Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Κώστας Καραμανλής : Αν τολμούσε και ονόμαζε τους νταβατζήδες θα είχε γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία μας


Ο Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου Καραμανλής (Κώστας Καραμανλής) διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας κατά την περίοδο 2004 - 2009. Εξελέγη Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, διαδεχόμενος τον Μιλτιάδη Έβερτ το 1997.
Έγινε σε σχετικά μικρή ηλικία πρωθυπουργός της Ελλάδας. Είναι παντρεμένος με τη Νατάσσα Παζαΐτη από το1998 και από το 2003 είναι πατέρας δύο δίδυμων παιδιών, του Αλέξανδρου και της Αλίκης. Το 2004 εξελέγη για πρώτη φορά Πρωθυπουργός, διαδεχόμενος τον Κώστα Σημίτη, ενώ επανεξελέγη στις εκλογές του 2007. Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 η Νέα Δημοκρατία κατέλαβε τη 2η θέση με ποσοστό 33,48% των ψήφων και 91 έδρες στη νέα Βουλή. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, προκηρύσσοντας έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέου αρχηγού. Στην Πρωθυπουργία τον διαδέχθηκε ο αρχηγός του ΠΑ.ΣΟ.Κ.Γ. Παπανδρέου.
Διετέλεσε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τον Μάρτιο του 1997 ως τον Μάρτιο του 2004, το μακροβιότερο συνεχές διάστημα στην ελληνική πολιτική ιστορία. Εκλέχθηκε εν συνεχεία βουλευτής, χωρίς να απαιτείται σταυρός ως πρώην πρωθυπουργός, στην εκλογική περιφέρεια της Α' Θεσσαλονίκης στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012.
Οι νταβατζήδες 
"Δεν θ' αφήσω πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες να χειραγωγήσουν την πολιτική ζωή της χώρας. Eίναι εύκολα αντιμετωπίσιμοι, αρκεί να κάνουμε εμείς τη δουλειά μας ως νομοθέτες και η Δικαιοσύνη τη δική της δουλειά". Ηταν έξι Οκτωβρίου του 2004, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, στον Μπαϊρακτάρη, περιέγραψε το πρόβλημα της χώρας εστιάζοντας στη διαπλοκή (νταβατζήδες) και στην αυθαιρεσία οργανωμένων επαγγελματικών ομάδων που υπερασπίζονται τα προνόμιά τους σε βάρος του κοινωνικού συνόλου (συντεχνίες). Ο Κώστας Καραμανλής είχε πει μια μεγάλη αλήθεια, προκαλώντας ενθουσιασμό όχι μόνο στο κομματικό του ακροατήριο αλλά και σε εκατομμύρια πολίτες που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροδεξιοί αλλά έχουν την αίσθηση ότι νταβατζήδες και συντεχνίες ναρκοθετούν την πρόοδο της χώρας. Ωστόσο, ο τέως πρωθυπουργός δεν πέρασε ποτέ από τη διακήρυξη στην εφαρμογή και ξέχασε πολύ γρήγορα (αμέσως μετά το ναυάγιο του Βασικού Μετόχου) τη μάχη εναντίον της διαπλοκής, πόσο μάλλον εναντίον των συντεχνιών, με τις οποίες δεν συγκρούστηκε ποτέ. Σήμερα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, υπερασπίζονται το αντιευρωπαϊκό δικαίωμά τους στο κλειστό επάγγελμα, αιχμαλωτίζοντας τους συμπολίτες τους, προκαλώντας βαρύ πλήγμα στην οικονομία και αδιαφορώντας για την παραβίαση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η παράταξη του Κώστα Καραμανλή τους κλείνει το μάτι: Υποστηρίζει τη διαρθρωτική αλλαγή, αλλά ταυτόχρονα θέλει διάλογο μέχρι τέλους με μια συντεχνία που είναι προφανές ότι δεν θέλει να κάνει διάλογο, αλλά μόνο να επιδείξει το τσαμπουκά της. Οι πέντε νταβατζήδες και οι πέντε συντεχνίες νίκησαν πολύ γρήγορα τον Κώστα Καραμανλή και καθόρισαν την πολιτική κληρονομιά που άφησε στους επιγόνους του 

Σχολιασμός Νικηφόρου  

Η αρχή έγινε αλλά δεν την τέλειωσε  ο Κώστας Καραμανλής και θα είχε αφήσει ιστορία αν έλεγε τα ονόματα των νταβατζήδων που χρόνια μας ταλαιπωρούν. Και δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να διοικείται από νταβατζήδες που είναι ότι και ο χειρότερος χαρακτηρισμός αφού σημαίνει από το τουρκικό davacıσυνήγοροςυπερασπιστή ( προστάτης)
Και αν ο Κώστας Καραμανλής τολμούσε και έλεγε και τα ονόματα των νταβατζήδων σήμερα το όνομα του θα είχε γραφτεί στην με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ελλάδας από την μια. Και από την άλλη θα είχαν μπει στο γυναικωνίτη όλοι αυτοί που συνεχώς διοικούν αυτό τον τόπο. 
Επιτέλους πρέπει κάποιος θα τολμήσεινα πειμ ονόματα  αφού η αρχή έγινε.