Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η εικόνα της σημερινής Α Ε Κ δυστυχώς δεν ταιριάζει με την ιστορία της

Ο Τραϊνός μάλλον δεν είναι στο γήπεδο 

Δήλωσε ο προπονητής της Α Ε Κ :Το είπα και χθες πως θα σας δώσω συγχαρητήρια για το γεγονός πως κυνηγήσατε τη νίκη μέχρι τέλους, δείξατε χαρακτήρα και πήρατε τη νίκη. Αλλά μόνο γι' αυτό. Πάλι δεν δείξαμε την εικόνα που θέλουμε. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν κάναμε πράγματα που έχουμε πει γιατί ήμασταν βιαστικοί. Πάντως πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι. Εχουμε μπροστά μας το ματς με τη Λάρισα που θα είναι δύσκολο και σε μια δύσκολη έδρα. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι αυτό» ήταν το μήνυμα του προπονητή της ΑΕΚ.

Βιογραφία του Δέλλα 
Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ακαδημία ποδοσφαίρου του Άρη Θεσσαλονίκης σε ηλικία 11 ετών στη θέση του δεξιού εξτρέμ. Έκανε ντεμπούτο στην Α’ Εθνική σε ηλικία 17 ετών, την περίοδο 1993-94 με τη φανέλα του Άρη. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για δύο χρόνια στον Πανσερραϊκό ως δανεικός και το καλοκαίρι του 1996 επέστρεψε στους "κίτρινους".
Το καλοκαίρι του 1997 ο Άρης τον παραχώρησε στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ξεκίνησε τη διεθνή καριέρα του. Δύο χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 1999, αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, στην οποία έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2001, κατακτώντας ένα κύπελλο Ελλάδας την περίοδο 1999-2000.
Επόμενος σταθμός του ήταν η Περούτζια, ο προπονητής της οποίας Σέρζιο Κόσμι αμέσως τον εμπιστεύτηκε. Συμμετείχε σε οκτώ αγώνες στο Καμπιονάτο και αμέσως προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων ιταλικών συλλόγων όπως οι ΡόμαΜίλανΓιουβέντουςΊντερ.
Τον Μάιο του 2002 ο Τραϊανός Δέλλας αποδεσμεύτηκε από την Περούτζια, μετά από μια μεγάλη περιπέτεια, επιλέγοντας να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρόμα, στην οποία και παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2005, συμμετέχοντας σε 44 συνολικά αγώνες και έχοντας πετύχει δύο τέρματα. Συμμετείχε δύο φορές στοChampions League έχοντας 3 συμμετοχές την περίοδο 2002-03 και 4 συμμετοχές την περίοδο 2004-05.
Το 2005 επέστρεψε στην ΑΕΚ, στην οποία και παρέμεινε μέχρι το 2008, όταν και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ανόρθωση. Σημαντική ήταν η συμβολή του στην είσοδο της κυπριακής ομάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στους ομίλους του Champions League αποκλείοντας τον Ολυμπιακό. Τον Μάρτιο του 2010 μετά από 35 συμμετοχές και 2 τέρματα έλυσε τη συνεργασία του με τον σύλλογο της Αμμοχώστου και το καλοκαίρι του 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα για τρίτη φορά και πάλι για λογαριασμό της ΑΕΚ, στην οποία και παρέμεινε μέχρι το 2012, όταν και αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση

Σχολιασμός Νικηφόρου 
Επειδή κάποιοι νομίζουν ότι ο Τραϊνός Δέλλας  προέρχεται από τα σπλάχνα της Α Ε Κ. σας παρουσιάζω την ποδοσφαιρική του διαδρομή. Και αν η ομαδα αυτή δεν είχε τους δέκα βαθμούς θα είχε δυσκολίες στους αγώνες των μπαράζ. 
Παρακολούθησα και τους τρεις αγώνες από την τηλεόραση  ( Ηρακλής--Παναχαϊκή -- Απόλλωνας ) και θλίβομαι που η ομάδα του Δικέφαλου παρουσιάζει αυτή την εικόνα που για μένα που έχω ζήσει από κοντά την πορεία της ομάδας. Και είναι βέβαιο ότι η ομάδα αυτή δεν έχει καμία τύχη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Και επειδή η Α Ε Κ πάντα είχε μεγάλους προπονητές ο σημερινός αποτελεί μεγάλη αντίθεση