Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν είναι γραφικός κ. Πανόπουλε γιατί μόνος κατέκτησε το χώρο του ποδοσφαίρου και όχι με την βοήθεια του πατέρα του








Γιάννης    Αναστασίου είναι Έλληνας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής του Παναθηναϊκού.


Ποδοσφαιρική πορεία

Στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Αναστασίου γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1973 στην Άρτα, με καταγωγή από το νομό Αττικής. Τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα, τα έκανε στην ομάδα της Πρέβεζας, με την οποία αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής το 1990-91. Στη συνέχεια αγωνίστηκε πέντε χρόνια στον Εθνικό Πειραιά, δυο χρόνια στον ΟΦΗ και από το 1998 άρχισε διεθνή καριέρα.

Βέλγιο και Ολλανδία

Έπαιξε δυο χρόνια στην ΡΣΚ Άντερλεχτ, τέσσερα χρόνια στη Ρόντα ΓΚ, δυο χρόνια στον ΑΦΚ Άγιαξ και ένα χρόνο στη Σπάρτα Ρότερνταμ. Το 2007-08 αγωνίζεται στη μικρή ολλανδική ομάδα Ομνιγουόρλντ Άλμερε της δεύτερης κατηγορίας (ολλ.: Eerste Divisie).
Κατέκτησε τα πρωταθλήματα Βελγίου και Ολλανδίας καθώς και το Κύπελλο Ολλανδίας. Ήταν επιθετικός και έχει σημειώσει συνολικά 127 γκολ σε 422 εμφανίσεις.

Εθνική Ελλάδας

Χρίστηκε 5 φορές διεθνής με πρώτη στις 18 Φεβρουαρίου 1998, όταν ως παίκτης του ΟΦΗ αντικατέστησε τοΜιχάλη Κασάπη στο 86' του φιλικού 1-1 με τη Ρωσία στο ΟΑΚΑ, κατά τον τελευταίο αγώνα του Κώστα Πολυχρονίου στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Οι διάδοχοί του, Άνχελ Ιορντανέσκου και Βασίλης Δανιήλ, τον χρησιμοποίησαν άλλες τέσσερις φορές το διάστημα Μάρτιος-Ιούνιος του 1999, όντας πλέον στην Άντερλεχτ, επίσης ως αλλαγή και με αντιπάλους εθνικές του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Προπονητική πορεία

Τον Ιούλιο του 2008 και αμέσως έπειτα τη λήξη της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας, ανέλαβε τη θέση βοηθού του Χενκ Τεν Κάτε, νεοπροσληφθέντα στονΠαναθηναϊκό. Σημαντικό κριτήριο για τη συγκεκριμένη επιλογή του Ολλανδού τεχνικού, αποτέλεσε ότι ο Αναστασίου είχε αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του στον Άγιαξ ]Ακολούθως και για 1½ αγωνιστική περίοδο (Ιανουάριος 2011-Ιούλιος 2012) διετέλεσε βοηθός προπονητή της Γιονγκ Άγιαξ (ομάδα νέων του ολλανδικού συλλόγου), ενώ επί δίμηνο (Ιανουάριος-Μάρτιος 2013) κάλυψε την αντίστοιχη θέση στην αγγλική Ρέντινγκ,[ έως και την παραίτηση του πρώτου προπονητή Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ.

Παναθηναϊκός

Στις 14 Μαΐου του 2013 ανέλαβε τη θέση του πρώτου προπονητή στον Παναθηναϊκό. Το 2014 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.

