Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Αλλοίονο !!! γιατί η ανιδιοτέλεια και η αξιοπρέπεια να θεωρείται μειονέκτημα στη σημερινή μας εποχή

Τον Σπύρο Νίκα τον γνώρισα όταν ήμουνα στην Α Ε Κ και έκανα μια γιορτή στο χωριό μου την Κλένια και η οποία είχε οικτρά αποτυχία γιατί ποτέ μου δεν κατάλαβα. 
Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο τρόπος της ομιλίας του που από τότε τον χαρακτήρισα Νέστορα. 
Όταν ήρθα στο Λουτράκι να μείνω μόνιμα κάποιοι νόμισαν ότι στόχευα να είμαι ο διάδοχος του κ. Νίκα Με πιο σκεπτικό και αυτό μου παραμένει ακόμα άγνωστο. 
Αυτοί λοιπόν όλοι φρόντισαν να ανοίξει ένα χάσμα μεταξύ του σοφού αυτού ανθρώπου και εμένα. Και ομολογώ ότι βοήθησα να πάρει το 2009 την ένωση ο Μιχάλης Τσιχριτζής και ντρέπομαι γι αυτό. Και έχω ζητήσει δημόσια συγνώμη όχι μια φορά αλλά κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία  .
Όταν έπαψε να είναι πρόεδρος της ένωσης δέθηκα μαζί του με μια φιλική σχέση την οποία  δεν έχω νιώσει ποτέ μέχρι σήμερα για κανέναν . 
Αν μου ζητήσει κάποιος να χαρακτηρίσω τον άνθρωπο Σπύρο Νίκα θα μπορούσα να τον περιγράψω με τέσσερις μόνο λέξεις " Παραφωνία της εποχής μας" 
Και είμαι υποχρεωμένος να αναλύσω το σκεπτικό μου.
Οι περισσότεροι παλαιοί παράγοντες του Κορινθιακού  ποδοσφαίρου που του έσκαψαν το λάκκο έχουν ευεργετηθεί από αυτόν και ποτέ δεν άκουσα το παραμικρό παράπονο ή να ασχοληθεί μαζί τους Θέλω κάποιος να μου δείξει έναν δεύτερο με αυτή την νοοτροπία που δεν συμβαδίζει με την εποχή του κουτσομπολιού και της διαβολής  
Σπανίως με παίρνει στο τηλέφωνο όχι επειδή είναι εγωιστής αλλά επειδή γνωρίζει ότι συνεχώς γράφω για να μη με ενοχλήσει. Αντίθετα εγώ μόλις κουραστώ τον τηλεφωνώ για να ξεκουραστώ και να πάρω οξυγόνο .
Σήμερα Κυριακή  πρωί στις εννέα η ώρα χτυπά το τηλέφωνο μου και όταν το σήκωσα άκουσα την φωνή.του  Ομολογώ ότι τρόμαξα.γιατί δεν μου είχε συνηθίσει σε αυτού τους τρόπους  επικοινωνίες αλλά πρωτίστως την ώρα που έγινε το τηλεφώνημα  Με ήρεμη φωνή μου είπε " Μια ζωή που αναλώθηκε σε λάθη είναι πολύ πιο αξιέπαινει  από μια ζωή που αναλώθηκε κάνοντας τίποτα"
Και μετά αφού μου είπε να έχεις μια καλή συνέχεια σε ότι κάνω  μου έκλεισε το τηλέφωνο.
Κατάλαβα κάποιος θα τον είχε ενημερώσει με αυτά που είπε ο Αλέξης Κούγιας στη συνέντευξη που έδωσε Ότι το λάθος του Νίκα ήταν που δεν άφησε να δημιουργηθούν ηγέτες στο ποδόσφαιρο.Με αποτέλεσμα να υπάρχουν στην ένωση τώρα  νταλαβεριτζήδες, . 

Παρακαλώ να μελετήσετε αυτά που είπε π κ. Νίκας και τα ονόματα της επιτροπής 




Νομίζω η παρατήρησης αυτή του Αλέξη ήταν πέρα για πέρα άστοχη. 
Επί ημερών Σπύρου Νίκα και ομάδες είχε η Κόρινθος στα μεγάλα σαλόνια και διαιτητές.  Τώρα ξηρασία παντού. Και τον ηγέτη κανένας δεν μπορεί να τον εμποδίσει Και ποτέ δεν καταδέχτηκε να πάρει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση Και μάλιστα όπως φανερώνει το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρωινή κάποτε είχε οριστεί μέλος της επιτροπής για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό από τον υπουργό κ. Ορφανό και δέχτηκε τον ορισμό υπό έναν όρο Να μη πάρει την αποζημίωση που ήταν 800 ευρώ τον μήνα. Αλλά και η μη αποδοχή της πρόσκλησης να πάει στο παγκόσμιο κύπελλο που έγινε στην Αμερική με έξοδα που θα πλήρωνε ο Ελληνικός λαός δεν δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό που του έδωσα Παραφωνία της εποχής μας"
Θα κλείσω την επικοινωνία μαζί σας με ένα στοίχο από το ποίημα Έκθεση του ποιητή Χάρη Συνοδινού  που είναι  μόνο δέκα εννέα ετών 

Σίγουρα υπάρχουν πλείστοι πίνακες 
Άλλοι φωτίζονται από προβολείς
 όσο διαρκέσει η προβολή 
Υπάρχουν ξεχασμένοι στη σκόνη 
θησαυροί που δεν φθείρονται