Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες Κ. Καβάφης

Ελλάς το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει  

                                                                                          Λορέντζο Μαβίλη 


Διαβάζουμε 

Την αντικατάσταση των μελών των πειθαρχικών επιτροπών της Super League, της Football League και της ΕΠΟ από τακτικούς δικαστές το συντομότερο δυνατό επιθυμεί ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υφυπουργός , σύμφωνα με τη Live Sport, ειδικά μετά την απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Super League για τη Βέροια, θέλει να επισπεύσει τη διαδικασία που μετά την ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου αναφέρει πως οι αθλητικοί δικαστές ορίζονται από λίστα που δίνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών και έχουν τριετή θητεία. 



Στο μεταξύ, οι έξι παίκτες της Βέροιας που διώκονται κακουργηματικά ως συμμετέχοντες στο περιβόητο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα βρεθούν στο γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη. Σήμερα θα περάσουν οι Ηλίας Ιωάννου, Γιώργος Σκαθαρούδης και Αλέξανδρος Καλογέρης, ενώ αύριο Παρασκευή οι Δημήτρης Αμαραντίδης, Δημήτρης Μάνος και Χαράλαμπος Παυλίδης, που αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν. 


Από την Ευελπίδων θα περάσει σήμερα και ο Θανάσης Μπριάκος. Ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις. 



Παπακωνσταντίνου Γιάννης 

                                                                                                          Προύτζος Νικόλαος 


Αύριο Παρασκευή θα απολογηθεί στον ανακριτή το μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ Νίκος Προύντζος και τη Δευτέρα ο πρώην αναπληρωτής αντιπρόεδρος Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Σχολιασμός Νικηφόρου 
Θα ήθελα εδώ να ρωτούσα ένα πλούσιο αστυνομικό Δελτίο τι διαφορά θα είχε από αυτά που δημοσιεύονται και αφορά την Ε Π Ο και τα όργανα της. 
Και από την άλλη έχουμε τον κ. πρόεδρο που και αυτός θα διαβεί την πόρτα της δικαιοσύνης να δηλώνει επειδή πέρασε από το ειρηνοδικείο το καταστατικό της Ε Π Ο :«Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπαίνει σε μια νέα εποχή, καθώς το καταστατικό της Ομοσπονδίας είναι πλέον σε όλο το εύρος του πλήρως εναρμονισμένο με τις καταστατικές διατάξεις της FIFA.

Πιστεύω ότι μπορούμε να αναπτυχθούμε και να βελτιωθούμε αν πλησιάσουμε περισσότερο τα διεθνή επιτυχημένα πρότυπα, αντί να ψάχνουμε για ελληνικές ευρεσιτεχνίες που θα μας απομακρύνουν και θα μας θέσουν εκτός διεθνούς ποδοσφαίρου.

Είναι καιρός το ελληνικό ποδόσφαιρο, στο σύνολό του, να πάψει να κοιτάζεται στον καθρέπτη της ελληνικής κοινωνίας μεμψιμοιρώντας για τις ατέλειές του. Πρέπει να αρχίσει να κοιτάζει το παράθυρο με θέα τον υπόλοιπο κόσμο, να δανειστεί τα παραδείγματα που του ταιριάζουν, να διορθώσει τις ατέλειές του και να προχωρήσει μπροστά».
Και από την άλλη προσπαθεί να αντικαταστήσει τους αθλητικούς δικαστές ο κ. υπουργός όταν ο πρόεδρος της Ε Π Ο που και αυτός κατηγορείται να μας δίνει συμβουλές πως οι φίλαθλοι να βλέπουν το ποδόσφαιρο που κάθε αγωνιστική της πρώτης εθνικής κατηγορίας το παρακολουθούν λιγότεροι φίλαθλοι από αυτούς που πάνε σε ένα Αγγλικό γήπεδο σε αγώνα πρωταθλήματος της Γ κατηγορία. 
Και όμως έχει την θρασύτητα να μας λέει ότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο μπαίνει σε μια νέα εποχή. Και η θρασύτητα και αυτή πρέπει να έχει τα όρια της./