Φιλανθρωπική δραστηριότητα

Στις 28 Μαΐου 2007 με πρωτοβουλία των Γιάννη Αναστασίου και παπά-Ανδρέα Κεφαλογιάννη, προέδρου του Α.Ο. Αετός Ανωγείων Κρήτης, διοργανώθηκε στοΟλυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ο φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας Γκολ στην καρδιά μας. Μετείχαν ο σύλλογος από το Ρέθυμνο, όλοι σχεδόν οι διεθνείς παίκτες με προπονητή τον Ότο Ρεχάγκελ και πολλοί ξένοι της Α' Εθνικής κατηγορίας. Τα έσοδα από τα εισιτήρια διατέθηκαν στα φιλανθρωπικά ιδρύματα: Παιδικά Χωριά SOS (σωματείο φροντίδας παιδιών, Αθήνα), Αγάπη (σωματείο ενίσχυσης ΑΜΕΑΡέθυμνο) και Στέγη Αγίου Νικολάου (σωματείο ενίσχυσης αυτιστικών παιδιών, Αθήνα).







Ο Πανόπουλος Χρήστος 
είναι Έλληνας επιχειρηματίας.

Είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας ΒΙΑΜΑΡ, εταιρείας που ιδρύθηκε το 1978 και από το 1979 είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων της εταιρείας Skoda στην Ελλάδα, ενώ παλαιότερα ήταν αντιπρόσωπος της FIAT στην Eλλάδα, επιχείρηση που είχε ξεκινήσει ο πατέρας του . Τα κεντρικά γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ βρίσκονται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Λεοντείου Σχολής, έχει σπουδάσει Διοίκηση Eπιχειρήσεων στην Eλβετία και μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά
Το 1990 αποφάσισε να επενδύσει αρχικώς ως χορηγός της Ξάνθης και στη συνέχεια ως ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας(10 Oκτωβρίου 1991). Το 2004 δημιούργησε το νέο γήπεδο της ομάδας το Σκόντα Ξάνθη Αρένα μαζί με ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο

Ο Αλέξης Τσώλης 








"Συνειδητοποιήσαμε πως υπήρχαν κάποιες διαφορές στην φιλοσοφία την δική μου και της διοίκησης, που τελικά έφταναν στο σημείο να γίνονται... αδιέξοδα.
 Στην αρχή, τα πράγματα μοιάζουν πιο απλά και περιμένεις πως θα βρεθούν λύσεις. Όταν όμως βλέπεις πως αυτό δε γίνεται, τότε είναι καλύτερο να τελειώνεις νωρίς την όλη κατάσταση, προτού σε φθείρει. 
Σίγουρα, για εμένα δεν είναι ότι καλύτερο να μην ολοκληρώνω το έργο μου και να αποχωρώ μετά την 3η αγωνιστική. Όπως είπα και πριν, όμως, καλύτερα να βρίσκεις λύσεις, πριν οδηγηθείς σε εντάσεις. Έτσι, αποφασίσαμε με την διοίκηση να μην συνεχίσουμε μαζί και να χωρίσουμε σαν φίλοι.
Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου, όπως και τον κόσμο της ομάδας, που με στήριξε και ακόμα και τώρα που έγινε γνωστό πως αποχωρώ, μου δείχνει την αγάπη του", σχολίασε σε δήλωσή του στο gazzetta.gr.
Δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού 
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μιλώντας στην τηλεόραση του ΟΤΕ δεν θέλησε να πει πολλά, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για την μαχητικότητα της Ξάνθης. Αναλυτικά επισήμανε: «Μου αρέσει που η ομάδα της Ξάνθης παίζει πάντα στα... κόκκινα εναντίον μας και δεν το βλέπει ως φιλικό. Ελπίζω ο κύριος Δούρος να είναι ευχαριστημένος».
Στην συνέχεια, στην συνέντευξη Τύπου δεν δέχθηκε ερωτήσεις και απλά τόνισε:
«Να μιλήσω  για ποδόσφαιρο; Νομίζω πως δεν αξίζει. Είμαι πολύ προβληματισμένος για πάρα πολλά πράγματα. Εγώ αυτό που λέω είναι πως υπάρχει το δίκαιο στο ποδόσφαιρο και αν δεν είμαστε καλοί πρέπει να χάνουμε. Πρέπει, όμως να προσέξω τι αναφέρω για να μην με καλέσει η δικαιοσύνη. Αυτό σήμερα δεν ήταν ποδόσφαιρο που παίχτηκε. Δεν θα δεχθώ ερωτήσεις».
Απάντησης της Ξάνθης 
«''Ο κ. Αναστασίου είπε: «Η Ξάνθη πάντα παίζει στα κόκκινα με εμάς και δεν βλέπει το ματς σαν φιλικό παιχνίδι.»
Γραφικέ πλέον κ. Αναστασίου, 25 χρόνια τώρα η Ξάνθη κάνει ότι μπορεί στον αγωνιστικό για να κερδίσει ένα παιχνίδι.
Γραφικέ κ. Αναστασίου, μην αποπροσανατολίζεις ούτε τη διοίκηση της ομάδας σου, ούτε τον κόσμο του Παναθηναϊκού αλλά κοίταξε να κάνεις καλύτερη την ομάδα σου. Πάντα έχεις μια δικαιολογία. Μια οι παίκτες, μια το γήπεδο την άλλη ο διαιτητής.
Γραφικέ κ. Αναστασίου, τη στήριξη που έχεις από τη Διοίκηση και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού όλο αυτόν τον καιρό είναι για το βιβλίο Γκίνες.
Γραφικέ κ. Αναστασίου, άσε την Ξάνθη από το στόμα σου και αν έχεις κάτι να καταγγείλεις ενάντια στην Ξάνθη τα τελευταία 25 χρόνια να βγεις το καταγγείλλεις αντρίκεια και επώνυμα. Διαφορετικά «κλείστο». Super ουάου coach''.

