Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Το 2009 είχε καταγγείλει ο Σπύρος Νίκας τον κ. Γ Δούρο για ανάμειξη στις εκλογές της ένωσης


Εκτός των άλλων καταγγελιών έχουμε τον Ιούλιο του 2009 επίσημη καταγγελία του Σπύρου Νίκα για τις παράνομες ενέργειες του κ. Γιώργου Δούρου που δεν  συμβαδίζουν με την ιδιότητα του μη εν ενεργεία διαιτητής και παρατηρητή αγώνων Γιατί κάπου διαβάζω μέσα στο κανονισμό διαιτησίας ότι απαγορεύεται ΠΟΛΊΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΊΗΣΉ του διαιτητή στα πλαίσια του οργανωμένου ποδοσφαίρου 
Και εδώ ο κ. Δούρους υπήρξε ο επιτελάρχης του κ. Τσιχριτζής στον προεκλογικό  του αγώνα για την κατάκτηση της ένωσης . Στόχος που είχε αίσιο τέλος 
Για τις εκλογές του 2009 ο κ. Σπύρος Νίκας ο επί τριάντα πέντε ( 35)  χρόνια πρόεδρος της ένωσης(και ποτέ μέλος του Δ Σ της Ε Π Ο και ούτε μέλος καμίας επιτροπής από αυτές που βγαίνουν τα έξοδα  της  Λαϊκής) αυτό όμως δεν τον εμπόδιζε να είναι  προφητικός Υπήρξε μέλος μιας επιτροπής με την προϋπόθεση να μη παίρνει ούτε για την βενζίνη του.
Επίσης δεν δέχτηκε να πάει με τα έξοδα του δημοσίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στην Αμερική. Ούτε και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Και μόνο αυτός και ο αείμνηστος πρόεδρος της ένωσης Πειραιώς Σαλπέας. Όλοι οι άλλοι έτρεξαν για να μη χάσουν το αεροπλάνο. 
Μετά την καταψήφιση του συνδυασμού που δεν ήταν επικεφαλής ο κ. Νίκας έγραψε μια επιστολή απευθυνόμενος προς τους προέδρους των ενώσεων και μεταξύ άλλων γράφει " ...είναι όμως φανερό πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις με πρωταγωνιστές παντός είδους προστάτες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ( ΜΠΡΑΒΟΥΣ) αγνώστου προελεύσεως ασκώντας εμμέσως πλην σαφώς ΒΙΑ υπέρ του αντιπάλου συνδυασμού .Να υπενθυμίσω στους αξιότιμους κ.κ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ( ΜΠΡΑΒΟΥΣ) και συμμαχούντες με διεκδικητές της ΕΝΩΣΕΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΏΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ ΚΟΡΙΝΘΊΑΣ .ότι η  βία είναι το τελευταίο καταφύγιο των αποτυχημένων και ότι κανένας άνθρωπος δεν εκτιμά πραγματικά εκείνον που φοβάται αφού η η ΒΙΑ αυτή καθ εαυτή είναι κτηνώδης δύναμη 
Επισημαίνω τέλος την εμπλοκή των μη ενερφεία διαιτητών (ΓΚΡΟΥΤΣΗ --ΔΟΥΡΟΥ-- ΓΟΛΦΙΝΌΠΟΥΛΟΥ )στις εκλογικές διαδικασίες της Ε Π Σ Κορινθίας με στόχο να παίξουν και αυτό είναι πασιφανές ρυθμιστικό ρόλο στα εσωτερικά διοικητικά πράγματα της ΕΝΩΣΕΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
Εν κατακλείδιη ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά των ως άνω μη εν ενεργεία διαιτητών του Σ Δ Π  Κορινθίας όχι μόνο δεν προστατεύουν ντο κύρος και την αξιοπιστία  του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας γενικότερα αλλά οι ίδιοι το θίγουν ντο υπονομεύουν και σε τελευταία ανάλυση το απαξιώνουν." 

Σχολιασμός Νικηφόρου 

Έχουμε λοιπόν εδώ πολιτική ενεργοποίση υπέρ μιας παράταξης παραγόντων της διαιτησίας που έπρεπε να είχαν αποβληθεί από το σώμα των διαιτητών δια παντός  Βέβαια εδώ υπάρχει και συμμετοχή του κ. Γκρούτση στην προετοιμασία της ομάδας της Κορίνθου στα Καλάβρυτα που σημαίνει εκτός σώματος. 
Εδώ όπως παρατηρείτε υπάρχει επίσημη καταγγελία του κ. Νίκα  στους προέδρους για την ύπαρξη μπράβων στη γενική συνέλευση Και στην συνέλευση του 2013 οι μπράβοι μπήκαν μέσα στην αίθουσα. Αλλά τους δικαιολόγησε ο κ. πρόεδρος του πολιτισμού και του αθλητισμού μια και πήγαν να σώσουν την κ. πρωτοδίκη πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής. 
Βλέπετε ο κ. Δούρος είχε αναλάβει και άλλα καθήκοντα να εκλέγει τους εκλέκτορες που βγάζουν την Ε Π Ο. Και επηρέαζε  καταστάσεις λόγω του αξιώματος που έφερε.