Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Αλέξη Τσίπρα: Οι ξεριζωμένοι έφτιαξαν το γήπεδο της Α Ε Κ και επομένως είναι μνημείο

Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ 


Ο μεγάλος Κρητικός Νίκος Καζαντζάκης είπε κάτι που είναι και γραμμένο επάνω στον τάφο του. 
"Δεν ελπίζω τίποτα δεν φοβάμαι τίποτα . Είμαι λεύτερος." Και αυτό είναι το δικό μου πιστεύω .
Σας άκουσα να μιλάτε σε μια προεκλογική συγκέντρωση στην Μακεδονία και μέσα στα παραδείγματα που σας κατηγορούν αναφέρατε και την ομάδα μου την Α Ε Κ. 
Που ίσως να μη γνωρίζετε τι σημαίνουν τα αρχικά αυτά και τι βαρύτητα έχουν για μας που είμαστε φίλαθλοι αυτού του σωματείου.
Αθλητική  Ένωση Κωνσταντινοπόλεως
Η Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως ιδρύθηκε το 1924 στην Αθήνα. Η ιδρυτική συνέλευση έλαβε χώρα στις 30 Μαΐου 1924. Η απόφαση για τη δημιουργία της ΑΕΚ είχε παρθεί τον Απρίλιο του 1924 στο μαγαζί αθλητικών ειδών των Αιμίλιου Ιωνά και Κωνσταντίνου Δημόπουλου, που βρισκόταν στην τότε στοά Λουξ της οδού Βερανζέρου 24. Τα ιδρυτικά μέλη του νεοσύστατου σωματείου ήταν πάνω από 40, ανάμεσα στους οποίους οι: Αιμίλιος Ιωνάς, Μενέλαος Ιωνάς, Κώστας Δημόπουλος, Μενέλαος Καροτσιέρης, Τιμολέων Τάγαρης,Κώστας Σπανούδης (πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ, διετέλεσε υπουργός και βουλευτής του Ελ. Βενιζέλου), Μίλτος Ιερεμιάδης, Στέφανος Κεχαγιάς, Νικηφόρος Ελεόπουλος, Παντελής Καραγιάννης, Φωκίων Δημητριάδης (σπουδαίος σκιτσογράφος για δεκαετίες στην εφημερίδα Τα Νέα), Ευστράτιος Καραδενιζλής, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, Αλέξανδρος Μακρίδης, Κώστας Ζαρίφης, Γιάννης Χρυσαφίδης, Κώστας Χρυσόπουλος, Βασίλης Φρυδάς, Φίλιππος Φλωρίδης, Αλέξανδρος Στρογγυλός, Λευτέρης Παξιμαδάς, Χρήστος Αλεξανδρίδης. Η επιλογή ως προς το όνομα δεν έγινε τυχαία, αφού ο σύλλογος ιδρύθηκε από Έλληνες με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη.
Αυτό σημαίνει ότι οι φίλαθλοι της ομάδας  χωρίζονται σε δυο κατηγορίες φίλων της  Στους γηγενείς που είναι αυτοί που έχουν δεσμούς με τις αδούλωτες πατρίδες και οι άλλοι που αγάπησαν τον Δικέφαλο. Γιατί εμείς οι μη γηγενείς δεν ξεχνάμε ότι το 1924 αυτοί που δημιούργησαν την ομάδα μας ήρθαν από τα Άγια χώματα ποτισμένα περισσότερο από αίμα παρά με νερό και σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μια αθλητική κυψέλη αντί να φτιάξουν τα οικονομικά τους. 
Ο τότε πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος έδωσε την άδεια να της παραχωρηθεί η έκταση στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί όπου για 79 χρόνια ήταν το γήπεδο της ομάδας.
Αυτή είναι η ιστορία της ομάδας μας την οποία είμαι βέβαιος ότι δεν την γνωρίζετε και το σπουδαίο ότι δεν επιθυμείτε να την μάθετε γιατί είσαστε πολιτικός ενώ εμείς είμαστε φίλαθλοι . Που δεν έχουμε καμία σχέση με τους πολιτικούς. 
 Ο κ. Σγουρός  που ήταν περιφερειάρχης είχε δηλώσει ότι θα έδινε στην Α Ε Κ  είκοσι ( 20) εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξουμε το γήπεδο μας που θα ονομαστεί Αγιά Σοφιά. Βέβαια όχι από την τσέπη του αλλά από το δημόσιο χρήμα που είναι όχι της κ. Δούρου ούτε του εισαγγελίσκου κ. Φίλη αλλά του Ελληνικού λαού. 
Και έρχεται η κ. Δούρου που τότε προεκλογικά έκανε την συνάντηση την τυχαία σε κάποιο μικρό ταβερνάκι του Πειραιά με τον κ. Μαρινάκη που είχε ως αποτέλεσμα να εκλεγεί η κ Δούρου περιφερειάρχης και ο κ. Μόραλης Δήμαρχος του Πειραιά και η ομάδα μας να της γίνει κόκκινο πανί. . 
Μετά από αυτή την συνεργασία και τα θετικά αποτελέσματα ο ηγέτης της Α Ε Κ Δημήτρης Μελισσανίδης και όχι η Α Ε Κ είναι ο στόχος .
Και αυτό βγαίνει από τα λόγια που έγραψε  ο κ. Φίλης Διευθυντής της εφημερίδας Αυγή και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος σας. 

