Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Θανάσης Μπριάκος :Αυτός που αναδείχτηκε από την Διαιτησία και όμως την εκδικήθηκε !!!


Το πρωί της Πέμπτης πέρασε από τον ειδικό ανακριτή για την υπόθεση διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, ο πρώην αρχιδιαιτητής Θανάσης Μπριάκος, όπου και απόλογήθηκε.

Ο κ. Ανδρεάδης του επέβαλλε περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αλλά και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Εν τω μεταξύ από τον ανακριτή πέρασε και ο Χιού Ντάλας, πρώην αρχιδιαιτητής της Σούπερ Λιγκ, με σκοπό να κάνει συμπληρωματική κατάθεση.


Εκτός πινάκων ο  Μπριάκος              










                         Μπριάκος

"Σκληρή" ανακοίνωση απο τον Παναθηναϊκό για τον Μπριάκο που μένει εκτός πινάκων  σχ
Αναλυτικά η ανακοίνωση"Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη 
Σήμερα όλη η Ελλάδα παρακολούθησε σε ζωντανή μετάδοση πως γίνονται τα διαιτητικά "εγκλήματα".
Είδε έναν από τους φυσικούς αυτουργούς να επανέρχεται, μετά από καιρό, για να επιτελέσει, στυγνά και αποτελεσματικά, το έργο του.

Άραγε οι υπεύθυνοι κύριοι της ΚΕΔ, είναι αποφασισμένοι να ικανοποιήσουν την επιθυμία των διαφόρων "Μπριάκων", την οποία συνεχώς με τις διαιτησίες τους εθελοντικά εκδηλώνουν, για την δια παντός απομάκρυνση τους από τα ελληνικά γήπεδα, ή απλά θα παρακολουθούν αμέτοχοι;
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η εσπευσμένη ομολογία αποτυχίας της ΚΕΔ ήρθε αργά, σαν τα δάκρυα. Τώρα που τελειώσε η εντεταλμένη υπηρεσία ορισμένων, ας αναλογιστεί σοβαρά αν η αποπομπή ενός...κούκου αρκεί για να φέρει την άνοιξη".
Εκτός πινάκων ο Μπριάκος
Δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστα λεπτά για ν' αποφασιστεί οτι ο Θανάσης Μπριάκος θα μείνει εκτός πινάκων, μετά την αποψινή "τραγική" διαιτησία στην αναμέτρηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς με τον Παναθηναϊκό. 
Δεν είναι μόνο οτι "ανακάλυψε" πέναλτι στην φάση του Τζιόλη με τον Χαλαουανί, αλλά και το γεγονός οτι δεν απέβαλε τον Μπούσι ούτε την στιγμή που γύρισε και έφτυσε (!) τον Παπαδόπουλο, αλλά και ούτε μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, όταν ο Αλβανός επιθετικός έκανε χειρονομίες προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού. 
Η ΚΕΔ λοιπόν, δεν χρειάστηκε παρά ελέχιστα λεπτά για ν' αποφασίσει οτι το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε πρόωρα για τον Θανάση Μπριάκο, είναι χαρακτηριστική άλλωστε η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ: "Σε έκτακτη συνεδρίαση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας μετά την ολοκλήρωση της 27ης αγωνιστικής, αποφασίστηκε να τεθεί ο διαιτητής Θανάσης Μπριάκος εκτός πινάκων μέχρι το τέλος τής εν εξελίξει περιόδου". 
Είναι χαρακτηριστικό οτι ο Θανάσης Μπριάκος γίνεται ο δεύτερος διεθνής διαιτητής που μένει εκτός πινάκων μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς έχει προηγηθεί ο Γιώργος Τσαχειλίδης.

Να αυτός που γελοιοποίησε την Διαιτησία 
Σύμφωνα με την εκπομπή “Η Δίκη του Σκάι” του Κυριάκου Θωμαϊδη ο άνθρωπος που τηλεφώνησε στον Τριτσώνηόταν ήταν στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ μετά την διακοπή του αγώνα ΑΕΚ – Πανθρακικός ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ και πρώην διαιτητής Θανάσης Μπριάκος.
Στην εκπομπή δεν ειπώθηκε ούτε γνωρίζουν ότι ο Μπριάκος επηρέασε τον Τριτσώνη στο να μην βγει να συνεχίσει τον αγώνα, αλλά σχολιάζουν ότι τίθεται θέμα ηθικής τάξεως.
Να σημειωθεί πως οι διαιτητές απαγορεύεται να έχουν επικοινωνία με οποιοδήποτε πρόσωπο σε τέτοιες περιπτώσεις, βάσει κανονισμού που έχει θεσπίσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, για να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα επηρεασμού τους.