Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ένας ερασιτέχνης Κορίνθιος δημοσιογράφος διδάσκει...

Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν  μεγάλοι δημοσιογράφοι να κάνουν φοβερά λάθει. Και να λένε ότι εδώ και 92 χρόνια πρώτη φορά θα απουσιάσει το όνομα του Παπανδρέου από την βουλή. 
Και τους απαντώ ότι Ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 1951 έγιναν στις 9 Σεπτεμβρίου 1951 από την κυβέρνηση του Σοφοκλή Βενιζέλου. Ακολουθήθηκε το σύστημα της απλής αναλογικής. Έτσι σε αυτές τις εκλογές μετείχαν 4 συνασπισμοί και 12 μεμονωμένα κόμματα.
Από το εκλογικό σύστημα ευνοούνται οι τρεις πρώτοι συνασπισμοί, που είναι ο Ελληνικός Συναγερμός, η νεοσύστατη τότε ΕΔΑ και τα ΚΦ και ΕΠΕΚ που τηρούν μεταξύ τους υπόσχεση. Αξιοσημείωτο είναι πως το κόμμα του Γεωργίου Παπανδρέου εξαφανίζεται από το κοινοβούλιο, αποσπώντας ποσοστό μόλις 2,10%. Επίσης. το Λαϊκό Κόμμα απέτυχε να μπει στη Βουλή, μιας και γνώρισε συντριπτική ήττα από τον Ελληνικό Συναγερμό. Έκτοτε περιορίζεται σε μικρά ποσοστά, ώστπου διαλύεται στις αρχές της δεκαετίας του 1960.
Σε αυτές τις εκλογές κατέρχεται για πρώτη φορά υποψήφιος ο Στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος ως επικεφαλής του νεοσύστατου Ελληνικού Συναγερμού και παίρνει τις περισσότερες ψήφους, δεν αποκτά όμως αυτοδυναμία στη Βουλή, παρά την απροκάλυπτη εύνοια του αμερικανικού παράγοντα και ειδικότερα του τότε σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ελληνοαμερικανού Τομ Καραμεσίνη. Και τούτο διότι με την συμφωνημένη συμμαχία του Κόμματος των Φιλελευθέρων και της ΕΠΕΚ του Πλαστήρα σχηματίστηκε κυβέρνηση συνασπισμού εξ αυτών όπου μαζί είχαν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή (131 από 258 έδρες).
Στις 27 Οκτωβρίου 1951, ο Νικόλαος Πλαστήρας ανέλαβε Πρωθυπουργός
Μάλιστα είχε γίνει και τραγούδι στις επιθεωρήσεις επάνω στο σκοπό της μοναξιάς
Αν θυμάμαι καλώς  έγινε και νούμερο σε επιθεώρηση  Νομίζω ότι μου είναι αδιανόητο να μη γνωρίζουν οι μεγάλοι δημοσιογράφοι κάτι που ξέρει ένας ερασιτέχνης Κορίνθιος Δημοσιογράφος. 
Αλλά μάλλον για να φορτώσου ένα ακόμα κατηγορώ στο εγγονό. 
Ο Παππούς είχε πάρει στις εκλογές αυτές  35.800 ψήφους.