Για μας τους ΑΕΚτζήδες ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν είναι τυχαία ο ηγέτης μας 
Το 1992 η ομάδα της Α Ε Κ είχε βγει στο σφυρί και ο τότε πρόεδρος της αφού πήρε το πρωτάθλημα  το έβαλε στα πόδια γιατί οι ποδοσφαιριστές έφευγαν γιατί ήταν απλήρωτοι. 
Και τότε ανέλαβε τις τύχες της ομάδας ο Δημήτρης ο Μελισσανίδης. 

Και υλοποίησε και αυτός τις ενέργειες που έκανε ο Στρατάρχης φως όταν του ανέφεραν ΄τα νέα από το μέτωπο. Άκρα ανύπαρκτα και κέντρο διαλυμένο. Και έδωσε το πρόσταγμα ΕΠΙΘΕΣΗ Και νίκησε. 
Αυτό έκανε κ. Φίλη Διευθυντή της εφημερίδας Αυγή (που τις υπηρεσίες σου προς το κόμμα σου τις εξαργυρώνεις με την υποψηφιότητα σου για να βγεις βουλευτής για να ...βολευθείς) ο δικός μας ηγέτης 
Και μέσα σε τρία χρόνια που διοίκησε πήρε δυο πρωταθλήματα και μετέτρεψε το αχούρι γήπεδο της Α Ε Κ σε παλάτι. Αυτό τρέμει το κατεστημένο που ταλαιπωρεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και την Αγιά Σοφιά την είχε φτιάξει κάνοντας μια αίθουσα για τους επώνυμους που μέσα σε αυτή υπήρχε ανάγλυφη η Αγία Σοφία. 
Επομένως αυτό όνειρο του ηγέτη της Α Ε Κ  δεν είναι τωρινό. 
 Κανένας δεν λέει να μη ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ οι φίλοι της Α Ε Κ. 
Αυτό που εμείς ζητάμε να μάθουμε είναι γιατί ο κομματικός σας  Δήμαρχος μας πολεμάει και η κομματική σας  περιφερειάρχης το ίδιο. 
Περιμένουμε την απάντηση αυτή και να μας δοθεί όχι μετά τις εκλογές. 
Και επειδή εμείς κ. Τσίπρα είμαστε Φίλαθλοι και όχι οπαδοί και ούτε πολιτικοί σας παρουσιάζουμε στοιχεία. 
Προσφυγές κάνουν όλοι αυτοί γιατί θέλουν να πετάξουν την μπάλα εκτός γηπέδου γιατί δεν μπορούν να αγωνιστούν αφού δεν έχουν την ικανότητα να παίξουν με  την μπάλα που εδώ είναι η αλήθεια 

Κύριε Τσίπρα 
Είμαι Φίλαθλος της Α Ε Κ θέλω να μου πείτε γιατί να σας ψηφίσω όταν η ομάδα μου δέχεται αυτή την άδικη επίθεση. Και αν θα με απαντήσετε να μη ξεχνάτε ότι κόμμα εύκολα αλλάζεις ποτέ ποδοσφαιρική ομάδα. 

Νικηφόρος