Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

΄Τάγκαλης : ένα διαιτητικό μπουμπούκι που πρέπει να κοπεί πριν να ανθίσει και επομένως ριζώσει.


Με πήρε στο τηλέφωνο φίλος μου από το Δερβένι που ήταν σε έξαλλη κατάσταση όχι γιατί έχασε η ομάδα τους από τους Αγίους Θεοδώρους 
Μου είπε για τον αγώνα αυτόν ότι δεν έπαιξε βασικό ρόλο ο διαιτητής που την αποβολή την προκάλεσε ο παίκτης ( Βέβαια δεν μου έλεγε την αλήθεια γιατί δικός μου άνθρωπος που παρακολούθησε τον αγώνα διαφορετικά μου τα είπε).
Αλλά σε σε πήρα στο τηλέφωνο γι αυτό που το θεωρώ ελάχιστο μπροστά στο άλλο που έγινε το Σαββάτο το πρωί στο γήπεδό μας που έπαιζαν τα παιδάκια της ομάδας μας μαζί με την Ακαδημία Λεχαίου. Διαιτητής είχε οριστεί κάποιος Τάγκαλης που δεν έκανε τον αγώνα γιατί δεν υπήρχε ιατρός. Που βέβαια εδώ όταν λέμε γιατρό εννοούμε πολλές ειδικότητες που έχουν σχέση με τις πρώτες βοήθειες Στο γήπεδο ήταν παρώ μια κοπέλα βοηθός φυσιοθεραπευτή με την οποία έχουμε κάνει αγώνα . Είχαμε όμως και υπάλληλο του ΕΚΑΒ που πηγαίνει και σώζει ζωές . Του έδειξε την ταυτότητα του και του ζήτησε το δίπλωμα του. 
Και ο αγώνα δεν έγινε Βέβαια κάναμε ένα φιλικό παιχνίδι με την Ακαδημία που το ευχαριστηθήκαμε όλοι. Ο Διαιτητής μαζί με τους επόπτες πήραν την  αποζημίωση τους μειωμένη όπως ο κανονισμός ορίζει. 

Σχολιασμός  Νικηφόρου  

Κάποτε ρώτησαν την καμήλα αν της αρέσει η ανηφόρα ή η κατηφόρα και αυτή απάντησε Γιατί χάθηκε ο ίσιος δρόμος.
Ο διαιτητής αυτός που δεν έκανε τον αγώνα πρέπει να τον φωτογραφίσουν και να στείλουν την φωτογραφία του σε όλα τα σωματεία γράφοντας από κάτω " Αυτός είναι ο νέος Ιαβέρης της νομιμότητας" 
Θα τα δεχόμουν όλα αυτά όταν θα έλεγε ότι εγώ περιφρουρώ την σωματική ακεραιότητα των παικτών και δεν κάνω τον αγώνα. Αλλά όμως δεν θέλω ούτε την μειωμένη αποζημίωση μου 
Ο νεαρός αυτός πρέπει να διδαχτεί ότι το παιδάκι περιμένει να έρθει η μέρα του Σαββάτου για να παίξει τον αγώνα για να λέει στο σχολείο στους συμμαθητές του γύρω από τα επιτεύγματα του. Και έρχεται ένας απίθανος να μπει εμπόδιο στο όνειρο του. Βέβαια οι Δούρος -- Αργύρης και μαζί τώρα και ο Ντούλης ( που ποτέ δεν μπορούσα ν α το πιστέψω ότι θα συνεργαζόταν με του παραπάνω κυρίους  ) αυτούς του μαθητές βγάζουν. Που τους έχουν κάνει να πιστεύουν ότι διαφέρουν από τους άλλους ανθρώπους. Και αυτό συμβαίνει σε όλες τις κατηγορίες. Γιατί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ο πλέον στυγνός επαγγελματίας είναι οι διαιτητές. Και ιδίως αυτοί που βρίσκονται στα πρώτα βήματα . 
Να τους χαίρεστε αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους φτύσουμε για να μη τους βασκάνουμε γιατί στην Κορινθία δεν υπάρχουν ξεματιάστρες