Σχολιασμός Νικηφόρου 

Ο διαιτητής Παππάς είναι επικίνδυνος γιατί δεν είναι ικανός . Έχουμε προηγούμενο σε κάποιο ημιτελικό μεταξύ Α Ε Κ και Π Α Ο που κράτησε διπλάσια καθυστέρηση από αυτή που είχε δείξει ο τέταρτος . Και στο τελευταίο λεπτό σφύριξε ανύπαρκτο φάουλ υπέρ της Α Ε Κ και με ένα λάθος που έκανε ο τότε τερματοφύλακας του ΠΑΟ ισοφαρίστηκε ο αγώνας και προκρίθηκε η Α Ε Κ 
Και στην συνέχεια κατέκτησε το Κύπελλο 
Είναι γραφικός ο προπονητής του Παναθηναϊκού κ. Πανόπουλε που κατέκτησε τον χώρο του ποδοσφαίρου με αγώνα μια και δεν γεννήθηκε από πατέρα πλούσιο για να τον στείλει να σπουδάσει στην Ελβετία και επιστρέφοντας στην Ελλάδα να βρει έτοιμο το τραπέζι στρωμένο με ότι το εκλεκτό υπήρχε για να μπορεί να κάνει τον έξυπνο και να γράφει ολοσέλιδες ανακοινώσεις σε εφημερίδες και να πουλάει τους παίκτες της Ξάνθης ( Μαλαδένη -- Κωνστένογλου --Ζήκος -- Καραγεωργίου --Πατσατζόγλου --Βρύζας και τόσους άλλους )  και να γελοιοποιεί τους προπονητές και να τους αλλάζει σαν πουκάμισα 
Και ο γραφικός Αναστασίου πήγε και αυτός στην Ευρώπη όχι για να σπουδάσει αλλά για να κατακτήσει με το ταλέντο του το χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν του χαρίστηκε του γραφικού Αναστασίου απολύτως τίποτα αλλά με αγώνα κατάκτησε. Πήρε μια ομάδα διαλυμένη και με παίκτες της εφηβικής ομάδας που ήταν άγνωστοι και με μεταγραφές που δεν τους γνώριζε κανένας στην Ευρώπη έκανε μια ομάδα που να έχει κατορθώσει να γίνει σεβαστή. 
Αυτή είναι η αλήθεια και γραμμένη από έναν που ουδεμία σχέση έχει με τον Παναθηναϊκό και με τον Αναστασίου αλλά μόνο με την αλήθεια.