γίνεται αποδοκιμασία.
Γιατί του Έλληνα ο Τράχηλος πολύ εργασία δεν την αντέχει.
Ελάτε στην εφορία της Κορίνθου για να δείτε τι τραβάει ο φορολογούμενος όταν θέλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.
Περιμένει ουρά για να βρεθεί μπροστά στον αρμόδιο που θα του κόψει το χαρτί για να πληρώσει Και πάλι να φτάσει στο ταμείο άλλη ουρά Ενώ θα μπορούσε η υπηρεσία να έχει τοποθετήσει τον υπάλληλο δίπλα στον ταμεία για να μη χρειάζονται δυο ουρές.
Και όταν θα υπάρχει μεγάλη κίνηση κόσμου να μπορεί ο προϊστάμενος να μετακινεί τους υπαλλήλους. Και τότε να δούμε πόσα απίδια βγάζει ο σάκος αφού οι συνδικαλιστές σήμερα είναι μαζί σας γιατί είσαστε δυνατοί. στον ποφορικό λόγο με τον οποίον χτίζουμε και ανώγεια και κατώγεια. Ανωγεια και κατώγια 
Βέβαια ότι ισχύει στις εφορίες ισχύει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες γιατί ο προϊστάμενος δεν έχει το δικαίωμα σε ώρες αιχμής να κάνει αλλαγές
Τώρα αν θα κάνετε κάποια συναλλαγή με κάποια τράπεζα είναι αναγκαίο να ενημερώσετε τους δικούς σας γιατί θα σας χάσουν και κανένας δεν θα πιστέψει ότι βρίσκεστε στην τράπεζα. Και αν υπάρχει ζηλιάρα γυναίκα ή άνδρας τότε αλλοίμονο αφού θα υπάρχουν σκηνές ζηλοτυπίας αφού κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι για να έρθει η σειρά σου χρειάστηκαν πάνω από τρεις ώρες.
Αυτή είναι η κρατική μηχανή που κανένας δεν μπορεί ούτε καν να την φανταστεί.
Μόνο αν κάποιος  αναγκάσει την μηχανή να λειτουργήσει τότε θα έχει αποτελέσματα. Αλλά μέχρι τότε πρέπει να διδαχτούμε ότι : Με τα λόγια χτίζουμε και ανώγια αλλά και κατώγια